People Soft Interview Questions & Answers

  1. Question 1. The Main Attributes Of A Component Interface (ci) Are?

    Answer :

    Keys, Properties & Collections, Methods and Name

  2. Question 2. Which One Of The Following Are Standard Properties When A Component Interface (ci) Is Created?

    Answer :

    GetHistoryItems

  3. Manual Testing Interview Questions

  4. Question 3. With Reference To The Component Interface Tester Which Of The Following Is Not True?

    Answer :

    GetExisting option is equivalent to opening a record in Update/Display Mode only

  5. Question 4. Which Of The Following Are True When A Component Interface (ci) Is Created On Component That Has Add Action Enabled?

    Answer :

    Get keys, Create keys and Find keys gets created automatically. The Create method is created along with the other Standard methods for the CI

  6. Question 5. Which Of The Following Is Not True In Component Interface (ci) Architecture?

    Answer :

    A component interface can be mapped to multiple PeopleSoft components

  7. PeopleSoft Component Interface Interview Questions

  8. Question 6. The Following Are Various Steps That Describes The Peoplecode Logic While Implementing A Component Interface?

    Answer :

    1.Establish a user session
    2.Get the Component Interface
    3.pulate the Create Keys
    4.eate an Instance of the CI
    5.pulate the required fields
    6. Save the CI

  9. Question 7. Will Tuxedo Continue To Be Used In A Peoplesoft/websphere Or Peoplesoft/weblogic
    Environment?

    Answer :

    Yes. WebSphere or WebLogic are used as the HTTP server and servlet engine. They are not used as middleware with the PeopleSoft Application Server. Tuxedo is always used with PIA, regardless of the HTTP server or Java servlet engine.

  10. PeopleSoft Application Engine Interview Questions

  11. Question 8. Can A Peopletools 8.4 And A Peopletools 8.1x Database Run On The Same Machine?

    Answer :

    Yes, databases can co-exist on the same physical machine. In most cases, thedatabases themselves can exist within the same RDBMS, however, it isimportant to verify that the database version required by PeopleTools 8.4 is thesame as for the current PeopleTools 8.1x implementation.

  12. Question 9. Can A Peopletools 8.4 And A Peopletools 8.1xapplication Server Run On The Same Machine?

    Answer :

    Yes, both PeopleTools 8.4 and PeopleTools 8.1x application servers can run ona single machine. It is important to ensure that there are no port clashes between the installations.

  13. PeopleCode Interview Questions

  14. Question 10. How Does The Peoplesoft Enterprise Portal Workwith 8.1x And 8.4 Applications?

    Answer :

    There are several scenarios that may exist when customers use the PeopleSoftEnterprise Portal with a mixture of 8.1x and 8.4 applications. Specificinformation on the use of the PeopleSoft Enterprise Portal in a blendedenvironment will be available in a forthcoming white paper, which will beavailable on Customer Connection.In general, the recommendation is to use the PeopleSoft Enterprise Portal 8.4with 8.1x and 8.4 applications, rather than an older version.

  15. Question 11. For The Servlet Layer On The Web Server, What Version Of The Java Servlet Api Are The Pia Java Servlets Coded To With Peopletools 8.4?

    Answer :

    The PIA Java servlets in PeopleTools 8.4 are coded to JavaSoft’s Java Servlet API 2.0 and are fully compatible with Servlet API 2.2. It should be noted that the PeopleSoft Internet Architecture is supported only on the BEA WebLogic and WebSphere servlet engines.

  16. PeopleSoft Security Interview Questions

  17. Question 12. Ibm How Should Web Application Servers Be Used With Peopletools 8.1x And Peopletools 8.4?

    Answer :

    The PeopleSoft Internet Architecture uses a web application server and anHTTP server. PeopleTools 8.12 and above include both BEA WebLogic andApache with Jserv. With PeopleTools 8.4, both BEA WebLogic and IBMWebSphere are bundled. Apache with Jserv is no longer a supported webapplication server combination. Customers can choose which web applicationserver to run during installation time.In a mixed PeopleTools 8.1x and 8.4 environment, each PeopleTools installationshould have their own chain of web application server and application server,PeopleSoft Proprietary and Confidential Page 5and these can be on the same machine. For example, a PeopleTools 8.1xinstallation using Apache and Jserv could reside on the same machine as aPeopleTools 8.4 installation using IBM WebSphere. Care should be taken toensure that unique port numbers are assigned to each server chain.

