Plant Interview Questions & Answers

  1. Question 1. How Do Plant Cells Differ From Animal Cells?

    Answer :

    In having cell wall, plastids and large vacuoles.

  2. Question 2. Which Is The Structural And Physiological Unit Of A Plant?

    Answer :

    Cells.


  3. Science Interview Questions

  4. Question 3. Who Discovered The Plant Cell?

    Answer :

    Schneider and Robert Hooke in 1665.


  5. Question 4. What Is Source Of Turgid In Plant Cell?

    Answer :

    Water.


  6. Archery Tutorial

  7. Question 5. The Material Of Which The Wall Of A Plant Cell Is Made?

    Answer :

    Cellulose.


  8. Human Physiology Interview Questions

  9. Question 6. Cricket Bats Are Made Out Of The Wood Of Which Tree?

    Answer :

    Willow.


  10. Question 7. What Gives Yellow Colour To Old Leaves?

    Answer :

    Xanthophylls.


  11. Environmental Science Interview Questions

  12. Question 8. Which Acid Is Contained In Vegetable Oils?

    Answer :

    Stearic acid.


  13. Question 9. What Is Cotton Fibre?

    Answer :

    Pure cellulose.


  14. Soil Science Interview Questions

  15. Question 10. What Helps In Flowering?

    Answer :

    The florigen.

  16. Question 11. Which Scientist Proved That Plants Also Have Got Life As That Of Animals?

    Answer :

    Jagadish Chandra Bose.


  17. Physics Interview Questions

  18. Question 12. What Are The Subsidiary Cells?

    Answer :

    Immediate cells surrounding the guard cells are called subsidiary cells.



  19. Science Interview Questions

  20. Question 13. What Is Cell Biology?

    Answer :

    Study of structure function, reproduction and life history of cells of an organism.

  21. Question 14. What Is Meant By Nomenclature?

    Answer :

    It is the science of naming individuals on the basis of their body characters, habits and distribution.


  22. Question 15. What Are Protozoa?

    Answer :

    Protozoa are cellular or non – cellular organisms. Their bodies are made of single cell which perform all the essential activities.


  23. Chemistry Interview Questions

  24. Question 16. Who Is The Father Of Taxonomy?

    Answer :

    Carolus Linnaeus. He originated the modern classification system and first used binomial system of nomenclature.


  25. Question 17. What Are Saprophytes?

    Answer :

    Saprophytes are those plants which feed on dead organic material.


  26. Plant Physiology Interview Questions

  27. Question 18. What Is Dendrology?

    Answer :

    The study of trees is called dendrology.



  28. Human Physiology Interview Questions

  29. Question 19. Which Organism Is Having Characters Of Both Plants And Animals?

    Answer :

    Euglena.

  30. Question 20. Plant Tissues Are Classified Into Two Groups. What Are They?

    Answer :

    Meristematic tissue and permanent tissue.



  31. Archery Interview Questions

  32. Question 21. Name The Two Types Of Complex Permanent Tissues In Plants?

    Answer :

    Xylem and Phloem.

  33. Question 22. What Are Angiosperms?

    Answer :

    The flowering plants are generally called angiosperms. Their reproductive organs are in flowers having seeds.


  34. Question 23. What Are The Two Classes Of Flowering Plants?

    Answer :

    They are monocotyledons or monocots and dicotyledons or dicots.


  35. Bacteria Interview Questions

  36. Question 24. What Is The Difference Between Monocotyledons And Dicotyledons?

    Answer :

    They differ in the structure of their seeds, stems and leaves. But the basic distinction between them is that dicots have two cotyledons or seed leaves and monocots have only one. Dicotyledons are also known as magnolias.



  37. Environmental Science Interview Questions

  38. Question 25. Which Is The Largest Flower?

    Answer :

    The largest flower is the mottled orange – brown and white parasitic stinking corps lily (raffiesia arnoldii) which grows in the forests of southest Asia. It was named after the founder of Singapore, sir samford raffles. The width of the flower is 1 – 3 ft, across.

