Siebel – CRM Interview Questions & Answers

  1. Question 1. What’s Siebel?

    Answer :

    SIEBEL is the leading provider of Customer Relationship Management (CRM) software.

  2. Question 2. What Difference Between Fields And Single Value Fields?

    Answer :

    Multi Value field has the child values from a child BC for the parent record configured through MVL. single value field will be either from the base table or joined table.

    The Difference between Single Value Field (SVF) and Multi Value Field(MVF)
    SVF- a field in BC which references a column in a table.
    MVF- a field in parent BC which references a field in child BC.
    Field-Identifies and defines a field in a business component. All fields making up a business component record contain entries from both Single Value Field and Multi Value Field object types.

  3. Siebel System Admin Interview Questions

  4. Question 3. What Is The Difference Between 1:1 And 1:m Extension Tables?

    Answer :

    1:1 extension table is like an extension to the base table. if we do not have the required table space in the base table for craeting new extension columns, we will use the 1:1 extension table’s columns using an implicit join.

    in contrast, 1:M extension tables are used for parent child relationship with the base table. where the 1:M extension has only related to the base table. for example, for a contact (S_CONTACT) there will be a number of specialities in the extension table(S_CONTACT_XM) with the parent child relationship.

  5. Question 4. What Is Complex Join? Difference With Foreign Key Primary Key Join?

    Answer :

    Complex joins are joins which have following diffrences from a PK-FK joins

    # Complex joins can have conditional mappings like >,<,>=,NOT,AND,etc apart from ‘=’ whereas the PK-FK joins are always ‘=’.
    # PK-FK joins are always (1-N), whereas complex joins can have (1 – 0,1) and (0,1 – N) kind of relationships.

  6. Siebel – CRM Tutorial

  7. Question 5. What Is Localisation?

    Answer :

    Modify the object definitions in the local repository.

  8. Salesforce Admin Interview Questions

  9. Question 6. What Is Different Between Bounded And Unbounded Picklist?

    Answer :

    We can enter free text incase of Unbounded Picklist. But, incase of Bounded Picklist, we can not enter freetext.

  10. Question 7. Dynamic Picklist Is Used To Update Join Fields? How?

    Answer :

    Actually we cannot modify the join fields we cannot do any modifications and updations on that fields to do these things we create the dynamic picklist or pickapplet.dynamic picklist to modify (to enter new records )in the join fields.

  11. Salesforce Developer Interview Questions

  12. Question 8. What Is The Primary Difference Between Siebel 7.5.2 And 7.7 Versions ?

    Answer :

    Are having lot of differences between siebel 7.7 and 7.5.2. the primary difference among them is ” Symbolic strings are available in Siebel 7.7 and not available in 7.5.2″. hence the future scope for upgradation like things are high in siebel 7.7.

    Optimization techniques in EIM
    1) Limit base tables and columns to be processed by using : only base Tables,ignore base Tables,only base Columns,ignore base Columns.
    2) Always delete batches from EIM tables upon completion. Leaving old batches in the EIM table wastes space and can adversely affect performance. For other suggestions on working with batches.
    3) Run independent EIM jobs in parallel. Two or more EIM processes can be started simultaneously by using the Siebel Server Manager.
    4) Trace Flag Settings, using Synonyms, primary key only Parameters Limiting the Number of Records and Rows for Merge Processes.
    like this many techniques are there which will optimize the EIM process.

  13. Question 9. How To Create Drilldown In Form Applet?

    Answer :

    Usually Drilldowns will be in List Applets only. But, in Siebel 6 there are Drilldowns on Form applets also. But, these are not similar to those in List Applets. in order to go to the target view we need to right click on the applet, on the menu shown we can find the available Drilldowns with Title as “Go To XYZ View”.

  14. Siebel EAI Interview Questions

  15. Question 10. What Is Detailed Category And What Is Its Use In Configuration?

    Answer :

    Detailed Category and Aggregate Category are the two different sets. You can add a view to a screen under Detailed Category or an Aggregate Category. For Example: If I am creating two Views as detailes views. First I need to create a Detailed Category. Then I have to create two Detailed Views, for which the “Category” property must be specified with the created Detailed Category name. This is same for Aggregate Views also.

  16. Question 11. What Is Constrained Picklist? Where You Will Drop The Constraints?

    Answer :

    Constrainted picklist displayed value based on constraint used. Add field to constraint in pickmap of a field where picklist has configured in BC and set constraint option of added field to true.