  18. Manual Testing Interview Questions

  19. Question 13. Will The Peoplesoft Internet Architecture, Now That It Embeds Bea Weblogic And Ibm
    Websphere, Work With My Other Corporate Web Servers And Tools?

    Answer :

    One of the core values of the PeopleTools development group is investment protection. The time, money and resources that you may have already invested in licensing another web server, training developers and administrators, building and deploying other web applications will not be compromised by this decision. 

  20. Question 14. Is Bea Weblogic The Same Thing As The Web Server That Was Previously On The Tuxedo Cd?

    Answer :

    No. The web server that was delivered on the Tuxedo CD has absolutely nothing to do with WebLogic. WebLogic is a web application server that is designed for large-scale production websites. The HTTP server on the Tuxedo CD was only there to provide a mechanism for launching the graphical Tuxedo administration console if the Tuxedo administrator didn’t already have a web server in place. It was never intended for large-scale, production website use — only for a system administrator or two.

  21. Question 15. Are Disconnected Mobile Applications Supported In Peopletools 8.1x?

    Answer :

    No. The PeopleSoft Mobile Agent architecture, which is used to support disconnected mobile applications, is only available in PeopleTools 8.4. The PeopleSoft Mobile Agent is dependent upon certain core technologies that were specifically developed for PeopleTools 8.4.

  22. Peoplesoft Hrms Interview Questions

  23. Question 16. Is Websphere Certified On Peopletools 8.1x?

    Answer :

    No. IBM WebSphere is certified on PeopleTools 8.4 only. Customer wishing to use IBM WebSphere with PeopleTools 8.1x may take advantage of an IBM WebSphere for early adopters program, created and managed by IBM. Further information about this program can be found in the whitepaper The IBM WebSphere 8.1x Early Adopter Program. Are there additional license requirements for IBM WebSphere

  24. Question 17. Are There Advantages Or Disadvantages To Using Bea Weblogic Over Ibm Websphere Or Vice Versa?

    Answer :

    No. Both products are certified with PIA as of version 8.4 and work equally well. By offering both BEA WebLogic and IBM WebSphere, we give our customers more choices and flexibility to run PeopleSoft in their preferred environment.

  25. Question 18. Is Web Server Load Balancing Supported With Peopletools 8.4?

    Answer :

    Customers can set up clusters of BEA WebLogic or IBM WebSphere servers to do web server load balancing. In such scenarios, if an instance is down, requests are automatically routed to another instance. For more information on high availability and clustering with WebLogic, WebSphere and other web servers.

  26. PeopleSoft Component Interface Interview Questions

  27. Question 19. Both Bea Weblogic And Ibm Websphere Have The Ability To Plug Into Many Different Web Servers. Does Peoplesoft Support The Web Servers That They Plug Into?

    Answer :

    BEA and IBM provide plug-ins for many of the leading web servers. This allows the customer to use their own HTTP web server and WebLogic’s or WebSphere’s Java servlet engine. PeopleSoft uses this plug-in capability to support IIS. We have no reason to believe that there will be any issues with other web servers that WebLogic or WebSphere are able to work with through their plug-in architecture, but PeopleSoft GSC will not support these other web servers with PeopleTools 8.4

  28. Question 20. Does Application Messaging Work Between 8.1xand 8.4 Applications?

    Answer :

    Application Messaging is used by PeopleSoft applications to communicate withone another. This is true not just for 8.1x and 8.4 applications, but also between an 8.1x and an 8.4 application. For example, the HRMS 8.3 applications, which are based on PeopleTools 8.15, can communicate with Financials 8.4applications, which are based on PeopleTools 8.4, using Application Messaging. If specific issues materialize relating to the Application Messages published by certain applications, these new messages will be made available to customers.

  29. Question 21. Why Is Peoplesoft No Longer Supporting Apache Jserv?

    Answer :

    Apache JServ was a servlet engine that was supported in PeopleTools 8.1x. This support has been removed from PeopleTools 8.4 for several reasons:

    •  JServ is no longer an active product and is in maintenance mode and there are no longer any new official releases.
    •  Our customers have exhibited a desire to use commercial products for mission-critical enterprise web application servers rather than open source solutions. Therefore, moving to support Tomcat is not seen as a reasonable solution.
    •  Apache can still be used as an HTTP server with BEA WebLogic .
  30. Question 22. What Http Servers And Java Servlet Engine Combinations Are Supported With Peopletools 8.4?

