H1B Visa Interview Questions & Answers

  1. Question 1. What Will You Work As At The Aforementioned Company?

    Answer :

    Individuals must mention the position that they will be taking up with the company along with the responsibilities that they will be handling.

  2. Question 2. Have You Been To The United States Of America Before?

    Answer :

    Individuals must answer verifiably and if they have visited before, they must provide details as to when they visited the States and for how long such as business or vacation, etc.

  3. Visa Application Process Interview Questions

  4. Question 3. Have You Studied In The United States Of America?

    Answer :

    Applicants must answer appropriately and if they have studied, they must provide details of the University and course that they studied in.

  5. Question 4. Are You Planning To Return To India? If So, Why?

    Answer :

    Individuals must respond appropriately and provide all necessary details.

  6. Question 5. Are You Married? If So, For How Long?

    Answer :

    Individuals must answer yes or no.

  7. B1 Visa Interview Questions

  8. Question 6. Do You Have Family In The United States Of America?

    Answer :

    Applicants must tell the authorities if they have family members residing in the US and also the cities that they stay in.

  9. Question 7. Why Do You Want To Work In The United States Of America?

    Answer :

    Individuals must provide an honest answer to this question and outline all the reasons as to why they wish to work in the US.

  10. B2 Visitor visa Interview Questions

  11. Question 8. Have You Applied For An Immigrant Visa In Any Other Country?

    Answer :

    Applicants will have to provide appropriate and honest answers to this question and if they have procured an immigrant visa, general details regarding that must be provided.

  12. Question 9. Have You Travelled Outside The Country Before?

    Answer :

    Applicants must answer appropriately and should provide general details of their travels if they have done so previously.

  13. C1/D Visa Interview Questions

  14. Question 10. What Subject Did You Major In?

    Answer :

    Applicants must provide details of the subject that have majored in/currently majoring in and also reasons for choosing that particular major.

  15. Question 11. Did You Undertake Any Research Projects While Studying?

    Answer :

    Individuals must provide verifiable answers and also provide general details regarding this.

  16. F1 Visa Interview Questions

  17. Question 12. What Is The Subject Of This Research Paper/thesis?

    Answer :

    Applicants must provide verifiable details regarding their research paper/thesis.

  18. Visa Application Process Interview Questions

  19. Question 13. Which Year Did You Graduate In?

    Answer :

    Individuals must answer this question honestly and also mention details if they have back logs.

  20. Question 14. Do You Have Prior Job Experience?

    Answer :

    Individuals will have to provide verifiable details regarding their job experiences and provide supporting documents for the same as well.

  21. Question 15. Have You Been A Part Of Any Internships Before?

    Answer :

    Applicants will have to provide details regarding all the internships that they have been a part of along with the duration and provide supporting documents for the same.

  22. German Student Visa Interview Questions

  23. Question 16. Which Company Do You Work For As Of Now?

    Answer :

    Individuals must provide details of their current employer along with supporting documents.

  24. Question 17. How Long Have You Been Working For In This Company?

    Answer :

    Applicant must provide verifiable information regarding the same and must be honest with their answers.

  25. H4 Visa Interview Questions

  26. Question 18. What Are Your Current Responsibilities?

    Answer :

    Individuals must provide details of their responsibilities right from the smallest one to the most important responsibility. Documents supporting this are also welcome.

  27. B1 Visa Interview Questions

  28. Question 19. Why Are You Leaving Your Current Company?

    Answer :

    Individuals must provide a generic but diplomatic answer such as – International exposure and better growth.

  29. Question 20. Please Show Us Your Experience Letters?

    Answer :

    Individuals must show original supporting documents.

  30. J-1 visa Interview Questions

  31. Question 21. How Did You Come To Know About Your Employer In The Us?

    Answer :

    Individuals must provide verifiable and appropriate answers. They can also be specific if they can such as mentioning the name of the job portal they received the answer from and so on.

  32. Question 22. How Did You Contact The Employer In The Us?

    Answer :

    Appropriate and verifiable answer must be given by the individual. In case the individual has a direct answer such as answering to a request online, then they can say so.

  33. Question 23. What Is The Name Of The Company You Will Be Working At? Is It Legitimate?

    Answer :

    Individuals must provide a verifiable answer and also proof of the legitimacy of the company by providing supporting documents and information about the H1B sponsor company.

  34. Question 24. Provide General Information About Your Employer.

    Answer :

    Applicants must provide basic information and structure of the company in easy to understand and simple terms.

  35. B2 Visitor visa Interview Questions

  36. Question 25. What Is The Name Of The Ceo/president Of Your Employer?

    Answer :

    Applicant must provide details of their CEO or President of the company as required.

  37. Question 26. How Many Years Has Your H1b Employer Been In Business And What Is Their Annual Turnover?

    Answer :

    In case applicants know the exact answer, they must provide the details else it is safer to say that they are not very sure.

  38. Question 27. How Many Employees Work At Your Sponsor Company?

    Answer :

    In case applicants know the exact answer, they must provide the details else it is safer to say that they are not very sure.

  39. C1/D Visa Interview Questions

  40. Question 28. How Many Rounds Of Interviews Did You Have To Go Through?

    Answer :

    Applicants will have to provide a verifiable answer along with a brief description of each round.

  41. Question 29. How Was The Interview Conducted?

    Answer :

    Individuals will have to provide appropriate answer such as whether it was over the phone, Skype, etc.

  42. Question 30. What Is The Salary That You Will Receive In Your Sponsor Company?

    Answer :

    Applicants must provide a verifiable and exact figure.

  43. Question 31. Where In The United States Will You Be Working At? Do You Know The Cost Of Living In That City?

    Answer :

    Applicants will need to tell the interviewer exactly where they will be put up and an approximate cost of living, whatever a realistic figure is.

  44. Question 32. Did You Have To Pay For Your H1b Petition Related Expenses?

    Answer :

    Individuals will have to answer Yes or No as appropriate.

  45. Question 33. What Will Your Duties Be?

    Answer :

    Applicants will have to explain their duties briefly.

  46. F1 Visa Interview Questions

  47. Question 34. What Projects Is Your Sponsor Company Engaged In?

    Answer :

    Applicants will have to give a brief description of the projects that their sponsor company will engage in with examples, if need be.

  48. Question 35. Please Show Us Your Tax Related Documents.?

    Answer :

    Applicants will have to provide all their tax related documents without any hesitation.

  49. Question 36. Can I See Some Photographs Of Your Sponsor Company?

    Answer :

    Individuals will have to show photos of their company and as many as possible. It would be advantageous if they show photos of the company’s exterior as well as interior.

  50. German Student Visa Interview Questions

  51. Question 37. How Do You Plan On Supporting Yourself Until You Receive Your Paycheck?

    Answer :

    Individuals will have to give a brief and honest answer such as – ‘I have saved a certain amount of money when I was with my previous company which I can convert to dollars.’ If the employer is providing accommodation for loans, when the interviewee must mention this detail.

  52. Question 38. Please Show Me Documents Pertaining To Your Project.?

    Answer :

    Applicants must provide all documents such as appointment letter and other details and all these must be printed on the company letterhead.

  53. Question 39. Please Show Us The Income Tax Return Documents Of Your Sponsor Company.?

    Answer :

    Individuals will have to show the necessary documents.

  54. Question 40. Please Show Me Your I-129 And I-797.?

    Answer :

    These documents must be provided. The I-129 is the document provided by the employer for the purpose of H1B and I-797 is the H1B document of approval from USCIS.

  55. H4 Visa Interview Questions