  17. Advanced jQuery Interview Questions

  18. Question 12. How Will You Edit The Joined Fields Values In Join?

    Answer :

    Using picklists and MVGs. MVGs require join field and link as prerequisites unlike picklists where just a join is enough.

  19. Siebel System Admin Interview Questions

  20. Question 13. How Will You Improve Your Performance In Views?

    Answer :

    The basic factors for performance decrease in views will be. more number of applets. which led to many links. and more joined fields in a single applet. MVG’s which do not have the primaries set.

  21. Question 14. What Is Virtual Bc? What Is The Use Of Vbc?

    Answer :

    Virtual Business Component is used to display the data from another Legacy database table, in the Siebel screen.

  22. Question 15. What Is Siebel File System?

    Answer :

    It is a shared directory that stores compressed files used by Siebel applications. Examples: Product literature, sales tools, presentations Read/write access is controlled by the File System Manager component on Siebel Server.

  23. Cap Gemini Siebel CRM Interview Questions

  24. Question 16. How Is Siebel 7.x Architecture Different From Siebel 6.x?

    Answer :

    In siebel 7.x it was defined as

    1. Physical user interface
    2. Logical user interface
    3. Business layer
    4. Data layer
    5. Third party Rdms

    The main difference is , In siebel 6.x Phycial interface was not achieved.In Physical Interface includes web templates, css sheets.

  25. Question 17. How Is Load Balancing Maintained In Siebel?

    Answer :

    Load balancing is maitained by the Gateway server using the third party software Resonate Central Dispatch.

  26. Siebel EIM Interview Questions

  27. Question 18. What Is Resonate?

    Answer :

    Resonate is third party software development tool, which is used for distibuting the cilent request to the least laden siebel server.

  28. Salesforce Admin Interview Questions

  29. Question 19. What Is Nameserver? What Does It Do?

    Answer :

    Name server is the part of gateway server that dynamically registers all servers in enterprise, serves a connection broker across the enterprise.

  30. Question 20. Is It Required To Install Gateway Server Before Installing A Siebel Server?

    Answer :

    Yes, Because one Gateway Server can have multiple Siebel Servers.

  31. AppleScript Interview Questions

  32. Question 21. What Is The Use Of Catch In Escript?

    Answer :

    The catch clause is used to handle the exception. To raise an exception, use the throw statement.

    When you want to trap potential errors generated by a block of code, place that code in a try statement, and follow the try statement with a catch statement. The catch statement is used to process the exceptions that may occur in the manner you specify in the exception_handling_block.

    The following example demonstrates the general form of the try statement with the catch clause. In this example, the script continues executing after the error message is displayed:

    try
    {
    do_something;
    }
    catch( e )
    {
    TheApplication().RaiseErrorText(Clib.rsprintf(
    “Something bad happened: %s
    “,e.toString()));
    }

  33. Question 22. What Is The Relationship Between A View And A B/o?

    Answer :

    View references the business object. Every view is associated with a particular business object.

  34. Question 23. Why Is It Not Recommended To Modify Existing Base Tables?

    Answer :

    During upgradation it will cause problem if we extend base tables.More over if it is necessary u can go for extension tables.

  35. Salesforce Crm Interview Questions

  36. Question 24. How Do You Create Extension Table To An Interface Table In Siebel?

    Answer :

    Extension tables are created only for base tables.I think we can not extend the interface table.

  37. Salesforce Developer Interview Questions

  38. Question 25. What Is An Extension Table And How Is It Related To Base Table?

    Answer :

    Extension table may be 1:1 realation table to the base table or a 1:M relation to the base table.
    1:1 extension table and the base table are logically considered as a single table.
    Par_row_id will be the foriegn key.

  39. Question 26. Can You Create An Extension Table With An Intersection Table?

    Answer :

    We can not create an extension table with an intersection table.

  40. Windows Workflow Foundation Interview Questions

  41. Question 27. How Do You Create Intersection Table?

    Answer :

    In Tools select new object wizard in that select Table enter the name of the table starting with CX_ and select the project and specify the type of table i.e. an intersection table for the two existing tables.

    Then it will ask the first Parent Table and foreign key column name for the first parent table in the same way fill the second parent table and FK column.

