StarOffice Interview Questions & Answers

  1. Question 1. What Is Star Office?

    Answer :

    • Star office is an application that is designed to work on different operating systems.
    • It can also open, edit and save Microsoft office documents.
  2. Question 2. What Are The Functions Of Star Office?

    Answer :

    Star Office functions are:

    • Star Office Writer
    • Star Office Calc
    • Star Office Impress
    • Star Office Draw and
    • Star Office Base
  3. C++ Interview Questions

  4. Question 3. What Is Paragraph Marker?

    Answer :

    • The paragraph marker is the storehouse for all formatting options for that paragraph.
    • Each time, Enter is pressed, the paragraph options for that paragraph are carried down to the next paragraph.
    • If a paragraph marker is deleted the paragraph takes on the formatting of the following paragraph.
  5. Question 4. What Is An Alternate Method Of Formatting?

    Answer :

    An alternate method of formatting refers to creating a particular style and applying it quickly to a document instead of making individual changes to the line spacing, paragraph alignment, indentation etc.

  6. C++ Tutorial

  7. Question 5. What Is Word Wrap?

    Answer :

    When the text being typed reaches the end of the line, Star Office Writer will automatically wrap the text to the next line.

  8. Oracle Interview Questions

  9. Question 6. What Is A Font?

    Answer :

    A font is a set of characters and numbers in a certain style. Each font looks different from other fonts.

  10. Question 7. What Is A Style?

    Answer :

    A style is a named set of defaults for formatting text. This is an alternative way of formatting text.

  11. Spark SQL Programming Tutorial
    Apache Spark Interview Questions

  12. Question 8. What Are The Several Help Systems Available In Star Office?

    Answer :

    Star Office 8 provides several help systems that we can use while we work:

    • Online help
    • Help Agent
    • Help Tips and
    • Extended Help Tips
  13. Question 9. What Is A Key Combination?

    Answer :

    If the key combination is joined with a plus sign, the first key must be pressed and held down and the second key is to be pressed.

  14. x86 Interview Questions

  15. Question 10. What Is The Use Of Highlighting?

    Answer :

    Highlighting can be used to call attention to key ideas or pointers in a document.

  16. Question 11. What Is A Document?

    Answer :

    A document may contain:

    • text,
    • tables,
    • graphs,
    • charts,
    • equations,
    • pictures and
    • drawings.
  17. Spark SQL Programming Interview Questions

  18. Question 12. What Is The Use Of Insert Key?

    Answer :

    • The user can use the Insert key to toggle between type – over mode and Insert mode.
    • Insert mode inserts while typing new text and type – over, overwrites the existing text.
  19. C++ Interview Questions

  20. Question 13. What Is The Use Of Visual Clue?

    Answer :

    Visual Clue helps the reader to see how the document is divided into paragraphs.

  21. Question 14. What Is Insertion Point?

    Answer :

    • As the characters are typed they appear on the screen and the flashing vertical bar called the insertion point, moves to the right.
    • This insertion point always indicates where the new text will appear.
  22. Question 15. What Is Help Agent?

    Answer :

    • The help agent is an animated figure, which opens the help topic for the given task.
    • It automatically appears when we perform complex task.
    • The content of Help Agent window changes depending on what is being done in the main window.
  23. Advanced C++ Interview Questions

  24. Question 16. How Can We Switch Between Multiple Documents?

    Answer :

    We can switch between multiple documents:

    • Using Windows menu.
    • Clicking the button visible on the taskbar.
    • Pressing Alt + Tab.
  25. Question 17. What Is The Use Of A Bullet?

    Answer :

     A bullet precedes each item in the list and the text is indented.

  26. Microsoft Interview Questions

  27. Question 18. What Is The Use Of Numbered List?

    Answer :

    • Numbered lists work well for directions or other points one wants to present in sequence.
    • Star Office Writer automatically numbers all the items in a list and the text is idented.
  28. Oracle Interview Questions

  29. Question 19. What Is Word Processing?

    Answer :

    The term word processing refers to the activity carried out using a computer and suitable software to:

    • create,
    • view,
    • edit,
    • manipulate,
    • transmit,
    • store,
    • retrieve and
    • print documents
  30. Question 20. What Is Meant By Text Editing?

