Microsoft Interview Questions & Answers

  1. Question 1. How To Access My Copy File?

    Answer :

    • If you open a Excel file using the OPEN AS COPY option, then a new file is created and saved in the same directory of the original file.
    • So if you have a file, say test.xls in D drive.
    • Then if you open the file as copy, then Excel creates a file in the D drive with the name Copy(1) of test.xls.
    • You can access this file through the path D:/Copy(1) of test.xls.
    • You can always rename and copy your file somewhere else but by default Excel saves the copy of the file in the same drive.
      Also, Excel duplicates the original file and whatever is in the original file, it is copied including formats, formulas and other functionalities.
  2. Question 2. How To Change The Sheet Tab Color Of Excel Spreadsheets?

    Answer :

    • In Microsoft Excel 2003 it is possible to color code the tabs of worksheets.
    • Changing the color of worksheets tabs containing related information can make it easier to navigate through very .
    • Or to use tab colors to differentiate between sheets containing unrelated information.
  3. Microsoft Excel Interview Questions

  4. Question 3. Can I Use The Show Menu To Remove Revisions From A Ms Word Document?

    Answer :

    NO When you remove the check marks by the items in the SHOW menu, it just hides the revisions. The revisions will show up the next time that the document is opened either by yourself or by the reviewers. There is only one way to remove revisions and comments and that is by accepting or deleting them.

  5. Question 4. When Is A Switch Statement Better Than Multiple If Statements?

    Answer :

    A switch statement is best to use in the case when one have more than two conditional expressions which are based on a single numeric type variable.

  6. Microsoft Excel Tutorial

  7. Question 5. What Causes The Vulnerability?

    Answer :

    The vulnerability results because, when opening a Rich Text Format document that is linked to a Word template, Word doesn’t check the template for embedded macros.

  8. Microsoft Word Interview Questions

  9. Question 6. What’s Rich Text Format?

    Answer :

    Rich Text Format (RTF) is a specification for encoding formatted text and graphics. The principal benefit of RTF is that it’s supported by a number of word processors on a number of different platforms. For instance, if Joe uses Word on a PC to create RTF files, he could share them with Jane, who uses an entirely different word processor on a Macintosh. All versions of Word dating back to Word 1.0 natively support RTF.

    Word can open and process RTF documents, and Word documents can be saved in RTF if desired. However, there is a security vulnerability involving the way Word opens such files, and this could allow macros to run without the user’s permission.

  10. Question 7. What’s A Template?

    Answer :

    A template can be thought of as a skeleton document. For instance, a template of a research paper might define the needed styles, include pre-built headers and footers, and include any required boilerplate text. When a user needs to create a new research paper, she could use the template as a foundation upon which to develop her actual paper. Examples of templates can be found in the Microsoft Office Template Gallery.

    Like other documents, templates can contain macros. When Word is used to open a document that’s based on a template, both the document and the template should be checked for macros. The vulnerability involves a case in which this isn’t done correctly.

  11. Microsoft Word Tutorial
    Microsoft Powerpoint Interview Questions

  12. Question 8. Is Office Xp Affected By This Vulnerability?

    Answer :

    The soon to be released version of Word 2002 (the version of Word included in Office XP) is not affected by the vulnerability.

  13. Question 9. What Does The Patch Do?

    Answer :

    The patch eliminates the vulnerability by causing the correct macro checking to be performed even when opening an RTF file linked to a Word template.

  14. Microsoft Dynamics CRM Interview Questions

  15. Question 10. What’s An “include” File?

    Answer :

    “include” files are ones that contain information that will be incorporated into a program file when it executes. Typically, these files contain parameters or commonly used code. However, they should never contain sensitive information like passwords. If this recommendation has been followed, even an attacker who could read the files would gain nothing from them.

  16. Microsoft Powerpoint Tutorial