Geography India Interview Questions & Answers

  1. Question 1. The Paithan (jayakwadi) Hydro-electric Project, Completed With The Help Of Japan, Is On The River?

    Answer :

    Godavari.

  2. Question 2. The Pass Located At The Southern End Of The Nilgiri Hills In South India Is Called?

    Answer :

    Palghat gap

  3. Geography Interview Questions

  4. Question 3. Singhbhum And Hazaribagh In Jharkhand Are Famous For Reserve Of Particular Non-ferrous Mineral. Identify The Mineral?

    Answer :

    copper

  5. Question 4. The Percentage Of Earth Surface Covered By India Is?

    Answer :

     2.4%

  6. Question 5. The India’s Highest Annual Rainfall Is Reported At?

    Answer :

    Mawsynram, Meghalaya.

  7. Question 6. The Radcliffe Line Is Boundary Between?

    Answer :

    India and Pakistan

  8. Question 7. Identify The Gulf That Has A Potential For Harnessing Of Tidal Energy In India?

    Answer :

    Gulf of Cambay.

  9. Question 8. The State Having Largest Area Of Forest Cover In India Is ?

    Answer :

     Madhya Pradesh 

  10. Question 9. Three Important Rivers Of The India Subcontinent Have Their Sources Near The Mansarover Lake In The Great Himalayas.

    Answer :

     Brahmaputra, Indus and Sutlej.

  11. Question 10. The Zonal Soil Type Of Peninsular India Belongs To?

    Answer :

    Red soil.

  12. Question 11. The Oldest Rocks In India Are Reported From?

    Answer :

    Dharwar region, Karnataka.

  13. Question 12. The Number Of Major Languages, Recognized In The Indian Union As Official Language, Are?

    Answer :

     22.

  14. Geography Interview Questions

  15. Question 13. Guwahati Is Situated On The Banks Of River?

    Answer :

    Brahmaputra 

  16. Question 14. The Gulf Of Mannar Is Situated Along The Coast Which State In India?

    Answer :

    Tamil Nadu

  17. Question 15. The City Of Nasik Is Situated On The Banks Of Which River In India?

    Answer :

     Godavari

  18. Question 16. The Main Streams Of River Ganga Which Flows Beyond Farakka Is Known As?

    Answer :

     Padma 

  19. Question 17. The Length Of The Indian Coastline Is.

    Answer :

     7516.6 km

  20. Question 18. In The Uttar Pradesh And Madhya Pradesh States, The Joint “rajghat River Valley Project” Is Launched On.

    Answer :

    Betwa River.

  21. Question 19. Gol Gumbaz Is?

    Answer :

    Karnataka.

  22. Question 20. Ramagundam Is An?

    Answer :

    Madhya Pradesh.

  23. Question 21. Nangal Is Known For?

    Answer :

    Fertilizers.