  42. Siebel EAI Interview Questions

  43. Question 28. How Is Siebel 7.x Data Model Is Different From Siebel 6.0 Data Model?

    Answer :

    S_PARTY is the base tables and S_CONTACT,S_ORG_EXT,S_POSTN, S_USER are now extension tables. Siebel 6.x was dedicated application while from Siebel 7.x onwards we can access Siebel application via web.

  44. Question 29. What Is Seed Data In Siebel?

    Answer :

    The data that siebel supplies as a part of siebel vanilla application is seed data.

  45. Question 30. What Is S_party Table?

    Answer :

    S_PARTY Table is the Base Table for all the Party related tables.
    S_ORG_EXT
    S_CONTACT
    S_USER
    S_BU
    and etc.
    the party tables can have the implied joins. the party related BC’s have the S_PARTY as the base table. so, any of these tables are extension tables.

  46. Question 31. What Does Install.ksh And Imprep.ksh Files Do?

    Answer :

    Imprep.ksh : This is a database unix shell script provided by siebel for importing all your sif files in siebel repository.It is automatically run while installing siebel and it prepares Repository file in tools.
    Install.ksh : contains all manually applied installation files.

  47. Question 32. What Is The Difference Between Links And Multi Value Links?

    Answer :

    Link is used for Master Detail View of two BCs. where as MVL is used to view the child records using MVG. MVL uses Link to get the records from the child BC.

    Link is between the entities and MVL is between the records.

  48. Question 33. Describe The 3 Object Explorer (oe) Tabs?

    Answer :

    Types: higher level object types displayed.
    Details: expanded top level object type displays object definitions of that type.
    Flat: displays all definitions of that type.

  49. Advanced jQuery Interview Questions

  50. Question 34. What Object Types Have A Sort Specification Property?

    Answer :

    BCs,
    Pick Lists,
    Links.

  51. Question 35. What Are The Steps For Creating A Static Pick List?

    Answer :

    Create a new static pick list. Add BC field that will be populated. Map the BC field to the pick list BC field. Specify which control or list column will invoke the pick list applet. Picklist will be empty until values are put in the S_LST_OF_VAL table.

  52. Question 36. What Are The Steps For Creating A Dynamic Pick List?

    Answer :

    Create a Pick list using a BC representing the joined table. Associate the Pick list with a BC field. Map the BC fields to the Pick list BC fields. Create a Pick list applet. Specify which control or list column will invoke the Pick list applet.

  53. Cap Gemini Siebel CRM Interview Questions

  54. Question 37. What Are The Steps For Creating A Mvg?

    Answer :

    Create a MVL in the parent BC. Add MVFs in the parent BC. Create a MVG applet to display child records. Add controls/list columns to the parent applet to display MVFs and invoke MVG applets. Add primary FK in the parent BC and on the MVL.

  55. Question 38. What Is A Primary Key?

    Answer :

    A primary is a FK on the parent-side that points to one “primary” record on the child-side of a 1:M link. A primary FK creates a 1:1 link between the parent and the child.

  56. Question 39. How Do You Create A Primary On A Mvl?

    Answer :

    Add a primary key field on the parent BC. Set the Primary Id Field and Use Primary Join properties on the MVL.

  57. Question 40. List Some Of The Calculated Field Limitations?

    Answer :

    Cannot be used as sort criteria, stored in columns and read only. Validation criteria on calculated fields is ignored. If SQL is used and performs a calculation, the value will be applied after the data is in the BC, but before displaying in the applet.

  58. Siebel EIM Interview Questions

  59. Question 41. Describe The Types Of Siebel Database Extensions?

    Answer :

    Standard extension tables – Predefined tables which support 1:1 or M:1 relationship. Part of the existing physical database.Custom extension tables and custom extension columns – New 1:1 tables, New columns that are added to new and existing tables.

  60. Question 42. What Are The Steps For Using A Standard 1:1 Extension Table?

    Answer :

    Add a joined field in the parent BC (based on the “main” table). The join is implied and created automatically at runtime. Add a control or list column to an applet.

  61. AppleScript Interview Questions

  62. Question 43. What Are The Steps For Using A Standard 1:m Extension Table?

    Answer :

    • Create BC to represent 1:M extension table
    • Set Search Spec to equal Pre Default Value “TYPE” field
    • Add fields to the new BC (ensure “NAME” and “TYPE”)
    • Create a link from BC to New BC and add the New BC to BO
    • Create applet to display data from new BC.
  63. Question 44. What Is Data-driven Access Control?