  39. Question 26. Which Is The Smallest Flowering Point?

    Answer :

    The floating wolffia angasta from the duckweed family are the smallest flowering plants. The width of the flower is 0.5 mm.



  40. Asia Interview Questions

  41. Question 27. What Is Pollination?

    Answer :

    The process of transferring the pollen, the male reproductive units, from the parts, that produce them to the planets female structure.


  42. Soil Science Interview Questions

  43. Question 28. What Are Cleistogamous Flowers?

    Answer :

    Some flowers remain closed and never open. These flowers are called cleistogamous.

  44. Question 29. What Is Fertilization?

    Answer :

    Fertilization means fusion of the nuclei of male and female gametes.

  45. Question 30. What Is Double Fertilization?

    Answer :

    It means one male gamete with the egg and the other with the antipodal cell.

  46. Question 31. From Where Is Clove Oil Obtained?

    Answer :

    Clove oil is obtained from the flower buds of syzyhium aromaticum.

  47. Question 32. What Is The Sepal?

    Answer :

    The sepal is the protective leaf – like part of a flower which is usually green in colour and lies outside the petals.

  48. Question 33. What Is Stamen?

    Answer :

    Stamen is the male reproductive part of a flower composed of a filament or stalk, and a pair of pollen sacs together called anther.


  49. Physics Interview Questions

  50. Question 34. Give One Example Of Epigenous Type Of Flower?

    Answer :

    Sunflower.

  51. Question 35. Why Are Night Blooming Flowers White In Colour?

    Answer :

    To become discernible to pollinators.

  52. Question 36. What Is Called Bicarpillary Pistil?

    Answer :

    A pistil which is composed of two carpels.


  53. Chemistry Interview Questions

  54. Question 37. Which Is The Process Of Removing Another From A Bisexual Flower?

    Answer :

    Emasculation.

  55. Question 38. In Which Country Did The Flower Dahlia Originate?

    Answer :

    In Mexico.

  56. Question 39. Give An Example Of A Plant Which Produces Many Seeds?

    Answer :

    Pea.

  57. Question 40. What Is A Devil’s Tree?

    Answer :

    Devi’s tree is a large evergreen tree, nearly 25 mts height. Devils tree is usable in severe as well as everyday illness, irritable bowel, diarrhea, and skin eruptions.


  58. Plant Physiology Interview Questions

  59. Question 41. Give The Name Of The Trees Which Flower Only Once In A Complete Life Cycle?

    Answer :

    Monocarp.

  60. Question 42. Where Does The Fertilization Occur?

    Answer :

    In Embryo sac.


  61. Archery Interview Questions

  62. Question 43. What Is Stigma?

    Answer :

    Stigma is the receptive surface area of the carpel (female reproductive organ of a flower) which is sticky or feathery.

  63. Question 44. Which Is The Main Type Of Fruits?

    Answer :

    The main types of fruits are drupe, pome, leguime, berry, nut and aggregate.

  64. Question 45. What Are The Difference Between Drupe, Berry And Aggregate?

    Answer :

    Drupe is a fruit with a single seed. Berry with seeds and aggregate is a fruit with many tiny drupes.

  65. Question 46. Which Is The Most Nutritive Fruit?

    Answer :

    Avocado (persea American) has the highest calorific value (740 calories) and cucumber (73 calories) has the lowest.

  66. Question 47. Which Is The Ester That Gives Pineapple Its Pleasant Smell?

    Answer :

    Ethyne Butyrate.

  67. Question 48. Which Is The Plant In Which The Seeds Grow Without Ovary?

    Answer :

    Psychus.

  68. Question 49. What Is Anthology?

    Answer :

    The study of flowers.

  69. Question 50. In Gymnosperms, How Does The Pollination Take Place?

    Answer :

    Through wind.

  70. Question 51. What Is Spermology?

    Answer :

    The study of seeds.

