Xml Publisher Interview Questions & Answers

  1. Question 1. When Creating A Report Definition Can We Select A Ps Query As Data Source That Has Not Been Registered?

    Answer :

    When creating a report definition, you can select a PeopleSoft Query data source that has not yet been registered and that data source is registered automatically once the report definition is saved.

    However, all other types of data sources must be registered before they can be associated with a report definition.

  2. Question 2. What Is The Name Of The Page Used For Registering The Data Source?

    Answer :

    navigation: Reporting Tools, XML Publisher, Data Source

    PSXPDATASRC

  3. XML Interview Questions

  4. Question 3. What Is Schema File Consists Of?

    Answer :

    To create the schema we could simply follow the structure in the XML document and define each element as we find it.

  5. Question 4. Can We Include Images In Reports Using Xml Publisher?

    Answer :

    Yes, in many ways Based on this option we will remove the Report from Report repository and archive the Data to the report Archive table. The maximum limit is 999 days.

  6. XML Tutorial

  7. Question 5. From Which Peopletools Onwards The Xml Publisher Is Applicable?

    Answer :

    8.48 onwards.

  8. HTML 4 Interview Questions

  9. Question 6. What Are The Data Sources Available In Xml Publisher?

    Answer :

    PS Query,Rowset,Xml and XmlDoc.

  10. Question 7. How Do We Setup Add-ins For Ms-word?

    Answer :

    Go to XmlPublisher–>setup–>Designer Help–>Plug-in for MS Word

  11. HTML 4 Tutorial
    HTML Interview Questions

  12. Question 8. What Are The Different Output Formats In Xml Publisher?

    Answer :

    PDF,RTF,Excel and HTML

  13. Question 9. What Is The Meaning Of Bursting?is It Mandatory Option In Xmlp?

    Answer :

    Bursting is just like Group by clause in SQL. Its optional in XMLP.

  14. HTML 5 Interview Questions

  15. Question 10. Where Can We Maintain Security In Xmlp?

    Answer :

    Report Definition

  16. HTML Tutorial

  17. Question 11. How To Run The Xmlp Using Data Source As Ps Query?how To Schedule The Xmlp?

    Answer :

    We can run XMLP using Query Report Viewer and Scheduling is done with Query Report Scheduler.

  18. HTML DOM Interview Questions

  19. Question 12. What Are The Advantages Of Xmlp Over Other Reporting Tools?

    Answer :

    • XMLP have different datasources to get the data.
    • In XMLP, we can easily design output template through MS Word.
    • We can easily maintain security in XMLP
  20. XML Interview Questions

  21. Question 13. What Is Different The Vb.net And Xml?

    Answer :

    Vb.net is product of micro Soft Corporation. it is for developing application programs. Xml is an open standard one. It is for representing data. Xml is not restricted to the particular language. We can use to represent data of any type of application. XML is common one. For business to business communication XML is Best one.

  22. HTML 5 Tutorial

  23. Question 14. Does Xml Publisher Have An Ability To Use The Switching Feature Of Multi-language Data Entry?

    Answer :

    Because XML Publisher uses managed object functionality, you do not have the ability to use the switching feature of multi-language data entry. You can populate related language tables by logging in and establishing a different session language. The related language table for that session can then be populated.

  24. Question 15. What Are The Formats Supported By Xml Publisher?

    Answer :

    It can generate reports in many formats (PDF, RTF, Excel, HTML, and so on) in many languages.

  25. Oracle AOL (Application Object Library) Interview Questions

  26. Question 16. Briefly Describe Xml Publisher?

    Answer :

    Oracle has developed a standalone Java-based reporting technology called XML Publisher (XMLP) that streamlines report and form generation. A primary feature of Oracle’s XML Publisher product is the separation of the data extraction process from the report layout. XML Publisher provides the ability to design and create report layout templates with the more common desktop applications of Microsoft Word and Adobe Acrobat, and renders XML data based on those templates.

  27. Java XML Tutorial

  28. Question 17. What Are The Implementation Steps Involved In Xml Publisher?

    Answer :

    XML Publisher implementation can be divided into the following phases:

    • Configure XML Publisher.
    • Register data sources.
    • Create templates.
    • Define XML Publisher reports.
    • Run XML Publisher reports.
    • Locate and view published XML Publisher reports.
  29. Java XML Interview Questions

  30. Question 18. What Are The Categories Involved Xml Publisher Security?

    Answer :

    XML Publisher security can be separated into three categories:

    1. Defining reports.
    2. Running reports.
    3. Viewing reports.
  31. HTML 4 Interview Questions

  32. Question 19. What Is Xml Publisher Business Processes?

    Answer :

    XML Publisher menu access is permission list driven and depends on permission list and role assignment. PeopleTools delivers permission list security and roles for XML Publisher report developers and XML Publisher power users.

    Permission list PTPT2600 is intended for report developers.