    Answer :

    Controls the read-only nature of BC, BC record, or BC Field based on value of another BC Field.

    BC Read Only Field:      current record read only
    Field Read Only Field:    field specified by field name is read only
    Parent Read Only Field:  BC read only.

  64. Question 45. Name The 5 Main Building Blocks Of The Siebel Architecture?

    Answer :

    File Server,
    Gateway Server,
    Enterprise Server,
    Siebel Server,
    Siebel Database Server.

  65. Question 46. Name The Four Levels Of Control We Have Over The Server?

    Answer :

    Enterprise,
    Server,
    Component,
    Task.

  66. Question 47. Explain The 5 Main Functions Of The Server Manger?

    Answer :

    Controls your Enterprise,
    Manages Siebel Servers,
    Allows the configuration of the components,
    Allow you to run tasks,
    Collect statistics.

  67. Question 48. Name And Explain The Three Modes Of Component Operation?

    Answer :

    Server Mode: run background operations for the server and runs forever, once started,
    Task Mode: run specific task and exits upon completion,
    Session Mode: created dynamically for client request. Runs as long as session is maintained then exits.

  68. Question 49. How Do You Invoke Wfs?

    Answer :

    Run Time Events – specified at Start Step (Event Object, Event, Event Type), Scripting – Business Service, Workflow Policies.

  69. Question 50. What Are The Steps In Outbound Wf?

    Answer :

    Start – EAI Siebel Adapter – EAI XML Converter – HTTP or MQ Series or File Transport – Write to file.

  70. Question 51. How Do You Handle Error Handling In Wfs?

    Answer :

    Persistency, Exception points and write to file, Write a error handling workflow.

  71. Question 52. What Is Persistency? How Is It Useful?

    Answer :

    To trouble shoot or debug the workflow in workflow process log by drilling down on, persistency level and frequency it affects the performance- stores the state information.

  72. Question 53. What Is State Model?

    Answer :

    Provide a data driven method for extending workflow control based on the status SR Open – Cancelled, you define the state model.

  73. Question 54. What Transport You Used In The Wfs?

    Answer :

    HTTP, MQ Series, EAI File Transport

  74. Question 55. When Do You Use Sub Process In Wf?

    Answer :

    WF process is created at BO level, if we deal with multiple business objects.

  75. Question 56. What External Systems Did U Interact With And With What Middleware?

    Answer :

    with Biz Talk (XML, MQ series) or See Beyond (uses ASP pages) or TIBCO (Siebel Connector) middlewares.

  76. Question 57. Explain Where Did You Use Wf In Your Last Project?

    Answer :

    Claim Submission; to insert the data into Audit Table; write a business service Add Responsibilityadding a responsibility to the new person logging in. -Retrieve role ( find the user role) – Add responsibility (row id of the user and responsibility), user BC.

  77. Question 58. Did You Use Custom Bss In Wfs?

    Answer :

    Yes, For changing Priorities.

  78. Question 59. Explain Where Did You Have To Create Bs?

    Answer :

    Tools

  79. Question 60. How Do You Pass Inputs To Bs?

    Answer :

    Through Input Arguments & Script.

  80. Question 61. What Language You Used To Write Bs?

    Answer :

    eScript (or) Siebel VB

  81. Question 62. Did You Use M:m Relationship In Your Last Project ?

    Answer :

    Yes, for Position & Responsibility, Account & OPTY

  82. Question 63. How Do You Pass Query Criteria To Bs From Bc In Bs?

    Answer :

    Search String (VBC – input.searchstring)

  83. Question 64. Which Etl Tool You Used For Data Loading?

    Answer :

    Informatica, Data Stage

  84. Question 65. Name The Databases You Have Worked On?

    Answer :

    SQL, Oracle, DB2

  85. Question 66. Where You Involved In The Design Phase And What Did You Do?

    Answer :

    Designed BCs, BOs, Applets, Views, Screens, etc

  86. Question 67. What Kind Of Data Source Do You Have In Your Project And How Did You
    Connect To It?

    Answer :

    ODBC; Change data source name in Tools & Assign it in the Data Base.

  87. Question 68. Which Component Schedules, Monitors, Configure Etl Routines?

    Answer :

    DAC client.

  88. Question 69. How Can You Purge The Cache?

    Answer :

    (a) Use cache manager
    ( b) setting the Cache Persistence Time in the Physical Table dialog box for a particular table
    ( c ) use event polling tables.