  71. Question 52. What Is Called The Formation Of Ruit Without Fertilization?

    Answer :

    Parthenocarpy.

  72. Question 53. Hat Do You Call The Flowers Of Fruit Trees?

    Answer :

    They are called blossom.

  73. Question 54. What Is The Name Given To A Young Tree?

    Answer :

    A young tree is a sapling.

  74. Question 55. Which Is Part Of The Sugar Maple Tree Produces Maple Syrup?

    Answer :

    The sap of the sugar maple.

  75. Question 56. Do All Plants Flower?

    Answer :

    No, ferns, mosses, liverworts and lichens do not.

  76. Question 57. What Is The Male Reproductive Part Of A Flower Called?

    Answer :

    The male part of a flower is the stamen.

  77. Question 58. What Is The Process By Which A Plant Uses The Energy Of Sunlight To Make Food?

    Answer :

    The process is called photosynthesis.

  78. Question 59. Do Pine Comes Open In Dry Weather Or In Rainy Weather?

    Answer :

    They open in dry weather.

  79. Question 60. Which Is The Biggest Tree In The World?

    Answer :

    The US giant Sequoia can be 83 m (275 ft) tall.

  80. Question 61. Why Do People Get Hay Fever?

    Answer :

    Because they are allergic to pollen in the air.

  81. Question 62. What Is The Function Of The Xylem?

    Answer :

    To transport water and minerals.

  82. Question 63. What Is Nectar?

    Answer :

    A sugary liquid produced by a flower.

  83. Question 64. What Happens To A Flower Once It Has Been Pollinated?

    Answer :

    The petals fall off and the seed ripens.

  84. Question 65. Do Flowers Smell Strongest By Day Or By Night?

    Answer :

    By night, to attract night – flying insects.

  85. Question 66. What Is The Name Of The Disease Caused By The Lack Of Iron Plants?

    Answer :

    Chlorosis.

  86. Question 67. Which Hormone Promotes Leaf Fall?

    Answer :

    Abscisic acid.

  87. Question 68. What Is An Organism Deriving Its Nourishment From Another Living Organism?

    Answer :

    Parasite.

  88. Question 69. Give An Example Of A Root Parasite?

    Answer :

    Striga.

  89. Question 70. Which Plant Can Absorb Nitrogen In The Form Of Ammonia?

    Answer :

    Paddy.

  90. Question 71. Which Is The Plant That Stores Food In Its Leaves?

    Answer :

    Cabbage.

  91. Question 72. Which Are The Plants That Shed Branches?

    Answer :

    Cherry and brich.

  92. Question 73. From Which Tree Do We Obtain Quinie?

    Answer :

    From the bark of the cinchona tree.

  93. Question 74. Which Is The Most Beautiful Of All Flowering Trees In The World?

    Answer :

    Flame Amherstia.

  94. Question 75. What Is The Method By Which Plants Absorb Mineral Salts?

    Answer :

    Theu absorb mineral salts through osmosis.

  95. Question 76. In Which Plants The Annual Rings Are Absent?

    Answer :

    Gymnosperms.

  96. Question 77. Which Are The Plants That She Leaves With Branches?

    Answer :

    Redwood and cypress.

  97. Question 78. What Are Insectivorous Plants?

    Answer :

    Insectivorous plants are those plants that trap insects and other small creatures for food. They include sundews, pitcher plants and fly traps.

  98. Question 79. What Is Tropism?

    Answer :

    Tropism is the movement of a plant response to a particular external stimulus such as gravity or light which causes the root or stem to bend towards or away from it. If the pull is by gravity, it is geotropism. If it is by light, it is phototropism.

  99. Question 80. Which Plants Are Very Much Used In Modern Medicine?

    Answer :

    The fox – glove for heart diseases, atropabelladonna (from which atropine yields) papaver somnifenim (opium, morphine, heroine) and a fungus claviceps purpurea (lysergic acid).

