Handball Interview Questions & Answers

  1. Question 1. How Many Players From Each Team Are Allowed To Be On The Field?

    Answer :

    The game was introduced at the 1936 Olympics in Berlin, as the 11-player outdoor game. When it was introduced at the 1972 Olympics, it was 7-player indoor game.

  2. Question 2. What Size Is Handball Court?

    Answer :

    It features 2x3m goals at each end. Each goal is surrounded by 6m goal area (26m radius arcs).

  3. Volleyball Interview Questions

  4. Question 3. There Is No Shot Clock?

    Answer :

    There is no shot clock, but if the referees think the player hasn’t been trying to score, then team will lose the ball, whether after 30 seconds or 3 minutes.

  5. Question 4. Penalties Are Thrown From What Distance?

    Answer :

    For example, if a defender fouls you while you are making a fairly certain shot at goal, then you get a 7m throw.

  6. Volleyball Tutorial

  7. Question 5. Which Of The Following Is Not Punishment In Handball?

    Answer :

    After three 2 minute suspensions, players get a red card, but he is replaced with another player after 2 minutes. Simple fouls get no punishment. Yellow card is given, for example, after brutal push. Second yellow card is red card.

  8. Question 6. Which Ukrainian (soviet) Player, Was Elected By International Handball Federation As A Female Player Of The Century, And Won The 1976 And 1980 Olympic Gold Medal?

    Answer :

    Turtschina was 1982 and 1986 world champion in 1970, 1971, 1972, 1973, 1975, 1977, 1981, 1983, 1985, and 1986 European Cup winner with Spartak Kiev. Kretzschmar was world champion 1971, 1975, and 1978. She won two Olympics medals with Germany and she was European Cup winner with SC Leipzig (1974).

  9. Question 7. Which Of The Following Players Won 1990 World Championship With Sweden?

    Answer :

    Wislander is one of the best handballers in history. In 1993 and 1995 he won the bronze medal at World Championship, and 1992 Olympic silver medal. He was world handball player of the year 1990. Richardson won WC 1995 with France, and 1993 European Cup with OM Vitrolles, world handball player of the year 1995. Russian Lavrov was Olympic champion 1988, and 1992 and 1993 world champion.

  10. Question 8. Sung-ok Oj Played For Which Asian Country?

    Answer :

    Korea was 1988 and 1992 Olympic champion (women). 1995 they won WC.

  11. Question 9. Beach Handball Does Not Exist?

    Answer :

    The surface of the playing court must consist of a layer of sand that is at least 40 cm deep. The playing area is 15m long and 12m wide. The game consists of two halves, each half lasts 10 minutes. Team consists of up to 8 players; a maximum of 4 players per team may be on the playing court.

  12. Question 10. Which Team Won The European Champion Cups From 1996-2000?

    Answer :

    Barcelona defeated Zagreb in final 1997, 1998, and 1999. Zagreb won Champions Cup 1992 and 1993.

  13. Question 11. Which Team Won Men’s European Championship 1994, 1998, And 2000?

    Answer :

    Russia won EC 1998. Spain won silver medals 1996 and 1998.

  14. Question 12. Which One Of The Following Teams Won Women’s European Championship In 1994 And 1996?

    Answer :

    Norway won 1998; Denmark took silver medal that same year. One of the best Danish players at that time was Anja Andersen, world handball player of the year 1997. Her autobiography was a best-seller in Denmark.

  15. Volleyball Interview Questions

  16. Question 13. Germany Is Cradle Of The Handball?

    Answer :

    The founding fathers of field Handball were German physical education experts, who gained recognition for field Handball as a separate sport at the turn of the century, based on the games of Raffle (snatch ball) and Koningsbergball. In 1917, a German called Max Haiser and drew up the first set of rules for field Handball. In 1919, Berlin sports teacher Karl Schelenz launched this form of Handball, played on full-size outdoor pitch. Later on the improved the rules. In 1938 the first field Handball WC was also played in Germany.

  17. Question 14. Who Is Babacar Fall?

    Answer :

    Babacar Fall, a former vice president of the IHF (International Handball Federation), president of African Handball Confederation, and president of Senegal Handball Association died 1993. For nearly 30 years he was active in Handball, and his work gained recognition when three major events were awarded to Africa: the 1986 Congress in Senegal, the 1989 Junior WC in Nigeria, and 1993 Junior WC in Egypt.

  18. Question 15. Which Of The Following Teams Won Men’s World Championship 2003?

    Answer :

    Germany took silver medal, France bronze and Spain was 4th. That is a first WC title for Croatia, they won gold Olympic medal in Atlanta 1996.

  19. Question 16. When Was The International Handball Federation Founded?

    Answer :

    In 1946

  20. Question 17. When Was Handball Introduced Into The Olympic Games?

    Answer :

    At berlins in 1936 as an eleven – a – side outdoor game.

  21. Question 18. When Was The Standard Size Of Team Fixed As Seven – A – Sides?

    Answer :

    In 1952

  22. Question 19. Which Countries Have Won The Olympic Gold For Men?

    Answer :

    Yugoslavia (1972 and 1984), USSR (1976) and East Germany (1980).

  23. Question 20. Which Countries Have Won The Olympic Gold The Women?

    Answer :

    USSR (1976 and 1980) and Yugoslavia (1984).

  24. Question 21. Which Country Has Won Most Titles In The World Championship?

    Answer :

    Romania with four men’s and three women’s titles from 1956 to 1974.

  25. Question 22. 1999 World Men’s Handball Championship Was Held In Which Country; And Who Was The Winner?

    Answer :

    It was held in Egypt and the winner was Sweden.

  26. Question 23. In 2001 World Men’s Handball Championship Was Held In Which Country?

    Answer :

    France

  27. Question 24. Who Won The Final In 2001 World Cup?

    Answer :

    France

  28. Question 25. Which Country Won The 2003 World Cup?

    Answer :

    Croatia

  29. Question 26. Who Won The 2003 World Women’s Handball Championship?

    Answer :

    France.

  30. Question 27. In 2009 Men’s Championship Who Won The Finals?

    Answer :

    France

  31. Question 28. In 2009 Women’s Handball Championship Which Country Was The Winner?

    Answer :

    Ukraine

  32. Question 29. Where Is The Venue Of 2011 World Handball Championship?

    Answer :

    Sweden