Verbal Ability Interview Questions & Answers

  1. Question 1. What Is A Verbal Ability Test?

    Answer :

    Verbal Ability is the defined as the capability of a person in expressing ideas using words in a clearly understandable manner. Verbal Ability is a very important component of competitive examinations. For aspirants who want to get good scores in Verbal Ability, a good vocabulary and sentence-forming skills are vital.

  2. Question 2. _______ Color Is Your Car?

    Answer :

    What is used for identification of object/action.

  3. Interpersonal Communication Interview Questions

  4. Question 3. _______are His Books?

    Answer :

    “Where” is used for identification of place.

  5. Question 4. _______do You Go Home Every Night?

    Answer :

    “When” is used for identification of time.

  6. Improving Personal Productivity Tutorial

  7. Question 5. ______is The New Actor?

    Answer :

    “Who” is used for identification of person.

  8. Aptitude Interview Questions

  9. Question 6. _____old Is The Dog?

    Answer :

    “How” is used for identification of manner/quantity.

  10. Question 7. Tofan Turned Down The Promotion Offer Of Assistant General Manager?

    Answer :

    The person doing the action doesn’t need anyone else’s participation or presence to do it, hence it is intransitive verb.

  11. Interpersonal Skills Tutorial
    Communication Skills Interview Questions

  12. Question 8. I Gave My First Speech Today?

    Answer :

    The person performing the action needs the participation of someone or something to get the action done, hence the verb is transitive.

  13. Question 9. The Principal Chose Ranjita To Be The Class-leader?

    Answer :

    The person performing the action needs the participation of someone or something to get the action done, hence the verb is transitive.

  14. IELTS Interview Questions

  15. Question 10. Would They Like _____ Water?

    Answer :

    “Some” is used for less quantities of both countable and uncountable nouns.

  16. Question 11. There Is____ Milk In The Fridge?

    Answer :

    “Some” is used for less quantities of both countable and uncountable nouns.

  17. Substance Abuse Counselor Interview Questions

  18. Question 12. There Are____ Books On The Table?

    Answer :

    “Many” is used for large quantities of countable nouns.

  19. Interpersonal Communication Interview Questions

  20. Question 13. Is There____ Cheese In The Fridge?

    Answer :

    “Any” is used to inquire if some quantity of the desired object is left or not.

  21. Question 14. She Has Not Gotten ____ The Shock Of Losing Her Family?

    Answer :

    “over” is used to mean recovered from.

  22. Question 15. There Was Nobody To Attend ____ The Complaints Of The Customers?

    Answer :

    “attend to” is used in place of listen to.

  23. Interpersonal Skills Interview Questions

  24. Question 16. The Plural Of Brother-in-arm Is?

    Answer :

    “Father” is a countable noun, hence can be made plural; “law” is not a countable word, hence “father-in-laws” is wrong; “fathers-in-law” is correct.

  25. Question 17. _____you Go So Soon? It’s Only 6:30?

    Answer :

    “Must” is used in situations where the action is a requirement, or where the action can be predicted with much accuracy.

  26. Question 18. You Look Very Ill._____ I Call The Doctor?

    Answer :

    “Shall I” is a question form used to offer help politely, instead of the informal “Let me …” or “allow me to …”.

  27. Aptitude Interview Questions

  28. Question 19. If I Can’t Find It Here, Then I … Have Left My Medicine In The Car?

    Answer :

    “Must” is used in situations where the action is a requirement, or where the action can be predicted with much accuracy.

  29. Question 20. You Don’t … Do What He Says Just Because He Says So?

    Answer :

    “Don’t/didn’t/doesn’t have to” is used in situations where the action wasn’t mandatory to do.

  30. Question 21. Lindsay Watched The Movie In French, Though She … Understand Much?

    Answer :

    “Could” is used to speak on the ability of the doer in the past time. Similarly, “Could not” is used to speak about the disability of someone in doing an action in the present or future.

  31. Question 22. _____ Car You See Here Is Mine, But_____one Over There Is His?

    Answer :

    “These, this” is used to mention objects near to the speaker. “Those, that” is used to mention objects far from the speaker.

  32. Question 23. _____books Here On The Shelf Are Hers, But … There Are Mine?

    Answer :

    “These, this” is used to mention objects near to the speaker. “Those, that” is used to mention objects far from the speaker.

  33. Question 24. I ____ Not Like Kiwis A Lot?

    Answer :

    “Do” is also used to deny the occurrence of any action in the present time. “Do” is used with “I, we, you, they” and plural nouns while “Does” is used with “he, she, it” and singular nouns. The structure is — Noun/pronoun + “Do/Does” + “not”.

  34. Communication Skills Interview Questions

  35. Question 25. _____he Know You Were There?

    Answer :

    “Do” is also used to ask questions about the occurrence or non-occurrence of any action taking place in the present. “Do” is used by “I, you, we, they” and plural nouns, while “Does” is used by “he, she, it” and other singular nouns. For negative questions, “not” is used with “do” or “does”. The structure is — “Do/Does” + noun/pronoun + “verb”.

  36. Question 26. ____ You Like To Travel?

    Answer :

    “Do” is also used to ask questions about the occurrence or non-occurrence of any action happening in the present time. “Do” is used by “I, you, we, they” and plural nouns, while “Does” is used by “he, she, it” and other singular nouns. For negative questions, “not” is used with “do” or “does”. The structure is — “Do/Does” + noun/pronoun + “verb”.