  100. Question 81. What Are Xerophytes?

    Answer :

    Plants growing in desert conditions or in alkaline acid, salt or dry soil.

  101. Question 82. Which Is The Tallest Tree?

    Answer :

    Eucalyptus.

  102. Question 83. In Which Form Most Plants Absorb Nitrogen?

    Answer :

    Nitrates.

  103. Question 84. What Is Beech?

    Answer :

    Large, widespread family of trees including the beeches oak and chestnuts. Wood is used in furniture.

  104. Question 85. Which Is Native Place Of Cashew Nut Tree?

    Answer :

    South America.

  105. Question 86. Which Evergreen Tree Is Found In Himalayas?

    Answer :

    Cedar trees.

  106. Question 87. Which Trees Wood Is Valuable In Boat Building?

    Answer :

    Eln, found in Europe, N.Africa and India.

  107. Question 88. How The Age Of A Tree Is Estimated?

    Answer :

    By counting the tree rings on a cut stump.

  108. Question 89. Which Are The Oldest Known Plants?

    Answer :

    The oldest known are traces of algae that lived more than 3 billion years ago.

  109. Question 90. What Are The Plants That Grow On Marshy Near The Sea Coast?

    Answer :

    Rhizophora and Avicenna.

  110. Question 91. Name The Process By Which Plants Prepare Their Food?

    Answer :

    Photosynthesis.

  111. Question 92. Which Is The Basic Life Process Which Causes The Flow Of Energy?

    Answer :

    Photosynthesis.

  112. Question 93. What Is The Source Of Oxygen In Photosynthesis In Plants?

    Answer :

    Water.

  113. Question 94. What Is The Final Product Of The Photosynthesis In Plants?

    Answer :

    Carbohydrates.

  114. Question 95. What Is A Tissue In A Plant?

    Answer :

    A group of cells performing a common function in an organism is known as a tiisue.

  115. Question 96. What Is Cell Theory?

    Answer :

    1. All plants and animals are made up of cells.
    2. All cells arise from pre- existing cells.
  116. Question 97. Who Put Forward This Theory?

    Answer :

    In 1830 two german scientists named Matthias and Theodor Schumann.

  117. Question 98. What Is Structure Of A Cell?

    Answer :

    Every cell is surrounded by a membrane. This membrane is called cell membrane or plasma membrane. It allows only certain materials to pass through. Hence it is said to be selectively permeable.

  118. Question 99. What Is Cytoplasm?

    Answer :

    The protoplasm in the cell, outside the nucleus is called cytoplasm.

  119. Question 100. What Gives Rigidity And Maintains Shape Of A Cell?

    Answer :

    Endoplasmic reticulum.

  120. Question 101. What Is Ribosomes?

    Answer :

    Ribosomes are spherical bodies found attached to endoplasmic reticulum or free in the cytoplasm. They are rich in ribonucleic acid.

  121. Question 102. What Is Mitochondria?

    Answer :

    These are rod shaped or filamentous structures seen in the cytoplasm. They are found in all living organisms except bacteria, and mature red blood cells of mammals.

  122. Question 103. What Is Called A “power House” Of A Cell?

    Answer :

    Mitochondria are called so because they generate, store and release energy for the use of cell.

  123. Question 104. What Is Nucleus?

    Answer :

    Nucleus is a spherical body which controls all the process in the cell.

  124. Question 105. Which Are The Two Types Of Nucleic Acids?

    Answer :

    Deoxyribonucleic acid (DNA) and Ribonucleic acid (RNA).

  125. Question 106. What Is A Brich?

    Answer :

    It is a group of graceful deciduous trees belonging to the brich family which grow throughout the temperature and arctic regions.

  126. Question 107. What Is A Bortree?

    Answer :

    It is name given by Buddhists to one papal or sacred fig tree under which Buddha was enlighted.

  127. Question 108. What Is A Breeding Plant?

    Answer :

    The controlled breeding of plants to produce varieties with higher yields, resistance to climate, greater quality and beauty. The aim is to bring out best features.