    Answer :

    Entering a new text or modifying the existing text in a document is known as text editing.

  31. Oracle Core Dba Interview Questions

  32. Question 21. What Is Hanging Indent?

    Answer :

    • Hanging indent is a special kind of indent, used for numbered lists.
    • The First line option can be used to indent the line of the paragraph.
    • Using the spin arrows, a negative value is specified, will result in a hanging indent; that is, the first line will hang outside the paragraph.
  33. Question 22. What Are The Common Editing Functions?

    Answer :

    • Copy
    • Cut
    • Paste
    • Find and
    • Replace are some of the commonly used editing functions.
  34. Question 23. What Are The Options Of Line Spacing Are Available In Star Office Writer?

    Answer :

    The line spacing options available in Star Office Writer are as follows.

    They are:

    • Single line
    • 1.5 lines
    • Double
    • proportional
    • Atleast
    • Leading and
    • Fixed
  35. Oracle 11g RAC Interview Questions

  36. Question 24. What Is The Difference Between Backspace Key And Delete Key?

    Answer :

    • Backspace key deletes the characters to the left of the insertion point.
    • Delete key deletes the characters to the right of the insertion point.
  37. Apache Spark Interview Questions

  38. Question 25. Where Can We See The Status Of Insert Key?

    Answer :

    The status bar gives the information about the current mode either insert or type – over – mode of the Insert Key.

  39. Question 26. How Many Types Of Common Text Formatting Are There?

    Answer :

    There are two common text formattings.

    They are:

    • text style and
    • font properties
  40. Question 27. Mention Some Of The Other Commercially Available Word Processing Packages?

    Answer :

    Some of the other commercially available Word processing packages are:

    • MS Word
    • Lotus AmiPro
    • Word Perfect
    • Word Star and
    • Word Pro
  41. x86 Interview Questions

  42. Question 28. How Can We Get The I-beam?

    Answer :

    Scrolling a document does not move the insertion point. The mouse click should be used to get the I-beam at the required place.

  43. Question 29. Which Font Is Actually A Set Of Symbols?

    Answer :

    • Wingdings is the font that are actually a set of symbols.
    • Such a font can be used to insert special characters in the document.
  44. Question 30. How The Font Size Is Measured?

    Answer :

    • The size of a font is measured in points, and there are 72 points to an inch.
    • The larger the point size, the larger the type.
  45. Question 31. Which Font Looks Decorative?

    Answer :

    Fajita is the font that look decorative.

  46. Question 32. How Will We Remove Highlighting?

    Answer :

    To remove the highlighting, select the text and select the No Fill from the colour palette.

  47. Question 33. How Can We Unselect The Text?

    Answer :

     To unselect the wrongly selected text a click should be made outside the selected text.

  48. Spark SQL Programming Interview Questions

  49. Question 34. Which Font Looks Professional And Is Suited For Business Documents?

    Answer :

    Times New Roman is the font which looks professional and it is suited for business documents.

  50. Question 35. How Will We Indent Text From Right Margin?

    Answer :

    To indent text from the right, type the amount or use the after text spin arrows to enter the amount in the spin box.

  51. Question 36. How Will We Use Menu Command Help?

    Answer :

    By Pressing F1 key or choosing the menu command help in Star Office Help. This will open the Star Office help where we can search for a help topic.

  52. Advanced C++ Interview Questions

  53. Question 37. How Will We Start Star Office?

    Answer :

    • To start Star Office,
    • On the taskbar, click the Start button.
    • Choose All Programs à Star Office 8 folder.
    • Click the Star Office program that we want to start.
  54. Question 38. How Will We Create A New Document?

    Answer :

    The Star Office Writer is opened and File –> New –> Text Document command can then be used to open a new document.

  55. Question 39. How Can We Correct Mistakes In A Document?

    Answer :

     A mistake can be corrected either using the Backspace key or Delete key.

  56. Question 40. What Are The Keyboard Shortcuts To Change The Alignment Of Paragraph?

    Answer :

    The following keyboard shortcuts are used to change the alignments of paragraphs:

    • Centered Ctrl +E
    • Left-aligned Ctrl +L
    • Right – aligned Ctrl +R
    • Justified Ctrl +J
  57. Microsoft Interview Questions