  89. Question 70. Can One Presentation Catalog Refer To Multiple Business Models?

    Answer :

    No

  90. Question 71. Can Multiple Presentation Catalogs Refer To One Business Model?

    Answer :

    Yes.

  91. Question 72. What Happens If You Create An Employee In Siebel Application And Forget To Create The Employee In The Database?

    Answer :

    User Id not found

  92. Question 73. What Does An Opportunity, Account, Contact Do In Siebel?

    Answer :

    They are Siebel business entities in which we have a business interest.

  93. Question 74. How Is The Opportunity Related To An Account?

    Answer :

    Its Associated with an Account for generating Potential revenue.

  94. Question 75. How Is Tools Architecture Constructed In Siebel?

    Answer :

    Explorer & List Editor

  95. Question 76. What Do You Mean By Virtual Business Comp. In Siebel?

    Answer :

    To get external data from external database without storing it in Siebel Database.

  96. Question 77. How Does Your B/c And View Related?

    Answer :

    View contains applets which are related to b/c. Collection of b/cs is b/o.

  97. Question 78. What Is The New Layer In Siebel 7.x Version?

    Answer :

    Web Layer

  98. Question 79. How Is Siebel 7.x Data Model Different From Siebel 6.0 Data Model?

    Answer :

    Party data model in 7.x.

  99. Question 80. What Are The Different Layers In Siebel?

    Answer :

    Data Storage layer, Business Layer & Data Presentation Layer.

  100. Question 81. What Is The Difference Between Mvg & Dynamic Picklist?

    Answer :

    A new value could be added through an MVG where as Dynamic Pick Applet could only be used to pick a value from a pick applet which could be constrained to show relevant data. A value entered through an MVG will show up in a Dynamic Pick Applet if the Dynamic Pick Applet is based on that MVG.

  101. Question 82. What Is Tpm ?

    Answer :

    It is something related to Siebel Trade promotion Management

                                                         OR

    TPM = Total Productivity Management. Its a manufacturing term..

  102. Question 83. How We Will Create Drilldown In Form Applet……….please Explain?

    Answer :

    Usually Drilldowns will be in List Applets only. But, in Siebel 6 there are Drilldowns on Form applets also. But, these are not similar to those in List Applets. in order to go to the target view we need to right click on the applet, on the menu shown we can find the available Drilldowns with Title as “Go To XYZ View”.

                                                      OR

    It is possible through scripting either Siebel VB/ eScript.

  103. Question 84. How Can A Particular User Among Four Users With Same Responsibility
    Can Have Access To Particular View And This View Should Not Be Visible To
    Other Users?

    Answer :

    yes by assigning the position and giving a unique, user id he can access the data.

                                                               OR

    The new views which are to be restricted from the other 3 users can be grouped up in a separate responsibility and then the 1st user can be assigned that the newly created responsibility. This will save time and will ensure smooth operations as well.

  104. Question 85. I Have Created Hierarchical Picklist. In Parent All The Values Are
    Displayed. When The Values Selected In The Parent Its Displays Proper
    Value In The Child Picklist?

    Answer :

    The search specification for the parent pick list should be “Parent Id is Null”.

  105. Question 86. What Is Siebm?

    Answer :

    siebmtsh.exe is a process created when you bring up siebel servers, depending on the number of object managers that are enabled the number of siebmtsh.exe processes increases.tsh.exe

  106. Question 87. What Is Link Specification?

    Answer :

    The field value passed as the default value to the child business component when the link spec is specified.

  107. Question 88. How Is Siebel 7.x Architecture Different From Siebel 6.x? How Is Siebel
    7.x Architecture Different From Siebel 6.x?

    Answer :

    In siebel 7.x it was defined as

    1. Physical user interface
    2. Logical user interface
    3. Business layer
    4. Data layer
    5. Third party RDBMS

    The main difference is , In siebel 6.x Physical interface was not achieved. In Physical Interface includes web templates, cuss sheets.

  108. Question 89. How Will You Do Validations In Escripts And In Configuration?

    Answer :

    In Tools select the object definition, right click and select validate. this is used to check the correctness of values of a particular object before going to store. in escripting, once we write script then we can do validation by check syntax option.

  109. Question 90. Siebel 7.7 How Do You Add Button Icon In An Applet? Like New,query,delete.i Want Activate Button Also?

    Answer :

    You can add those buttons by creating controls under that applet and specifying a method name under that.
    you can get a Dropdown box for method Name and select from that..