  128. Question 109. Where Is The Protein Synthesis Takes Place In A Plant?

    Answer :

    Cytoplasm.

  129. Question 110. What Is Chrysanthemum?

    Answer :

    It is more than 200 species of flowering plants. The flowers exhibit a wide range of colours white, pink, yellow, bronze and red.

  130. Question 111. What Is Deciduous?

    Answer :

    It is term used to describe plants which shed their leaves to eliminate all loss of water through transpiration, or prevent damage from frost or drought, during their dormant season.

  131. Question 112. Which Tree Is Used In Planting Parks?

    Answer :

    Fir trees.

  132. Question 113. Which Is The Term Used For Describing The Manifold Increase In India’s Farm Production And Productivity?

    Answer :

    Green revolution.

  133. Question 114. Who Is Considered As The Father Of Green Revolution?

    Answer :

    Norman Borlang.

  134. Question 115. Name The Instrument Used In Recording The Growth Of Plants?

    Answer :

    Cresco graph.

  135. Question 116. Who Invented The Crescograph?

    Answer :

    Jagadish Chandra Bose.

  136. Question 117. What Is The Scientific Name Of The Tea Plant?

    Answer :

    Camella sinensis.

  137. Question 118. What Is Dendrochronology?

    Answer :

    It is the method of dating past events by analysis of tree rings. It was first developed in USA in 1929.

  138. Question 119. What Is A Nocturnal Plant?

    Answer :

    Plant which opens its flowers in the evening rather than during the day. It is often a desert or tropical plant, which so avoids the scorching heat of the sun.

  139. Question 120. Which Fungus Is Used In Fermentation Of Alcohol?

    Answer :

    Yeast.

  140. Question 121. Which Is The Harmful Substance Present In The Tobacco?

    Answer :

    Nicotine.

  141. Question 122. What Do You Mean By Herbs?

    Answer :

    The plants which have soft, flexible and usually green stem.

  142. Question 123. Which Plant Is A Carnivore?

    Answer :

    Butterwort.

  143. Question 124. Which Vegetable Is Grown Throughout The World?

    Answer :

    Carrot.

  144. Question 125. Why Is Teak Wood Used For Building Ships?

    Answer :

    It is hard, very durable and resistant to termites, weevil and weathering.

  145. Question 126. What Is Agrostology?

    Answer :

    The study of grasses is called agrostology.

  146. Question 127. Which Heart Plants Are Known By The Popular Name Of Succulents?

    Answer :

    The cacti.

  147. Question 128. What Is The Function Of Tendril?

    Answer :

    Climbing.

  148. Question 129. Which Food Crop Has The Maximum Content Of Proteins?

    Answer :

    Soya bean.

  149. Question 130. Name Two Vegetable Oils Which Are Used As Medicine?

    Answer :

    Castor oil and mustard oil.

  150. Question 131. Which Is The Heaviest Plant?

    Answer :

    Giant Sequoia.

  151. Question 132. What Is Orchid?

    Answer :

    It is a largest family of flowering plants, comprise nearly 2,000 species. It is found in large abundance in tropics..

  152. Question 133. What Is Jack In The Pulpit?

    Answer :

    It is an American plant with a flower strike partly arched over by a hood like covering.

  153. Question 134. What Is Germination?

    Answer :

    The escape of the embryo from seeds is known as germination.

  154. Question 135. What Is Called As The Vegetative Bud?

    Answer :

    The growing tip of the stem consists of several tender organs folded together. This part is called as the vegetative bud.

  155. Question 136. What Is Called A Primary Root Or Taproot?

    Answer :

    The contribution of the main axis into the soil is called as primary root or taproot.

  156. Question 137. Which Plants Are Known As Hydrophytes?

    Answer :

    The aquatic plants.

  157. Question 138. What Are Halophytes?

    Answer :

    These are the plants growing in marsh regions and where water in the soil is salty.

