Golconda Fort, Hyderabad Interview Questions & Answers

  1. Question 1. The ‘golconda Fort’ Is In Which State?

    Answer :

    Telangana.

  2. Question 2. Who Built Golconda Fort?

    Answer :

    The Golconda Fort was built out of a mud fort that was originally created by the Yadavas and Kakatiyas around the 12th-century. It was transformed into a splendid fortified city of grand palaces, mosques and gardens by successive Qutb Shahi rulers.

  3. Tourism Management Interview Questions

  4. Question 3. When Was Golconda Fort Built?

    Answer :

    The Golconda Fort was transformed from a mud fort into the splendid fort it is today between 1518 and 1580.

  5. Question 4. Where Is Golconda Fort Located?

    Answer :

    Golconda Fort is located in Golconda, on the outskirts of Hyderabad in Andhra Pradesh, India.

  6. Tourism Management Tutorial

  7. Question 5. The Name Hyderabad Stands For?

    Answer :

    Lion city.

  8. Taj Mahal,Agra Interview Questions

  9. Question 6. Where In Hyderabad Was The Kohinoor Diamond Kept Before The British Took It Away?

    Answer :

    Golconda fort.

  10. Question 7. Hyderabad Was Established In The Year?

    Answer :

    1591.

  11. Agra Fort,Agra Tutorial

  12. Question 8. The Name Of International Airport Located In Hyderabad Is?

    Answer :

    Rajiv Gandhi International Airport.

  13. Question 9. Who Is The Brand Ambassador Of Telangana State?

    Answer :

    Sania Mirza.

  14. Question 10. On The Banks Of Which River Is The City Of Hyderabad Located?

    Answer :

    Musi River.

  15. Bhadra Fort, Ahmedabad Tutorial

  16. Question 11. What Is Official State Bird Of Telangana?

    Answer :

    Indian Roller or Blue Jay.

  17. Question 12. Gautama Buddha Temple Stands On An Island In A Man Made Lake. Name The Lake?

    Answer :

    Hussain Sagar.

  18. Tourism Management Interview Questions

  19. Question 13. Name The Ruler Who Established The City Of Hyderabad?

    Answer :

    Muhammad Quli Qutub shah.

  20. Gwalior Fort, Gwalior Tutorial

  21. Question 14. What Is The Pincode Of Golconda?

    Answer :

    Pincode of Golconda is 500031.

  22. Question 15. What Is The Post Office Or Sub-office Name Of Golconda?

    Answer :

    Ibrahim Bagh Lines is a post office or sub-office of Golconda.

  23. Question 16. What Is The Branch Office Name Of Golconda Village/locality?

    Answer :

    Golconda`s branch office name is Ibrahim Bagh Lines.

  24. Aguada Fort, Goa Tutorial

  25. Question 17. Golconda Comes In Which Sub-district?

    Answer :

    Golconda comes under Golconda sub-district.

  26. Question 18. What Is The Name Of Postal Head Office And Region Of Golconda?

    Answer :

    Golconda`s postal head office name is Hyderabad G.P.O. and region name is Hyderabad City.

  27. Taj Mahal,Agra Interview Questions