  110. Question 91. What Is Difference Between S_opty_x And S_opty_xm Tables?

    Answer :

    s_opty is a base table 
    s_opty_x is an extension table with 1:1 relationship
    s_opty_xm is an extension table with 1:M relationship.

  111. Question 92. What Is Difference Between Join Specification And Join Definition?

    Answer :

    “Join” object specifies the table name and “Join Specification” object specifies the Primary Key Foreign Key relationship.

  112. Question 93. What Is Force Active Property?

    Answer :

    Force Active property for a field makes it accessible in scripting even if it is not in UI.

  113. Question 94. What Is Symbolic Url In Siebel?

    Answer :

    Symbolic URL allow you to configure Portal Agents in several ways. You use Symbolic URL Arguments for two purposes, to define data to be sent to an external host and to submit commands to SWE that affect the behavior of Portal Agents.

  114. Question 95. Difference Between Lov And Picklist??

    Answer :

    LOV is to store the values for the picklist in the application admin and where as picklist is used to select the value from the list of values.

  115. Question 96. What Is Detail Applet And Association Applet?

    Answer :

    Detail applet is nothing but Form Applet, Association applet is used to implement M:M relationship.

                                                                               OR

    Detail applet word is used in the context, when there is a Master Detail relation. in this case there will be one master and many child records. so, we usually show these child records in list applet and not in form applet.

  116. Question 97. What Is The Difference Between Mvg Applet And A Pick Applet?

    Answer :

    MVG is nothing but to display the child records for the parent table ,and for pick applet to update join fields.

                                                               OR

    Pick applet is used when there is 1:1 relationship and MVG is used when there is 1:M r/n.

  117. Question 98. What Is Applet Toggle How Many Types Are There?

    Answer :

    Applet toggle identifies one or more alternate applets to use in displaying the data of a business component. They are 2 types static and dynamic.

  118. Question 99. What Is The Maximum Number Of Applets Can Be There In A View?

    Answer :

    There can be eight applets at most.

  119. Question 100. What Is The Use Of The Indirect Multivalue Link And How Do You Configure
    It?

    Answer :

    consider there are 3 bus comps. in that say there is no relation ship between the 1st and 2nd bus comp and there is relation ship between 2nd and 3 rd bus comp. but some fields are necessary from the 2nd bus comp. it will be fetched through the relationship from 1st and 3rd bus comp. this is called indirect MVL.

  120. Question 101. How Do You Display The No. Of Records In A Picklist(combo Box/drop
    Down) Not The Records In The Pickapplet, In Just 3 Rows And Not 5
    Rows(which Is The Default)?

    Answer :

    Set the HTML no of rows to 3.

  121. Question 102. What Is Seibel Admin Mode View? How To Create One?

    Answer :

    Admin Mode View is nothing but, it has Admin Mode Property set to true. It will override all the visibility rules.

  122. Question 103. What Is Siebel Admin Mode View? How To Create This?

    Answer :

    Admin Mode property set to TRUE in View object definition.

    Admin Mode view overrides the property of Business component. This view allow the user to do update, insert, and delete etc. which may not be available in other view of same BC. Because admin mode view overrides the No update, No insert ,No delete BC property. used for administration purpose.

  123. Question 104. What Is The Purpose Of 1:m Extended Table?

    Answer :

    1. we can use it in parent child relationship where the child entity is lonely related to the parent table.
    2. or we can make it as a intersection table by adding the foreign key of another table’s primary key in the 1:M extended table.

  124. Question 105. What Is Siebel Gateway?

    Answer :

    Siebel Gateway is the name server which controls the Enterprise Server.

  125. Question 106. How Can You Do The Data Cleansing In Eim?

    Answer :

    EIM Does not support data cleansing.

  126. Question 107. How Can You Resolve Foreign Key In Eim?

    Answer :

    Populate all User key columns which will resolve foreign key. still u have doubt let me know.

  127. Question 108. What Is The Use Of Ldap User ?

    Answer :

    It is used as a third party authentication for an end user which can be modified to have a single sign on to multiple application apart from Siebel.

  128. Question 109. Where Does The Primary Field Of An Mvg Stored?

    Answer :

    Primary Id Field will be stored in the Parent BC.