  158. Question 139. Give Name Of Two Insectivorous Plants?

    Answer :

    Utricularia and drosea.

  159. Question 140. What Is The Medicinal Use Of Quinine?

    Answer :

    Quinine is used in treating malaria. It is made from the bark of the cinchona tree.

  160. Question 141. Modern Science Uses Seaweeds For Which Purpose?

    Answer :

    For making tooth paste, soft drinks, glue etc.

  161. Question 142. Which Is The Tallest Non – Flowering Plant?

    Answer :

    Tree – fern.

  162. Question 143. Which Conifer Is Grown All Over The World For Its Timber And For Making Paper?

    Answer :

    The Sitka spruce.

  163. Question 144. Among Indian Trees Which Is The Most Beneficial Medically?

    Answer :

    Neem.

  164. Question 145. With Which Crop Did The Green Revolution Start?

    Answer :

    High yielding varieties of seeds.

  165. Question 146. When Did The Green Revolution Start In India?

    Answer :

    1966.

  166. Question 147. Who Is Often Referred To As The Man Of The Trees?

    Answer :

    Richard St. Barbe Baker

  167. Question 148. Which Types Of Plant And Animal Are More Sensitive To Over Exploitation Than Others?

    Answer :

    The ones with longer life span and which breed slowly.

  168. Question 149. If A Species Of Plant Contains Selenium, The Soil In Which It Has Grown Certainly Contains?

    Answer :

    Uranium.

  169. Question 150. What Constitutes A Major Part Of Antaractic Vegetation?

    Answer :

    Lichens.

  170. Question 151. What Inhibits The Native Plant Life On Antarctica From Flourishing?

    Answer :

    Drought.

  171. Question 152. Which Desert Is Often Frequented By Joyriders Leading To The Extinction Of This Flora And Fauna?

    Answer :

    California.

  172. Question 153. Where Is The Valley Of Flowers Located?

    Answer :

    Garhwal (Uttaranchal).

  173. Question 154. Which Group Of Plants Is Sensitive To Airborne Chemicals And Is Therefore Employed As Pollution Indicators?

    Answer :

    Lichens.

  174. Question 155. Which Tree Is Popular As Green Gold Yet An Ecological Disaster?

    Answer :

    Eucalyptus.

  175. Question 156. Which Are The Most Successful And Widespread Of All Land Plants?

    Answer :

    Grasses.

  176. Question 157. Which Plant, Though The Best – Known Of All House Plants, Is The Most Endangered One In The Wild?

    Answer :

    African violet.

  177. Question 158. When Did Flowering Plants Evolve On Earth?

    Answer :

    Cretaceous period.

  178. Question 159. Which Is The First Living Being To Establish Themselves On Rocky Slopes?

    Answer :

    Lichens.

  179. Question 160. The Maximum Of Photosynthetic Activities In Plants Take Place In?

    Answer :

    Red light.

  180. Question 161. Which Was The First New World Plant To Take Root In The Soil Of The Old World?

    Answer :

    Potato.

  181. Question 162. Watermelon Is A Native Of?

    Answer :

    Africa.

  182. Question 163. Which Shrub Brought From Australia To Decorate Garden Hedges In India Has Become A Weed?

    Answer :

    Lantana.

  183. Question 164. Christopher Columbus Brought Some Native Grains From Cuba To Europe, Where They Were Cultivated And Then Distrusted To The Entire World. What Were Those Gains?

    Answer :

    Maize.

  184. Question 165. Eucalyptus Was Brought To Europe From?

    Answer :

    Australia.

  185. Question 166. Cocoa Is A Native Of?

    Answer :

    South America.

  186. Question 167. From Where Tobacco Was Brought To Europe?

    Answer :

    South America.

  187. Question 168. Which Plant Is Known As The Gasoline Plant?

    Answer :

    Euphorbia lathyris.