    Answer :

    All popular http servers (reverse proxies) are supported. Please refer to the platforms database on Customer Connection for specific information on current certified platforms.

  31. Question 23. Workitem Is Available In?

    Answer :

    WorkList Record

  32. Question 24. Where Are Workflow Work Items Found ?

    Answer :

    Worklist

  33. PeopleSoft Application Engine Interview Questions

  34. Question 25. In Which Platform Does Crystal And Psnvision Works?

    Answer :

    Windows (Correct)

  35. Question 26. You Want To Update Your Password And Enter A Hint For Forgotten Password. What Would You Access?

    Answer :

    User Profile

  36. Question 27. Customization Done In Dev Db, Which Tool I Will Use To Move It To Prod Db?

    Answer :

    Use App Designer -> Copy DB

  37. PeopleCode Interview Questions

  38. Question 28. Where Is Unicode Used?

    Answer :

    1) IBM DB2/UDB
    2) Oracle
    3) SQL Server

  39. Question 29. Which One Of The Following Tree Types Is Not Supported In The Peoplesoft Tree Manager?

    Answer :

    1. Query trees
    2. Combination trees

  40. Question 30. File Format U Can Download Query Result?

    Answer :

    1. XLS 2. CSV

  41. Question 31. Peoplesoft Reserves All Winhelp Context Numbers (in Utilities, Peopletools Options) Up To Which Number?

    Answer :

    10,000,000

  42. Question 32. Psworklist Record Is Used For Workflow Routing . It Should Contains Minimum Of ?

    Answer :

    6 keys in Ascending orders

  43. Question 33. How Many Message Nodes Are Possible For A Database.?

    Answer :

    Unlimited

  44. PeopleSoft Security Interview Questions

  45. Question 34. How Will You Get A Single Output By Combining Two Or More Queries?

    Answer :

    UNION

  46. Question 35. What Are Menu Types Available?

    Answer :

    1. Standard
    2. Pop-Up

  47. Question 36. Where Do You Need To Install Connectivity Software?

    Answer :

    We need to install Connectivity Software on Appserver and scheduler server if they are not on the Database server

  48. Peoplesoft Hrms Interview Questions

  49. Question 37. What Is The Purpose Of State Records?

    Answer :

    To store application data for life of the application Engine process

  50. Question 38. What Is The Most Important Record In Ps Hrms?

    Answer :

    JOB record

  51. Question 39. What Is Dynamic View?

    Answer :

    Dynamic View is similar to SQL View but we cannot build the dynamic view. When we do not want store the database then us dynamic view.

  52. Question 40. What Is The Difference Between Sql View And Query View?

    Answer :

    In Sql view manually write the SQL statement, Query view use the PS QUERY tool.

  53. Question 41. What Is Section?

    Answer :

    A section is a set of ordered steps that is executed as part of a program. You can call sections (and other programs) from steps within other sections.

  54. Question 42. How Do You Create The Department Security With Navigations?

    Answer :

    To do this, after you have created your Departments Navigate to Tree Manger->Tree Manager and select Appropriate Security Tree (In General in People soft this will be DEPT_SECURITY). Attach your newly created Department m the tree in the required node. Then after run HR_FAST VIEW Application engine by Navigation through-SetupHRMS->Security->Department Security->Update dept Security.

  55. Question 43. What Is Erp And How It Is Related To Sap?

    Answer :

    ERP is generally referred to a class of business software that addresses a business firm in totality, rather than one or two functions For example, there are accounting software, inventory software, etc. that addresses a specific function of a business. However, ERP class software addresses all the functions of the business and provides an integrated view of the business to the management.SAP is a German company and is the world leader in ERP software across various industries.

  56. Question 44. What Is Difference Between Translate Table And Prompt Table?

    Answer :

    There are few differences between Translate tables and prompt tables.

    1. Translate tables have a max length of 4 char for each element. However, prompt table elements have no such limitation.