  129. Question 110. What Is Foreign Key Table In Siebel?

    Answer :

    foreign key table is the property for a column in the table. it specifies for a column from which table this reference has been came.

  130. Question 111. Why Do You Need Primary In Mvg?

    Answer :

    for a multivalue field there is a field called SSA Primary Field available in the parent BC. this field stores the primary child. which avoids querying on the child BC for displaying the value in the MVG. this is for performance improvision. this creates 1:1 Link.

  131. Question 112. When Do We Use Genbscript.exe?

    Answer :

    it creates the class files for the JavaScript (browser scripts).

  132. Question 113. What Is Client Business Service?

    Answer :

    We can see the Business Services Client also. These are called Client Business Services we can see them in Business Service Administration Screens. We can write the script for the BS in the client itself. After writing the BS there is no need to compile those BS’s.

  133. Question 114. What Is The Function Of Swse On The Web Server? What Is It?

    Answer :

    SWSE(Siebel Web Server Extension)’s function is to accept the siebel requests and pass it on to Gateway server where the server manager decides, to which siebel server component should this request go.

  134. Question 115. What Is The “parent Category” Property For A Screen View?

    Answer :

    This Parent Category specifies the view heading for a bunch of views related. the views belongs to this Parent Category will be shown as View Tabs below the master applet.

  135. Question 116. What Is Horizontal And Vertical In Siebel?

    Answer :

    Siebel Horizontal application is general to every industry. where as Vertical is specific to a industry. such as eAutomobile, eInsurance, eBanking etc.

                                                                                   OR

    These are the types of applications. Example for Horizontal applications is transport. Here are examples for vertical applications are Eservice Call center application etc.

  136. Question 117. Why Do We Use Symbolic Strings In Siebel 77?

    Answer :

    For up gradation and language conversions.

  137. Question 118. How Do You Specify A View To Be Displayed As Aggregate View In Siebel
    7.7?

    Answer :

    when add the View to the Screen you have a property called Type in which, you have to select “Aggregate View”.

  138. Question 119. What Is All Mode Sort?

    Answer :

    This property determines whether or not siebel will override the sort specification and if so determines the sort that will be applied to the BC for All or Manager’s view. The values are TRUE, FALSE or NORMAL NORMAL-usesBCdefinedsortspecificationTrue –Overrides the BC sort and Uses theU1index False – Removes all sorting

  139. Question 120. What Does Business Component User Mode Indicate?

    Answer :

    Business Component User Mode specifies the Visibility setting for the BC. Like “All”, “Personal”, “Manager”, “Organization.

  140. Question 121. What Is The Difference Between “picklist Generic” And “picklist
    Hierarchical” Business Components?

    Answer :

    PickList Generic” BC is used for Static Picklists. “PickList Hierarchical” is used for Hierarchical PickLists.

  141. Question 122. What Are Pre Defined Queries?

    Answer :

    Pre Defined queries are some thing which helps us to navigate directly to particular screens or views. it helps in accessing the screens or views in faster manners.

  142. Question 123. How Do You Set Up Employees In Siebel?

    Answer :

    Create the users first, then assign them some responsibility and position. then create the database login.

  143. Question 124. What Is The Difference Between Eim And Eai?

    Answer :

    EIM : is used for importing or deleting the large data
    EAI : is used to integrate the Applications.

  144. Question 125. How Do You Import List Of Values?

    Answer :

    Depends on any Hierarchies, but using EIM_LST_OF_VAL(for EIM load) import parents first then children, otherwise you will receive failure message.

  145. Question 126. When Do We Go For Bc Level User Properties?

    Answer :

    when we need to set or reset the properties at runtime.

  146. Question 127. How Do You Recognize That A Particular Table (base Table ) Can Be
    Extended?

    Answer :

    If the table property is Private, then we can not extend the table. If it is Public, we can.

  147. Question 128. What Are The Different Types Of Columns?

    Answer :

    Columns:

    1. Data (Public),
    2. Data (Private),
    3. Denormalized,
    4. Extension,
    5. System
  148. Question 129. How Many Type Of Siebel Data Model Extensions Are There?

    Answer :

    standard and custom extensions

  149. Question 130. What Does Position Represents In Siebel?

    Answer :

    In siebel, Based on the position of the employee, the records will be displayed.

  150. Question 131. What Happens If You Create An Employee In Siebel Application And
    Forget To Create?

    Answer :

    The employees would not be able to log in as you have to create a database login and password for the employee to login into the client application.