Volleyball Interview Questions & Answers

  1. Question 1. How Many Players Are There In A Volleyball Team ?

    Answer :

    Six

  2. Question 2. When Was Beach Volleyball Introduced In Olympics ?

    Answer :

    Atlanta olympics, 1996

  3. Football Interview Questions

  4. Question 3. When And Where Was The First Volleyball ( Men’s ) National Championship Held ?

    Answer :

    1952, Chennai.

  5. Question 4. Who Won The Title In First Asian Championship ?

    Answer :

    India

  6. Football Tutorial

  7. Question 5. What Do You Know About The Origin Of Volleyball ?

    Answer :

    The game was invented in 1895 by William G. Morgan at the YMCA gymnaium at Holyke, Massachusetts, USA. The international volleyball association was formed in paris in april 1947.

  8. Cricket Interview Questions

  9. Question 6. What Is The Record Of India In Volleyball In The Asian Games ?

    Answer :

    India men’s team won silver medal in 1962 and bronze medal in 1986.

  10. Question 7. How Many “ Time Outs ” And Of What Duration Are Permitted In One Set ?

    Answer :

    Two of 30 seconds each.

  11. Cricket Tutorial

  12. Question 8. Who Was The Olympic Champion ( Women’s ) 1988, Seoul ?

    Answer :

    Russia .

  13. Question 9. Which Player Was Inducted To The Volleyball Hall Of Fame Of Men In Year 2008 ?

    Answer :

    Yuri Poyarkov ( Russia )

  14. Question 10. Which Women Player Was Inducted In 2008 ?

    Answer :

    Masae Kasai Nakamura ( Japan ) .

  15. Question 11. Which Country Won The Gold In Women’s ?

    Answer :

    China

  16. Question 12. Who Was The Winner Of 2008 Beijing Men’s Olympics Winner ?

    Answer :

    Brazil 

  17. Football Interview Questions

  18. Question 13. Which Country Won The Gold In 2008 Women’s Olympics ?

    Answer :

    United states ( USA )

  19. Question 14. In Beach Volleyball Which Team Won The Gold In 2008 Olympic Game For Men ?

    Answer :

    USA