    2. There can be only 30 entries in a translate table. Whereas prompt table can have n number of entries.

  57. Question 45. What Is Activity Type? What Is Cost Center? What Is Gap Analysis? Explain With Real Time Scenario.

    Answer :

    Activity type is the nature of “action committed or happened” and nature depends on the environment. The all value paid or bear is located in small center is called Cost Center. GAP Analysis is finding out the “Deficiency or gap” between ideal system or standard system and existing or current system.

  58. Question 46. If We Use Sql And Call Section At Same Time Then Database Deadlock Will Occur. Why Does This Dead Lock Occur?

    Answer :

    When a SQL is run, there is a lock on the table by the database until that section is completed. If during that time there runs some other process, which will use the same table locked by our section using call section, this process will fail.

  59. Question 47. What Are All The Steps Involved In Upgrade Process?

    Answer :

    Plan the Upgrade:
    1) Prepare Copy of Production Database
    2) Install New Release
    3) Upgrade People Tools
    4) Run and Review Compare Reports
    5) Apply Application Changes
    6) Complete Production Copy
    7) Test the Upgrade
    8) Move into Production

  60. Question 48. What Are The Views Available In App. Designer Project Workspace?

    Answer :

    Development and Upgrade Views

  61. Question 49. What Are The Statuses Available In Peoplesoft Domain Status Menu?

    Answer :

    1) Server Status
    2) Client Status
    3) Queue Status

  62. Question 50. What Are The Differences Between Rowclass And Rowset In Peoplesoft?

    Answer :

    Rowclass is a single row of data that consists of 1 ton records of data.
    Rowset object is a data structure used to describe hierarchal data. It consists of a collection of rows.

  63. Question 51. What Is The Default Crystal Report That Peoplesoft Query Tool Creates?

    Answer :

    ACTQRY.RPT

  64. Question 52. What Record Changes Does Not Affect Database?

    Answer :

    These record changes do not affect the DB

    • Derived work record
    • Sub record
    • Dynamic view
  65. Question 53. What Views Available In Application Designer Project Workspace?

    Answer :

    1. Development View
    2. Upgrade View

  66. Question 54. What Are The Main Attributes Of A Component Interface (ci)?

    Answer :

    Keys, Properties & Collections, Methods, and Name

  67. Question 55. Will Tuxedo Continue To Be Used In A Peoplesoft/websphere Or Peoplesoft/weblogic Environment?

    Answer :

    Yes.
    WebSphere or WebLogic are used as the IITTP server and servlet engine. They are not used as middleware with the PeopleSoft Application Server. Tuxedo is always used with PIA, regardless of the HTTP server or Java servlet engine.

  68. Question 56. Can A Peopletools 8.4 And A Peopletools 8.lxapplication Server Run On The Same Machine?

    Answer :

    Yes, both PeopleTools 8.4 and PeopleTools 8.lx application servers can run on a single machine. It is important to ensure that there are no port clashes between the installations.

  69. Question 57. Are Disconnected Mobile Applications Supported In Peopletools 8.lx?

    Answer :

    No. The PeopleSoft Mobile Agent architecture, which is used to support disconnected mobile applications, is only available in PeopleTools 8 4. The PeopleSoft Mobile Agent is dependent upon certain core technologies that were specifically developed for PeopleTools 8.4.

  70. Question 58. What Iittp Servers And .java Servlet Engine Combinations Are Supported With Peopletools 8.4?

    Answer :

    All popular http servers (reverse proxies) are supported. Please refer to the platforms database on Customer Connection for specific information on current certified platforms.

  71. Question 59. You Can Assign Multiple Databases And Application Servers To A Single Profile. However, Each Database And Application Server Must Be Assigned To Only One Profile. True Or False

    Answer :

    True

  72. Question 60. In Call Section – Action It Is Possible To Leave The Program Id With Blank Value In Certain Cases. True Or False

    Answer :

    True

  73. Question 61. State Record Can Be Dynamic Record. True Or False

    Answer :

    True

  74. Question 62. The Physical, Dedicated Tables Are Locked At The Time The Application Engine Program Is Loaded Into Memory. True Or False

    Answer :

    True

  75. Question 63. A Business Process Is Used As A Navigator Home Page. True Or False

    Answer :

    True

  76. Question 64. Where Does Set The Web Server Cache?

    Answer :

    Webserver configuration. properties file

  77. Question 65. Which One Of The Following Peoplecode Debugging Tools Automatically Converts Values Of Any Data Type Other Than Object Into String Values For Viewing During Debugging?

