Geometric Dimensioning and Tolerancing (GD&T) Interview Questions & Answers

  1. Question 1. What Is The Abbreviation For Full Indicator Movement?

    Answer :

    Abbreviation for full indicator movement is FIR

  2. Question 2. What Is The Condition Of An Internal Feature When It Measures The Largest Size Within Design Limits Or Weighs The Least.

    Answer :

    Least Material Condition (LMC)

  3. AutoCAD Interview Questions

  4. Question 3. How The Dimensions That Are For Reference Only Mentioned?

    Answer :

    Dimensions that are for reference only mentioned with brackets.

  5. Question 4. How The Dimensions That Do Not Have Tolerances Are Mentioned On The Drawing.

    Answer :

    Dimensions that do not have tolerances are written inside a box.

  6. Question 5. A Curved Surface That Is To Be Measured Along The Curve Is Specified With Which Symbol?

    Answer :

    A curved surface that is to be measured along the curve is specified with curve onthe number 

  7. Catia v5 Interview Questions

  8. Question 6. Dimensions That Are Not To Scale Are Identified With Which Symbol?

    Answer :

     Dimensions that are not to scale are identified by underlining it.

  9. Question 7. Parts Or Features Requiring A Rounded Edge Or Comer Are Identified With Which Symbol?

    Answer :

     Parts or features requiring a rounded edge or comer are identified with R 

  10. Unity 3D Interview Questions

  11. Question 8. Features That Are Spherical Shape Are Identified With Which Symbol?

    Answer :

    Features that are spherical shape are identified with SR.

  12. Question 9. The Symbol Used To Indicate The Depth Of A Hole?

    Answer :

    The symbol used to indicate the depth of a hole is arrow in downward direction with a horizontal line on it.

  13. ArchiCAD Interview Questions

  14. Question 10. The Condition Of An External Feature When It Measures The Largest Or Weighs The Most Is?

    Answer :

    Maximum Material Condition (MMC)