Medical Transcription Interview Questions & Answers

  1. Question 1. The Patient Should Be Drinking At Lease One _________ Of Water Each Morning.

    Answer :

    liter

  2. Question 2. The Patient Can Eat At ___________ She Wants.

    Answer :

    any time

  3. Medical Terminology(Adaptive*) Interview Questions

  4. Question 3. Transcriptionists Should Use Abbreviations Whenever Possible.

    Answer :

    False

  5. Question 4. In The Context Of Transcription, What Does The Term “minutes” Refer To?

    Answer :

    A record of a meeting or event

  6. Medical Terminology(Adaptive*) Tutorial

  7. Question 5. What Does Srt Stand For?

    Answer :

    Speech Recognition Technology

  8. Medical Billing (Adaptive*) Interview Questions

  9. Question 6. Which Is The Correct Order In Which Transcription Takes Place?

    Answer :

    Recording, transmission, transcription, editing, return final product

  10. Question 7. Should A Transcriptionist Modify The Speaker’s Sentences To Make Sure Everything Makes Sense?

    Answer :

    It depends on client preference

  11. Health Care Management Interview Questions

  12. Question 8. Which Is Not An Audio File?

    Answer :

    mov

  13. Question 9. When Should A Transcriptionist Use A Contraction?

    Answer :

    It depends on client preference

  14. Proofreader Interview Questions

  15. Question 10. Which Would Be A Circumstance That Does Not Need Transcription?

    Answer :

    Little league baseball game

  16. Question 11. What Does The Common Abbreviation Ytd Stand For?

    Answer :

    Year-to-date

  17. Medical Billing and Coding Interview Questions

  18. Question 12. You Must Get Formal Certification To Become A General Transcriptionist.

    Answer :

    False

  19. Medical Terminology(Adaptive*) Interview Questions

  20. Question 13. Which Abbreviation Means “quarter”?

    Answer :

    QTR

  21. Question 14. What Is Verbatim Transcription?

    Answer :

    Recording every word and sound on a recording, exactly as spoken.

  22. Question 15. What Is The Proper Abbreviation For Milligram?

    Answer :

    mg

  23. Environmental Health and Safety (EHS) Interview Questions

  24. Question 16. The Proper Abbreviation For Average Is:

    Answer :

    AVG

  25. Question 17. Which Is A Transcription Software?

    Answer :

    Express Scribe

  26. Medical Assistant Interview Questions

  27. Question 18. Which Is Not A Type Of Transcription?

    Answer :

    Writing an essay

  28. Medical Billing (Adaptive*) Interview Questions

  29. Question 19. Speech Recognition Technology Is Usually More Accurate Than A Professional Transcriptionist?

    Answer :

    False

  30. Question 20. Transcriptionists May Be Required To Sign A _____________ To Ensure Client Confidentiality.

    Answer :

    non-disclosure agreement

  31. Medical Representative Interview Questions

  32. Question 21. Transcriptionists Do Not Need To Follow Standard Capitalization Rules.

    Answer :

    False

  33. Question 22. When Transcribing Verbatim, A Transcriptionist Should _______.

    Answer :

    transcribe every word exactly as it is said

  34. Question 23. Live Transcriptions Are More Accurate Than Offline Transcriptions.

    Answer :

    False

  35. Question 24. What Is The Proper Abbreviation For Association?

    Answer :

    ASSN

  36. Health Care Management Interview Questions

  37. Question 25. A Medical Transcriptionist Sometimes Has The Task Of Editing Documents Created By Speech Recognition Technologies.

    Answer :

    True.

  38. Question 26. What Is The Most Common Piece Of External Hardware For A Transcriptionist?

    Answer :

    Headphones

  39. Question 27. The Medicine Had A Strange _______ On The Patient’s Skin.

    Answer :

    Effect

  40. Proofreader Interview Questions

  41. Question 28. A Transcriptionist Should Not Make Note Of Emotional Changes.

    Answer :

    It depends on client preference

  42. Question 29. There Is No Difference Between Legal, Medical, And General Transcription.

    Answer :

    False

  43. Question 30. The Application Applies To Androids And Iphone. Transcribe Correctly.

    Answer :

    The application applies to Androids and iPhone

  44. Question 31. What Is The Most Important Attribute When It Comes To Your Transcription?

    Answer :

    Accuracy

  45. Question 32. Which Abbreviation Means “cross Reference”?

    Answer :

    XREF

  46. Question 33. What Are The Three Main Categories Of Transcription?

    Answer :

    General, legal, and medical

  47. Medical Billing and Coding Interview Questions

  48. Question 34. What Does Tat Stand For?

    Answer :

    Turn Around Time

  49. Question 35. How Should You Type The Following Phrase: “first Quarter Operating Results Were Twenty-one Point Two Million, An Increase Of Fifty-two Percent From First Quarter Last Year And An Increase Of Twenty-eight Percent From The Sequential Quarter’s Operating Results Of Eighteen Million.”

    Answer :

    Q1 operating results were $21.2 million, an increase of 52% from Q1 last year and an increase of 28% from the sequential quarter’s operating results of $18.0 million.