  188. Question 169. A Laxative Is Obtained From The Leaves Of A Plant Native To Egypt. Which Is That Plant?

    Answer :

    Senna.

  189. Question 170. What Is The Study Of Trees As Individuals In Relation To Their Environment Known As?

    Answer :

    Forest Autecology.

  190. Question 171. Which Subject Deals With The Relationship Between Human Groups And The Plant Species They Utilize?

    Answer :

    Ethno botany.

  191. Question 172. Rows Of Trees And Plants Rose Especially To Combat Desiccating And Eroding Effects Of Winds On Crop And Renagelands Are Known As?

    Answer :

    Shelter belts.

  192. Question 173. Which Living Beings Are Not Consumers?

    Answer :

    Plants.

  193. Question 174. What Is The Benthos?

    Answer :

    Plants and animals living at the bottom of a sea or lake.

  194. Question 175. What Is Bio – Monitors?

    Answer :

    The plants that can be used to monitor pollutants.

  195. Question 176. What Is Mulch?

    Answer :

    Dead plant material that accumulates on the ground.

  196. Question 177. Which Type Of Forest Is The Most Fertile Reservoir Of Wildlife?

    Answer :

    Tropical rainforest.

  197. Question 178. One Third Of The Entire World’s Rain Forest Is In?

    Answer :

    Brazil.

  198. Question 179. How Many Types Of Forest Fibres Are There?

    Answer :

    Three.

  199. Question 180. What Is Known As A Miracle Crop?

    Answer :

    Soya bean.

  200. Question 181. The Terrace Type Of Agriculture Was Developed In?

    Answer :

    China.

  201. Question 182. A Plant Needs The Following Number Of Chemical Elements For Its Growth?

    Answer :

    Sixteen.

  202. Question 183. Sweden – Slash And Burn – Farming Has Its Origin In?

    Answer :

    Europe.

  203. Question 184. Which Is The Truly Domesticated Grain Entirely Dependent On Man For Its Survival?

    Answer :

    Maize.

  204. Question 185. Which Explorer Of Plants Brought The Plant Producing The Drug Curare From The Amazon Basin To Europe?

    Answer :

    Richard.

  205. Question 186. During Which Process Do Plants Release Energy?

    Answer :

    Respiration.

  206. Question 187. From Which Plant Asafetida Is Prepared?

    Answer :

    Ferula Foetida.

  207. Question 188. How Is Stem – Bleeding Of Sugarcane Is Caused?

    Answer :

    By fungi.

  208. Question 189. Which Is The Instrument Used To Measure Root Pressure?

    Answer :

    Manometer.

  209. Question 190. Gymnosperms Specially Have What?

    Answer :

    Naked ovules.

  210. Question 191. Septal Pores Are Characteristic Of What?

    Answer :

    Fungi.

  211. Question 192. Saprophyte Is Tricia Is Made Up Of What?

    Answer :

    Capsule only.

  212. Question 193. What Is Ethnobotony?

    Answer :

    It is the scientific study of relationship that exists between people and plants.

  213. Question 194. Who Coined The Term Ethnobotony?

    Answer :

    John William Hershberger in 1895.

  214. Question 195. What Is Herbalsm?

    Answer :

    Herbalsm is a traditional medicinal or folk medicine practice based on the use of plants and plant extracts.

  215. Question 196. Which Is The Medicinal Use Of Garlic?

    Answer :

    Garlic is claimed to help prevent heart disease including atherosclerosis, high cholesterol, high blood pressure and cancer.

  216. Question 197. What Is Lords And Ladies?

    Answer :

    It is common woodland plant species of the araceae common woodland plant species of the araceae family, found in northern Europe.

  217. Question 198. Who Are The First People To Have Discovered And Recognized The Energizing Effect Of Coffee Beam Plant?

    Answer :

    The Ethiopians.

  218. Question 199. Which Plants Are Hugely Important To Humans?

    Answer :

    Food plants such as cereals, vegetables, pulses, root caps, fruits and nuts.