Peoplesoft Admin Interview Questions & Answers

  1. Question 1. What Is Peoplesoft Vanilla Database?

    Answer :

    1. A Vanilla implementation is one where no customization are made to the delivered application. 
    2. Vanilla is PeopleSoft Application out of the box and implemented exactly as delivered. 
    3. Vanilla implementation simplifies PeopleSoft environment in a number of ways. 
    4. No development costs. 
    5. Fast time to rollout 
    6. Simplified upgrades.
  2. Question 2. How Do We Start & Stop Peoplesoft Webserver In Single Server Domain?

    Answer :

    1. Start: webserverstartpia
    2. Stop: webserverstoppia
  3. People Soft Interview Questions

  4. Question 3. Which Are The External Objects In A Peoplesoft Environment?

    Answer :

    • TUXEDO
    • COBOL
    • CRYSTAL
    • WEB SHERE
    • WEB LOGIC
    • JAVA
    • DATABASE(ORACLE, SQL, DB2, SYBASE)
    • MS-OFFICE
  5. Question 4. What Is Peoplesoft File Server?

    Answer :

    The File Server is used as a central storage area for files used by development clients.

    This allows for a central point of file revision administration. as well as saving significant disk space on each client.

  6. Question 5. What Is Report Repository?

    Answer :

    • The Report Repository is simply a Web Server with the report repository servlet and directory installed to it.
    • Report Repository Directory: Location on the Web server where the process scheduler server transfers report and log files.
    • Report Repository Servlet:  The Java sevlet program that manages the display of the report and log files in a browser.  If a user has been granted security access, the servlet allow them to view the files.  If the user doesn’t have the permission, the servlet will not even show the file exits.
    • The Report Repository will always receive any report produced by processes on the server if you establish this link.
  7. PeopleSoft Component Interface Interview Questions

  8. Question 6. What Is Dddaudit?

    Answer :

    DDDAUDIT delivers a report on the integrity of the links between the System Catalog Table and PeopleTools Table.

  9. Question 7. What Is Sysaudit?

    Answer :

    SYSAUDIT delivers a report on the integrity of the links within the PeopleTools Tables.

  10. PeopleSoft Application Engine Interview Questions

  11. Question 8. What Is The Alter Audit?

    Answer :

    It is used to report difference between the PeopleTools records definition and the RDBMS System catalog.

  12. Question 9. Name The Configuration File Of Application Server And Its Location?

    Answer :

    • Location: APPSRV/
    • Name : psappsrv.cfg
  13. PeopleCode Interview Questions

  14. Question 10. Name The Configuration File Of Process Scheduler And It’s Location?

    Answer :

    • Location: APPSRVPRCS
    • Name : psprcs.cfg
  15. Question 11. Describe The Purge Process?

    Answer :

    Updates statistics to all of the process request tables before deleting content.

    Purges of all process requests with a last update date that is past the Days Before Purge value for the specified run statuses.

    Deletes all of the subdirectories in the Log_Output directory that are associated with the process requests that are purged from the process request table if the Purge Process Files option was specified.

    Purges the report repository tables with expired dates, based on the specified number of retention days.

    Deletes all directories from the report repository that are associated with processes purged from the report repository tables. 

  16. PeopleSoft Security Interview Questions

  17. Question 12. What Are The Benefits Of The Shared Cache Mode?

    Answer :

    The shared cache mode offers the following benefits:

    • Server processes share a common cache file, which reduce the disk space consumed by multiple cache files.
    • Improved initial transaction load performance. Because all objects are already cached, the initial load performance is equivalent to subsequent loads. This is the major difference from previous behavior.
    • Improved performance because the system does not write new items to the cache. As such, the cache file never grows. This prevents the host running out of disk space as each PSAPPSRV cache grows in size.
    • Simplifies file management by having fewer files for the system to maintain. 
  18. People Soft Interview Questions

  19. Question 13. What Are The Three Logical Sets Of Tables That Make Up A Peoplesoft Database And What Is The Purpose Of Each?

    Answer :

    System Catalog Tables–  This table contain metadata about all object in the database.

    People Tools Tables—This table contain the metadata about PeopleSoft that is installed on the database. And also the structure that applications use to define specific objects.  The structure of the tables is the same for all applications.

    Application Data Tables—  This  table contain data entered for use by your organization.  Any table updated ad part of a component is an application data table.

  20. Question 14. Explain What Are The Differences Between Rowclass And Rowset In Peoplesoft?

    Answer :

    Row class is the component object where it binds all the row’s in all level will be in the buffer

    Row set is the set of rows that are in the level one from there for every rowset you can access the data in the level two

  21. Question 15. Explain Where Are Workflow Work Items Found?

    Answer :

    Worklist

  22. Peoplesoft Hrms Interview Questions

  23. Question 16. How To Login Into Bs Mode?

    Answer :

    DB Access Id

  24. Question 17. Do You Know What Record Changes Does Not Affect Database?

    Answer :

    Change in List box in Record Field properties.

  25. PeopleSoft Application Designer Interview Questions

  26. Question 18. Explain What Are The Search Keys You Use To Find Patches And Fixes?

    Answer :

    • Release
    • Updated date time
    • Report Id
  27. PeopleSoft Component Interface Interview Questions