    Permission list PTPT2500 is intended for power users and provides access to Query data sources for ad hoc reporting through Query Report Viewer and Query Report Scheduler.

    Users assigned to other permission lists and roles, such as permission list PTPT1000, may only have access to the XML Publisher Report Repository.

  33. ebXML Tutorial

  34. Question 20. File Setting Relative To The Application Server?

    Answer :

    The -Dxdo.ConfigFile setting is relative to the application server or process scheduler domain directory, which is the current directory when the domain starts up.

  35. ebXML Interview Questions

  36. Question 21. Why Report Category Is Required?

    Answer :

    Report Category is a required attribute on all report definitions and Content Library sub-templates. By assigning a report category, you are actually applying row level security to the data on those components.

  37. Question 22. When Do Xml Publisher Report Definition Output Options Are Reflected In The Output Type And Output Format Prompts On The Process Scheduler Request Page?

    Answer :

    Only when the application process that runs the report is assigned the process type of XML Publisher.

  38. XML DOM Tutorial

  39. Question 23. Use Of Report Definitions?

    Answer :

    Report definitions associate a data source with template files. A data source registers the schema and sample data design files. It is the extracted application fields from the data source files that are placed into the template files to create the final report.

  40. XML DOM Interview Questions

  41. Question 24. What Is Mainly Based On Report Definition Access?

    Answer :

    Report definition access is based on user permission list security and roles.

  42. HTML Interview Questions

  43. Question 25. How Is Registering Process In Report Definition?

    Answer :

    When creating a report definition, you can select a PeopleSoft Query data source that has not yet been registered and that data source is registered automatically once the report definition is saved. However, all other types of data sources must be registered before they can be associated with a report definition.

  44. XML-RPC Tutorial

  45. Question 26. How Can U Check The Format Of An Xml Output File?

    Answer :

    You can check the format of an XML output file by opening it using Microsoft Internet Explorer (IE). IE opens the file and alerts you to any problems, such as unclosed tags.

  46. XML-RPC Interview Questions

  47. Question 27. What Does Bursting Feature Do?

    Answer :

    Bursting is an optional advanced feature that is only available when reports are run through Process Scheduler and is not intended for real-time online viewing. It is typically used when you are repeating the generation of a templated report layout many times for multiple like sets of data.

    For example, generating a batch run on vendor purchase orders or customer invoices. With bursting, you can generate individual report files resulting in separate secured output. For example, generating a file for each vendor, customer or employee.

  48. HTML 5 Interview Questions

  49. Question 28. From Where, Bursted Reports Must Be Runned?

    Answer :

    Bursted reports must be run from the Query Report Scheduler component.

  50. Question 29. What Is To Be Done In Order For A Schema Field To Take Advantage Of The Bursting Features?

    Answer :

    It must be registered with the data source of the report definition.

  51. Question 30. What Are Sub-templates?

    Answer :

    Sub-templates are secondary RTF or XSL templates that are imported by primary RTF or XSL report templates. The primary template accesses the sub-template through the XSL import style sheet feature.

    The sub-template files are independently stored and are not registered in association with a data source or primary template.

  52. Question 31. Template Translation Feature Is Based Upon?

    Answer :

    The Template Translation feature is based upon standard Localization Interchange File Format (XLIFF) .xlf file processing. Each report template or sub-template file can have related translation XLIFF files. These XLIFF files include translation units for each content element to be translated.

  53. Question 32. Does A Template Must Exist Before It Can Be Translated?

    Answer :

    Yes, template must exist before it can be translated. Template translations are not available for template types other than RTF. For a PDF report, there must be multiple PDF templates registered to the report, one for each locale or language as required.

  54. Question 33. Do Related Prompts Appear?

    Answer :

    If a query is run through Reporting Tools, Query, Schedule Query, the XML Publisher-related prompts do not appear. Only the basic table-formatted query results are generated.

  55. HTML DOM Interview Questions

  56. Question 34. How To Insert The Image In Xml Publisher?

    Answer :

    It is advised to use the Microsoft Word Insert menu option to insert the image, as the additional properties that need to be set for the RTF template to correctly generate reports with those images are automatically set by using this method. Additionally, dragging and dropping an image onto a template creates a link to the local machine being used and may cause problems when the report is generated.

    The user has to be online to access the image referenced in the URL.

  57. Question 35. Xmlp Report Data Sources Can Be?

    Answer :

    • PSQuery
    • XMLDoc
    • Rowset
    • XML file
  58. Question 36. What Are The Template Types?

    Answer :

    • PDF
    • RTF
    • E-text
    • XSL
  59. Oracle AOL (Application Object Library) Interview Questions

  60. Question 37. What Are The Report Output Types?

    Answer :

    • HTML
    • PDF
    • RTF
    • XLS
  61. Question 38. What Is The File Which Xml Publishers’ Global Engine Settings Are Defined?