    Answer :

    WinMessage

  78. Question 66. Which Language Technology Is Used In App Messaging?

    Answer :

    XML

  79. Question 67. Can You Access Pia From Mac Os?

    Answer :

    Yes

  80. Question 68. If Customer Wants To Use A New Image In Hrms, Where It Is Stored?

    Answer :

    DB Server

  81. Question 69. What Are The Views Available In App. Designer Project?

    Answer :

    1. Development
    2. Upgrade

  82. Question 70. List The Components, Which Form The Part Of Integration Broker.

    Answer :

    1. File Layout
    2. CI
    3. App. Messaging

  83. Question 71. In Peoplecode Debugger What Are The Valid Values?

    Answer :

    1.Go
    2. Step Over
    3. View Variable Value

  84. Question 72. Which Web Services Is Only Used As A Proxy Server?

    Answer :

    1. MS IIS
    2. Apache

  85. Question 73. Which Of The Following Are True With Respect To Validate Sign In With Database Option Enabled In Psadmin?

    Answer :

    1. The application server first attempts to connect to database using the user id and password.
    2. User must be defined on either the operating system or the database and within the PeopleSoft.

  86. Question 74. Which Is Not A Part Of Ae Program, Options Would Be?

    Answer :

    Action, Section, Step. Event

  87. Question 75. What Does Update And Fixes: R_* Files Refer?

    Answer :

    Application Updates and Fixes

  88. Question 76. Which One Of The Following Steps Is Not Part Of Performing An Upgrade?

    Answer :

    Apply all outstanding patches, prior to upgrade

  89. Question 77. Which One Of The Following Is A Transaction Control Statement?

    Answer :

    Commit

  90. Question 78. Where Will You Configure For Failover Of Application Server (scenario)?

    Answer :

    Configuration properties

  91. Question 79. What Is Added As New Option In Build Apart From Create Tables, Indexes, And Views?

    Answer :

    Create Trigger

  92. Question 80. If You Want To Log Into Datamover In Bootstrap Mode, How Would You Login?

    Answer :

    Database superuser

  93. Question 81. In Which Server, Ps Query Definition Is Stored?

    Answer :

    DB Server

  94. Question 82. You Have Downloaded An Application Fix As A Project From The Customer Connection. Where Would You Upgrade It?

    Answer :

    Demo

  95. Question 83. What Commands Are Valid In Bs Mode?

    Answer :

    ENCRY PT_PASSWO RD

  96. Question 84. What Are The Peoplecode Events Pertaining To Record Field?

    Answer :

    FieldEdit, SaveEdit, and RowDelete

  97. Question 85. Which Command Is Valid In Both Bootstrap And Regular Mode When Operating The Data Mover?

    Answer :

    GRANT_USER

  98. Question 86. You Have Created A Menu And A Page And Given User Access To That Page, Which Of The Tables Gets Affected On This (scenario)?

    Answer :

    PeopleTools Tables

  99. Question 87. Which Of The Following Is Correct In Order To Start The Process Scheduler Server From The Command Line Using Psadmin?

    Answer :

    Psadmin —p start —d

  100. Question 88. You Can Specifically Trace The Activity Of The Psappsrv Server Process By Setting The?

    Answer :

    PSAPPSRV.tracesql

  101. Question 89. Which Of The Following Are Parts Of An Ae Program?

    Answer :

    Section, Step and Action

  102. Question 90. Which One Of The Following Data Types Is Not Supported By The Peoplecode Programming Environment?

    Answer :

    TIMESTAMP

  103. Question 91. How Many Message Nodes Are Possible For A Database?

    Answer :

    unlimited

  104. Question 92. What Is Dba Purging Temporary Table?

    Answer :

    Update Statistics

  105. Question 93. What Happens When Changing From No Edit-to-edit Option?

    Answer :

    User can type only prompt table values and the default values are populated from the database.

  106. Question 94. Which Is The Peoplesoft’s Hub To Handle Complex System-to-system Interactions?

    Answer :

    Integration Broker

  107. Question 95. Interlink Data Type Can Be Declared As?

    Answer :

    Local

  108. Question 96. When Do Configuration Changes Made Using The Configuration Manager Take Effect?

    Answer :

    Once you exit PeopleSoft and log back in.

