Janitor Interview Questions & Answers

  1. Question 1. How Do You Handle Stress And Pressure As Custodian?

    Answer :

    “I find that I work better under pressure, and I enjoy working in an environment that is challenging.” “I am the type of person that diffuses stress. I am used to working in a demanding environment with deadlines, and enjoy the challenges.”

  2. Question 2. Tell Me What Motivates You To Work Hard In This Role?

    Answer :

    The end result. When I think of how beautifully clean and neat interiors and exteriors look, it gives me a sense of satisfaction which is quite motivating in itself.

  3. Housekeeping Interview Questions

  4. Question 3. What Were Your Past Duties As A Janitor?

    Answer :

    Cleaning rooms, cutting grass,lining fields, buffing floors, miner maintenance.

  5. Question 4. What Do You Find Most Rewarding About Being A Janitor?

    Answer :

    I love what I do, I take pride in my work,when my job is done and well executed it defines my character.

  6. Question 5. What Motivates You To Work Hard As Custodian?

    Answer :

    I like for thing to shine and look good and the satisfaction that I put on people that walk into the environment face.

  7. Labour Law Interview Questions

  8. Question 6. Tell Us What Is Your Experience With Technology In A Head Custodian’s Role?

    Answer :

    My present place of work is a huge expanse of a building and I am responsible for overseeing custodial work over all of it. I use radiophones to communicate with my staff which is an effective way of getting my orders across to people with whom I cannot be in touch physically all the time.

  9. Question 7. Do You Have The Patience To Deal With The General Public While Cleaning As Custodian?

    Answer :

    I can convey professional conversations with the general public on the job. I can focus well in any environment with noises and constant interruption.

  10. Operating Room Nurse Interview Questions

  11. Question 8. What Do You Expect Out Of This Position?

    Answer :

    To learn new skills that I still have not acquired from this field of work and also to be challenged in a way where I can sharpen the skills i already have.

  12. Question 9. How Well Do You Keep Your Temper Under Control?

    Answer :

    I always make it an everyday goal to keep my temper under control at work. I know that I;m a normal humane being, I do get stressed and upset but at work I make it a habit to control my temper and not let the anger get best of me. Until I get home.

  13. Industrial Labour Interview Questions

  14. Question 10. What Do You Like Least About Being A Janitor?

    Answer :

    If it’s in my assigned section to clean, it is my responsibility, I’d clean it up.

  15. Question 11. If I Were To Ask Your Previous Employer About How Many Days You Missed Over The Last Year, What Would He Say?

    Answer :

    They would say that I never miss a day. I am a very committed and loyal employee. I do not like to miss work unless i’m really sick or going on vacation.

  16. Question 12. Tell Us A Head Custodian’s Work Is Not Just Cleaning And Maintenance. How Would You Define Your Role?

    Answer :

    While cleaning and maintenance is a huge part of a head custodian’s work, I agree that this is not all there is to it. Ensuring that an entire team of custodians works towards achieving cleaning and maintenance goals is the essence of a head custodian’s main job.

  17. Housekeeping Interview Questions

  18. Question 13. Tell Me How Often Do You Believe That Cleaning Implements Should Be Cleaned And Maintained?

    Answer :

    I believe that cleaning implements need to be washed and sanitized every day. This is because clean equipment and tools mean clean surfaces. If our cleaning implements are dirty, we cannot possibly make sure that our work is done properly.

  19. Question 14. Tell Me What Would You Do If A Client Uses Abusive Language?

    Answer :

    I will not react. I continue my work quietly and wind it up quickly. It is offensive and I do feel bad inside but I know how to control my temper and responding in such situations only makes them worse.

  20. Question 15. We Have A Large Hall That Must Be Spotless For Events, Sometimes Requiring 4 Hours Of Straight Cleaning, Are You Okay With This?

    Answer :

    Ensuring that the halls are maintained at all times. So if it takes me 4 hours to dust mop, wet mop, top scrub, remove debris and buff it then that is what it takes.

  21. Question 16. Do You Know What Are The Essential Job Tasks Of A Custodian?

    Answer :

    The purpose of a custodian position is to maintain a neat, clean and hygienic environment. Specific duties include: sweeping and mopping the floor, dusting of furniture and equipment, washing the toilets, clearing snow off pathways, lawn cleaning, minor plumbing and electricity maintenance tasks and the like.