UNDP Interview Questions & Answers

  1. Question 1. Headquarter Of ‘united Nations Development Programme’ Is Located In?

    Answer :

    New York City.

  2. Question 2. United Nations Global Development Network Is Known As?

    Answer :

    United Nations Development Programme.

  3. Oracle Interview Questions

  4. Question 3. International Organization Which Is Considered Executive Board Within United Nations General Assembly Is?

    Answer :

    United Nations Development Programme.

  5. Question 4. United Nations’ Development Programme Was Established In?

    Answer :

    1965.

  6. Question 5. Parent Organization Of United Nations Development Programme Is?

    Answer :

    United Nations Economic and Social Council.

  7. Hyperion Financial Management Interview Questions

  8. Question 6. What Is The Process Being Followed To Do Segmental Adjustment To Remove The Effect Of Internal Undp Cost Recovery? Is It Done Based On A Standard Algorithm/rule Or Based On Some Fixed Allocation Method Etc? Need Clarification On This?

    Answer :

    The cost recovery amounts are captured by General Ledger Account and Fund (actual entries posted to the GL). This is then eliminated as the cost recovery elimination entry.

  9. Question 7. Statement V Talks About Comparison Of Budget To Actual. The Document Clarifies That “the Budget And The Accounting Basis Are Different”. The Cost Classification And Other Related Budgetary Exercise Seems To Be Different To The Actual Record Of Books For Accounting? How Is The Comparison Being Done Today If The Transaction System Record Does Not Align With The Budgeting Process?

    Answer :

    Statement V obtains data from the Commitment Control Ledger and use of Trees and not the General Ledger.

  10. Hyperion Essbase 5 Interview Questions

  11. Question 8. Annex B Clarifies On “cash And Investments” Portfolio Being Co-mingled And Segment Reporting Is Achieved By Allocation Of Inter-fund Balances Based On Ipsas 18 Guidelines. How Is This Asset Allocation To Appropriate Segments Being Done Today? Manual/automated?

    Answer :

    Manual via a Reporting Ledger entry (as opposed to USD Ledger). Please see Annex B to the RFP for the calculation.

  12. Question 9. Can We Get A Copy Of The Current System Architecture Map – Technical — Covering Peoplesoft, Obiee And Other Environments To Get An Understanding Of The Technical Landscape At Undp? The Rfp Talks About “atlas Infrastructure” (peoplesoft Re Branded @ Undp) Which Also Needs More Elaboration/clarity?

    Answer :

    Such diagrams will only be shared with the successful bidder given their proprietary nature. Please refer to the RFP for application version numbers.

  13. Oracle E-Bussiness Suite Interview Questions

  14. Question 10. What Is The Current Scope Of Work Of Their Peoplesoft Epm System? Oist Data Marts That Have Been Built For Hr And Financials Are Custom Data Marts Or Pre-built Data Marts From Oracle Solution Stack?

    Answer :

    UNDP has leveraged the delivered ETLs within EPM to populate data at the OWS layer. Consequently, specific marts and star schemas have been built at the MDW layer for the purposes of rendering within OBIEE.

  15. Question 11. As Part Of The Ipsas Implementation Done Was There A Significant Change Done To The Chart Of Accounts In Peoplesoft? How The Ipsas Requirements Mapped To The Chart Of Accounts Was – Was This Done As Part Of The Core Change To The Transaction System Or Was This Done Through A Mapping Table Outside The Core Erp System(s)?

    Answer :

    Changes were additions of General Ledger account to the Chart of Accounts and changes to the Account and Fund Tree to comply with IPSAS.

  16. TCS Technical Interview Questions