  109. Question 97. If You Change The Long Name Of Translate Field What Object Is To Be Altered?

    Answer :

    Page def

  110. Question 98. If You Delete A Page From Pspt Application, Which All Tables Are Affected?

    Answer :

    People Tools

  111. Question 99. How Can You Set Non-repudiation Property?

    Answer :

    PIA-.PeopleTools-> Integration Broker->Node DefinitionApplication Designer Message -Properties

  112. Question 100. Where Can You See The Status Of The Job Report And Details In Secured Way?

    Answer :

    Process monitor

  113. Question 101. Which Trace 255 Command Line Options Produces The Trace File With The Name?

    Answer :

    PID.AET

  114. Question 102. Which Of The Following Menu Options Allows You To Modify The Last Process Instance Number Used Within The System?

    Answer :

    Process Scheduler, Use, Process Definitions

  115. Question 103. Which Command Shuts Down An Application Server Domain Using A “forced” Shutdown Method?

    Answer :

    psadmin -c shutdown! -d ps8OOdmo

  116. Question 104. What Is The Configuration File That Contains The Entire Collection Configuration Values For A Given Application Server Domain?

    Answer :

    PS APPSR V.CFG

  117. Question 105. Which Is A Record That Peopletools Adds To Every Level Of The Message Structure During Processing?

    Answer :

    PSCAMA

  118. Question 106. Peoplesoft Tracks Object Changes Using A System Table. Which Peopletools System Table Is Used To Track Object Changes?

    Answer :

    PSRELEASE

  119. Question 107. In Which One Of The Following Views Would You See The Fields, Criteria, And Other Details Associated With The Current Query?

    Answer :

    Query view 9

  120. Question 108. What Is The Event That Fires After All Database Updates?

    Answer :

    Save post change

  121. Question 109. Where Do You Create The Process Security Groups?

    Answer :

    Security Administrator 20

  122. Question 110. The Application Server Dynamically Scales Server Processes According To The Volume Of Transaction Requests, Which Is Known As?

    Answer :

    Spawning

  123. Question 111. What Is The Result Of The Search With The Following Criteria In Ps Books?

    Answer :

    SQL Table OR Field

  124. Question 112. Which Of The Task Cannot Be Done Through Psadmin?

    Answer :

    Starting Web Server

  125. Question 113. What The Following Command Will Do? (psadmin -p Start -d Hrdmo)

    Answer :

    Starts a Process Scheduler

  126. Question 114. The Trace Tab In Configuration Manager Only Traces Windows Client (two-tier) Interactions. True Or False

    Answer :

    True

  127. Question 115. How Do You Delete A File Using Sql?

    Answer :

    delete($filename)

  128. Question 116. What Are The Different Ways To Run Ae, Sqr?

    Answer :

    2-tier, 4-tier, process scheduler

  129. Question 117. What Is The Difference Between Sql Statements And Metasql Statements?

    Answer :

    SQL statements are Database specific whereas meta-SQL statements are Db independent.

  130. Question 118. How Do You Retrieve A Value From Scroll.scroll Select?

    Answer :

    Scrollselect (1, targetname, recordfiledname)

  131. Question 119. What Is Record. Row Peoplecode?

    Answer :

    Record peoplecode is triggered whenever you deal with the record. EX when u right a piece of code on Record Field change that code is fired whenever the Field is changed in any page. There is nothing called Row PeopleCode.

  132. Question 120. What Are The Differences Between Ae And Sqr?

    Answer :

    AE is built on PeopleSoft proprietary language called People Code, where as SQR is a third party tool.

  133. Question 121. What Is The Difference Between Saveedit And Fieldedit?

    Answer :

    Field Edit Validate particular field only, but Save Edit validates all the fields in that component.

  134. Question 122. What Is The Performance Tuning Of Sqr?

    Answer :

    1. Use Load-lookup and Arrays
    2. Use SQT files.
    3. Generate multiple reports.
    4. Use correct sql joins.

  135. Question 123. Tell Me Your Experience With Ci?

    Answer :

    CI’s can be used to upload data from legacy systems through excel to CI or create new data within PeopleSoft from another component.

  136. Question 124. What Is The Purpose Of State Record?

    Answer :

    State Records are used in AE to pass values from action and section to the other. It also allows you to restart the App engine. For this, the State record has to be a SQL table. A state record either can be an SQL table or derived Work record. Process_instance field is mandatory in the State Record.