    Answer :

    Xml publishers’ global engine settings are defined in the xdo.cfg file

  62. Question 39. What Are The Steps Involved In Creating Xml?

    Answer :

    Data source–> generate xml and schema files–> load xml file to template–> create report definition (declare template type)–>upload template file–> setting the properties for security purpose (setting report categories ID)–> viewing output

  63. Question 40. How Do Mail Your Report Output?

    Answer :

    Reporting tool–> xml publisher–>query report scheduler –>Run button (Distribution) we can view the mail.

  64. Java XML Interview Questions

  65. Question 41. What Is E-text?

    Answer :

    An E-Text template is an RTF-based template that is used to generate text output for Electronic Funds Transfer (EFT) and Electronic Data Interchange (EDI). At runtime, BI Publisher applies this template to an input XML data file to create an output text file that can be transmitted to a bank or other customer.

  66. Question 42. How To Generate E-text Report And What Are The Steps Involved In It?

    Answer :

    Data source–> generate xml and schema files–> load xml file to template–> create report definition (declare E-text template type)–>upload template file–> setting the properties for security purpose (setting report categories ID)–>viewing output

  67. ebXML Interview Questions

  68. Question 43. How Do You Schedule Your Query, Other Than Query Report Scheduling?

    Answer :

    Through App engine or Peoplecode we scheduling.

    Import Application Packages, PSXP_MALGEN this is used for generate xml scheme file and xml date file.

  69. Question 44. What Is An Eft?

    Answer :

    An EFT is an electronic transmission of financial data and payments to banks in a specific fixed-position format flat file (text).

  70. Question 45. Define Few E-text Template Reports?

    Answer :

    • IBYDE_D_DEEN–> German Domestic payment
    • IBYDE_FR_EN–> French EFT Payments
    • IBYDE_F_DEEN–> German International EFT payments
    • IBYDE_F_NLEN–>Netherlands International EFT
    • IBYDE_Z_JPEN–> Japanese Zengin Format
  71. Question 46. Where Is The Xml Publisher Report Output Available?

    Answer :

    All the xml publisher report outputs are available in Report Manger, not in Process Monitor.

  72. Question 47. What Are The Steps Involved In Setup Xml Publisher?

    Answer :

    • Define XMLP settings
    • Setup XMLP permission list security
    • Setup Report manager
    • Define Report categories, including report definition editor security
    • Download design plug-ins to facilitate the offline template design activity.
  73. Question 48. What Are The Data Sources That We Create And Register?

    Answer :

    The data sources can be:

    PS-Query, Rowset, peoplecode, XMLDoc and XML file.

    In case of PS-Query, the system by default generates the XML file and schema file.

  74. Question 49. How Do We Create And Upload Report Template?

    Answer :

    Here we can use either MS-Word or adode to develop and maintain custom report formats.

  75. Question 50. What Are The Template Formats?

    Answer :

    The template formats are: .RFT, PDF, .XLS, .XSLT After the creation of template files, we need to load the “XML file”, and then only we can design our report.

  76. Question 51. Define Xml Publisher Report?

    Answer :

    In the report definition Tab, we need to set the report status should be active, report category ID and object owner ID and we need to choose the template types.

  77. Question 52. What Are The Processes Preferred For Xml File?

    Answer :

    XML file is the preferred data source for lager process such as paycecks, rowset and xml doc have performance/memory limitations, and we can use this only for small reports.

  78. Question 53. What Are The Application Packages Of Xml Publishers?

    Answer :

    1. PSXP- RPTDEFMANAGER
    2. PSXP -REPORTMGR
    3. PSXP -XMLGEN
    4. PSXP –ENGINE
  79. Question 54. What Are The Options For Creating Fields In Rtf & Pdf Format?

    Answer :

    RTF: For- each syntax repeating the group of elements

    • Template – Field
    • Form – Field
    • Form – Field
    • Xml – data field

    PDF: Two options for creating fields here

    1. Manual creation and we can map that fields top XML data.
    2. Create fields with same name as XML elements.
  80. Question 55. What Are The Publisher Classes?

    Answer :

    • Report Manager Definition class
    • Report Manager Search class
    • XML Generation class
    • XML publisher engine class

    Note:The Xml publisher report output

  81. Question 56. Xmlp Global Engine Settings Are Defined In Which File?

    Answer :

    XMLP Global Engine settings are defined in xdo.cfg file, which is located at
    $PSHOME / APP SERVER Directory

  82. Question 57. What Are The Permission Lists For Xml Publisher?

    Answer :

    PTPT2600 this only for Developer, which will give an access to all XMLP Component including buffing feature also.

    PTPT 2500 this is only for power users, it will provide the access to query data sources for Ad-hoc reporting, this also provide the access to report definition, Bursting feature is view only.

    PTPT1000: This will give the access to access the report repository.