Space Interview Questions & Answers

  1. Question 1. Which Star Is At The Center Of Our Solar System?

    Answer :

    Sun.

  2. Question 2. What Is The Diameter Of Sun?

    Answer :

    1,392,684 km (865,374 mi).

  3. Question 3. What Percent Of The Solar System’s Mass Does Sun Holds?

    Answer :

    99.8 percent.

  4. Question 4. How Many Stars Are In The Milky Way?

    Answer :

    more than 100 billion.

  5. Question 5. When Was Sun Born?

    Answer :

    roughly 4.6 billion years ago.

  6. Question 6. What Is The Distance Between Sun And Earth?

    Answer :

    92,960,000 miles (149,600,000 km).

  7. Question 7. Sun’s Chemical Composition?

    Answer :

    71% of Hydrogen, 26.5% Helium and2.5% of other elements.

  8. Question 8. How Much Time Does Sun Rays Take To Reach Earth?

    Answer :

    8 minutes.

  9. Question 9. Which Planet Isnearest Tothe Earth?

    Answer :

    MERCURY.

  10. Question 10. Which Planet Is Known As The Morning Star Or The Evening Star?

    Answer :

    VENUS.

  11. Question 11. What Is The Diameter Of Mercury?

    Answer :

    3,032 miles (4,879 km).

  12. Question 12. What Is The Diameter Of Venus?

    Answer :

    7,521 miles (12,104 km).

  13. Question 13. What Is The Diameter Of Earth?

    Answer :

    7,918 miles (12,742 km).

  14. Question 14. What Is The Diameter Of Mars?

    Answer :

    4,212 miles (6,779 km)

  15. Question 15. What Is The Diameter Of Jupiter?

    Answer :

    86,881 miles (139,822 km).

  16. Question 16. What Is The Diameter Of Saturn?

    Answer :

    120 536 kilometers

  17. Question 17. What Is The Diameter Of Uranus?

    Answer :

    31,518 miles (50,724 km).

  18. Question 18. What Is The Diameter Of Neptune?

    Answer :

    30,599 miles (49,244 km).

  19. Question 19. What Is The Diameter Of Pluto?

    Answer :

    2360 kilometers.

  20. Question 20. Which Is The Largest Planet In Our Solar System?

    Answer :

    JUPITER.

  21. Question 21. Which Planet Has The Most Moons?

    Answer :

    The planet with the most number of moons is Jupiter with 66 moons.

  22. Question 22. Which Planet Is Closest To The Sun?

    Answer :

    name of the closest planet to the sun is : Mercury.

  23. Question 23. Which Is The Hottest Planet In The Solar System?

    Answer :

    Venus.

  24. Question 24. Which Planets Have Rings Around Them?

    Answer :

    Saturn,Jupiter, Uranus, and Neptune (4 planets).

  25. Question 25. Which Is The Coldest Andsmallest Of All Planets?

    Answer :

    PLUTO.

  26. Question 26. Which Star Is Called Earth’s Satellite?

    Answer :

    Moon.

  27. Question 27. What Is The Average Distance Of Moon From Earth?

    Answer :

    238,855 miles (384,400 km).

  28. Question 28. What Is The Age Of Moon?

    Answer :

    4.527 billion years.

  29. Question 29. What Is The Orbital Period Of Moon?

    Answer :

    27 days.

  30. Question 30. What Is The Circumference Of Moon?

    Answer :

    6,784 miles (10,917 km).

  31. Question 31. Which Planet Has The Most Volcanoes?

    Answer :

    Venus.

  32. Question 32. Which Planets Do Not Have Moons?

    Answer :

    Mercury and Venus.

  33. Question 33. How Much Larger The Sun Is Than Earth?

    Answer :

    300000 times.

  34. Question 34. When The Halley’s Comet Will Be Visible From Earth Again?

    Answer :

    2061.

  35. Question 35. What Is The Surface Temperature Of Venus?

    Answer :

    over 450 degrees Celsius.

  36. Question 36. When Was The Solar System Formed?

    Answer :

    around 4.6 billion years ago.

  37. Question 37. A Person Who Weighs 200 Pounds On Earth, What Would He Weigh On The Surface Ofmars?

    Answer :

    76 pounds.

  38. Question 38. Which Planet Spins Backwards Relative To The Others?

    Answer :

    Venus.

  39. Question 39. When Was The First Man Made Object Sent Into Space?

    Answer :

    1957.

  40. Question 40. Why Do We Have High & Low Tides?

    Answer :

    because of the Sun & Moons gravity.

  41. Question 41. Where Is The “edge Of Space” Located?

    Answer :

    100 km (62 mi) above sea level.

  42. Question 42. What Is An Astronaut Employed By The Russian Federal Space Agency Called?

    Answer :

    Kosmonavt.

  43. Question 43. Who Was The First Person To Reach Space?

    Answer :

    Yuri Gagarin, in 1961.

  44. Question 44. Who Was The First Woman To Reach Space?

    Answer :

    Valentina Tereshkova, in 1963.

  45. Question 45. Who Was The First Person To Set Foot On The Moon?

    Answer :

    Neil Armstrong.

  46. Question 46. What Is The Average Surface Temperature Of The Moon?

    Answer :

    107 degrees Celsius during the day and -153 degrees Celsius at night.

  47. Question 47. When Does A Lunar Eclipse Occur?

    Answer :

    when the Earth is between — the Sun and the Moon.

  48. Question 48. At How Mush Speed Moon Moves Across The Sun?

    Answer :

    2,250 km per hour.

  49. Question 49. How Long A Solar Eclipse Can Last?

    Answer :

    7 and a half minutes.

  50. Question 50. What Is The Equatorial Circumference Of Earth?

    Answer :

    40,030 km.

  51. Question 51. What Is Earth’s Surface Temperature?

    Answer :

    -88 to 58°C.