  137. Question 125. How Do You Set Up Table Sharing In Peopletools Applications?

    Answer :

    SETTD

  138. Question 126. Which Rdbms Uses Table Space?

    Answer :

    Oracle, db2, Informix

  139. Question 127. What Are The Record Field Events?

    Answer :

    1. FieldChange
    2. FieldDefault
    3. FieldEdit
    4. FieldFormula
    5. PrePopup
    6. RowDelete
    7. RowInit
    8. RowInsert
    9. RowSelect
    10. SaveEdit
    1 1. SavePostChg
    12. SavePreChg
    13. SearchInit
    14. Search Save
    IS. Workflow

  140. Question 128. Which Of The Following Fires After The Database Is Updated?

    Answer :

    SavePostChange

  141. Question 129. Which Of The Following Commands Can Be Run In Bootstrap Mode?

    Answer :

    Bootstrap mode is actually logging into the App designer in 3-tier mode i.e. Logon to the App server. Data mover scripts are run on 3-tier mode.

  142. Question 130. Sysaudit Finds For?

    Answer :

    Orphaned Objects

  143. Question 131. What Are The People Tools Available For Integration Broker?

    Answer :

    The tools available are Application designer and Integration Broker Setup on the Portal. In peopleSoft, 8,48 messages and Queues can be created from the Setup itself.

  144. Question 132. What Are The Search Keys You Use To Find Patches And Fixes?

    Answer :

    Report id date release

  145. Question 133. Which Of The Above Record Definitions Is Not Stored On The Database And Therefore Not Required To Build?

    Answer :

    Derived Work Record definitions not stored in the database and not require for build. When a business requirement in Fit/Gap Analysis does not meet by PeopleSoft then go for customizations through Consultants

  146. Question 134. What Are The Uses Of Process Profile?

    Answer :

    (Scenario based on process profile / process group) Server o/p path override, process he can access.

  147. Question 135. What Does Er Diagrams Represent?

    Answer :

    a) Graphical Representation of Business process and Relations
    b) Flowchart of tables and Fields

  148. Question 136. What Is The Output When Query Is Split?

    Answer :

    Component and Query view

  149. Question 137. Activate Event Is Valid For Following?

    Answer :

    Standard & Secondary

  150. Question 138. How Do You Login Into Bs Mode?

    Answer :

    DB Access Id

  151. Question 139. What Is The Minimum Number Of Objects An Object Group Can Consist Of?

    Answer :

    1 19.

  152. Question 140. Where Do Peopletools Data Is Cached?

    Answer :

    app server

  153. Question 141. In Two Tier Mode Where Does Authentication Happens?

    Answer :

    Application Server

  154. Question 142. What Are Destructive Statements In Sql?

    Answer :

    • Recreate a Table
    • Recreate a View
  155. Question 143. An Employee Is Transferred Where Should He Refer In This Aspection?

    Answer :

    Business Process

  156. Question 144. When Auto-join Check Box Is Checked What Does It Mean?

    Answer :

    Common key fields

  157. Question 145. Menu Path Provides Path To?

    Answer :

    Component

  158. Question 146. Query Is Split Into What?

    Answer :

    Component and Query view

  159. Question 147. Two Program Views Of Ae Program?

    Answer :

    Definition, Program flow

  160. Question 148. What Is The Logic Used By Component Buffer?

    Answer :

    Depth First Algorithm

  161. Question 149. Which Of The Following Record Is Not Found In Database?

    Answer :

    Derived work record

  162. Question 150. We Define Business Rules Peoplecode On?

    Answer :

    event definition

  163. Question 151. Ae Does Parse Sql?

    Answer :

    False

  164. Question 152. People Soft Allows Multiple Long Fields Per State Record?

    Answer :

    False

  165. Question 153. In Which Peoplecode Event Does All Data Validation Take Place?

    Answer :

    FieldEdit

  166. Question 154. Peoplecode Attached With Push Button Can Be Associated With Which Of The Following Events?

    Answer :

    Field Edit, Field Change

  167. Question 155. A Peoplecode Program Is Automatically Saved To A File While You’re Working On It. This
    Checkpoint Will Not Occur At Which The Following Times:?

    Answer :

    Every 5 Mins