Rhinoceros 3D Interview Questions & Answers

  1. Question 1. How Many Lines/polylines May Be Used To Complete The ‘loft’ Command?

    Answer :

    Unlimited lines/polylines may be used to complete the ‘Loft’ command.

  2. Question 2. What Item Would Decrease The File Size In Saving Process While Keeping Objects And File Properties?

    Answer :

    Save small Item would decrease the file size in saving process while keeping objects and file properties.

  3. Web Designing Interview Questions

  4. Question 3. Which Viewport Shows The Orthographic Projection Of The Rhino Model On The X-y Plane?

    Answer :

    Top Viewport shows the orthographic projection of the Rhino model on the x-y plane

  5. Question 4. What Is The Difference Between The Commands “sweep1” And “sweep2”

    Answer :

    “Sweep2” uses two rails and “Sweep1” uses one.

  6. Web Designing Tutorial

  7. Question 5. Which Is True About Mesh And Nurbs Surfaces?

    Answer :

    NURBS surfaces can be converted to Meshes, but not back into NURBS.

  8. Adobe Photoshop Interview Questions

  9. Question 6. What Does The “showedges” Command Do?

    Answer :

    It shows all edges and highlights naked edges of selected objects.

  10. Question 7. What Does The Rebuild Tool Do?

    Answer :

    It allows a user to redefine an object’s degree and point count.

  11. Adobe Photoshop Tutorial
    Furniture Designing Interview Questions

  12. Question 8. Which Command Should You Use If You Want To Copy, Move, Rotate, And Scale An Object?

    Answer :

    Orient command should you use if you want to copy, move, rotate, and scale an object.

  13. Question 9. What Is The Quickest Command To Create A Series Of 20 Equally Spaced Parallel Lines?

    Answer :

    array is the quickest command to create a series of 20 equally spaced parallel lines.

  14. Graphic Design Interview Questions

  15. Question 10. Nurbs Objects Can Be Turned Into Meshes Through Which Toolbar?

    Answer :

    Using the mesh toolbar only NURBS objects can be turned into meshes.

  16. Design Patterns Tutorial

  17. Question 11. What Is A “naked Edge”?

    Answer :

    An edge that is not completely joined to another edge.

  18. CorelDRAW Interview Questions

  19. Question 12. Which Symbol In The Layers Window Shows If A Layer Is On Or Off?

    Answer :

    The lightbulb symbol in the layers window shows if a layer is on or off.

  20. Web Designing Interview Questions

  21. Question 13. What Plane Does The “countour” Command Output In?

    Answer :

    The user inputs the normal to the desired plane.

  22. SAP Design studio Tutorial

  23. Question 14. How To Use Difference Command?

    Answer :

    Difference command use to subtract one solid object from another.

  24. Question 15. How To Use Join?

    Answer :

    To combine multiple curves into one, use Join.

  25. Adobe Indesign Interview Questions

  26. Question 16. What Is The Term For Downloaded Third-party Software That Add Specific Abilities Or Functions?

    Answer :

    Plug-ins

  27. Question 17. What Are The Main Types Of Objects Used In Rhino?

    Answer :

    • Curves
    • Surfaces
    • Polysurfaces 
    • Meshes
  28. Maya 3D Interview Questions

  29. Question 18. Which Commands Shows Information About Selected Objects?

    Answer :

    Properties commands shows information about selected Objects.

  30. Adobe Photoshop Interview Questions

  31. Question 19. What Is Pointson?

    Answer :

    PointsOn reveals the controls points of a specified object.

  32. Question 20. What Does The “snap” Command Do?

    Answer :

    It toggles a lock-on to the default grid of the Rhino document model.

  33. Design Patterns Interview Questions

  34. Question 21. How To Use Rebuild Command?

    Answer :

    Rebuild command use to change the Number of control points on a surface.

  35. Question 22. What Does The “project” Option In The “osnap” Panel Do?

    Answer :

    It projects any line drawn to the plane of the projection viewport.

  36. Question 23. What Does The ‘chamfer’ Command Do?

    Answer :

    Connects two curves by extending or triming them to intersect or to join with the beveled line.

  37. SAP Design studio Interview Questions

  38. Question 24. What Kind Of Plugin Is Grasshopper?

    Answer :

    It is a parametric visual programming language.

  39. Furniture Designing Interview Questions

  40. Question 25. What Is The Difference Between The “snap” Command And The “osnap” Command?

    Answer :

    The “Snap” command locks to the grid of the document and “Osnap” locks to objects in the model.

  41. Question 26. What Does The “explode” Command Do?

    Answer :

    It breaks apart a selected polyline or polysurface into individual curves and surfaces.

  42. Question 27. How Is The “booleanunion” Command Different From The “join” Command?

    Answer :

    The “BooleanUnion” command is for uniting closed polysurfaces and “Join” is for curves, surfaces and polysurfaces.

  43. Graphic Design Interview Questions

  44. Question 28. At What Angle Does The “fillet” Command Command Two Lines?

    Answer :

    Tangent to the circle whose radius is defined by the user.

  45. Question 29. How Does The “curve” Command Work?

    Answer :

    It creates a NURBS Curve from control points.

  46. Question 30. What Does The “srfpt” Command Do?

    Answer :

    It creates a surface from 3-4 points.

  47. Question 31. What Does The “points” Option In The “osnap” Panel Do?

    Answer :

    It allows Snapping to defined object “Points”.

  48. Question 32. What Is The Difference Between A Control Point And A Knot?

    Answer :

    A control point is the actual point defining a NURBS line or surface, a knot describes the quality of that point.

  49. Question 33. The Changedegree Command Will?

    Answer :

    add or subtract control points between each knot span.

  50. CorelDRAW Interview Questions

  51. Question 34. The Term Nurbs Stands For Which Of The Following?

    Answer :

    Non-Uniform Rational Basis Spline.

  52. Question 35. How Does The “interpcurve” Command Work?

    Answer :

    It creates a line that runs smoothly through a series of points.

  53. Question 36. What Is The Difference Bithween Tools Control Points On And Edit Points On?

    Answer :

    It’s inpossible delete points when we use edit points on.

  54. Adobe Indesign Interview Questions

  55. Question 37. What Does The “silhouette” Command Do?

    Answer :

    It generates a wireframe curve set of the objects selected.

  56. Question 38. The “divide” Command Does What In Rhino?

    Answer :

    Adds division points on a line based on Length or Number.

  57. Question 39. What Is The Relationship Between The Ctrl+c And “copy” Command?

    Answer :

    The Copy command targets any point and the Ctrl+C command copies from the origin point.

  58. Question 40. What Breaks The Cage Capability Of A “cageedit”?

    Answer :

    Moving the object.

  59. Maya 3D Interview Questions