FIRST AID Interview Questions & Answers

  1. Question 1. What Is The Very First Thing You Should Do When You Arrive At An Incident Scene?

    Answer :

    The first thing you should do is identify and manage any hazards to yourself or bystanders. Your safety is the most important priority!

  2. Question 2. What Is The Best Method For Assessing A Casualty?

    Answer :

    The best method for assessing a casualty is a primary survey followed by a secondary survey.

  3. Health Care Management Interview Questions

  4. Question 3. How Do You Check For A Response To Determine Whether Someone Is Unconscious?

    Answer :

    Checking for a response is part of the primary survey. You should check for a response by shouting at the victim to see if they are rousable. If this does not work, a gentle tap on the shoulders can be used.

  5. Question 4. When Providing First Aid To An Unconscious Breathing Casualty, How Would You Position Them?

    Answer :

    You should place all unconscious but breathing casualties into the recovery position (on their side with their head tilted back).

  6. Question 5. When Using A Defibrillator, How Do You Know Where To Place The Pads?

    Answer :

    Look at the pads! They will have a diagram indicating exactly where on the chest they should be placed.

  7. Occupational Health and Hygiene Interview Questions

  8. Question 6. What Is The Best Way To Stop External Blood Loss?

    Answer :

    The best way to stop external blood loss is by applying direct pressure over the wound. Elevation can also help slow bleeding from a limb.

  9. Question 7. What Is The Responsibility As A First Aider Requires You To?

    Answer :

    • Always be aware of casualty’s feelings and feelings of any bystanders or family members
    • Assess for dangers, hazards and perform your duty of care
    • Do not make assumptions – ask questions if you are not sure of anything
  10. Health Insurance Interview Questions

  11. Question 8. A Co-worker Collapses Unconscious In Front Of You. After Assessing For Dangers, And Checking For A Response And Sending For Help – Your Next Action Would Be To?

    Answer :

    Check the patient’s airway, look for regular movement of chest, listen for normal breath sounds, feel for regular, rhythmic movement of chest or upper abdomen.

  12. Question 9. When Performing Cardio Pulmonary Resuscitation By Yourself On An Adult, The Correct Ratio Of Compressions To Breaths Is?

    Answer :

    30 Compressions and 2 Breaths.

  13. Health and Safety Interview Questions

  14. Question 10. When Performing Compression Only Cardio Pulmonary Resuscitation On An Adult The Correct Rate Of Compressions Is?

    Answer :

    100 Compressions per minute is the correct rate of compressions.

  15. Question 11. When Performing Cpr The Correct Position Of The First Aider’s Hands Should Be?

    Answer :

    Place the heel of one hand on the middle of the chest (lower sternum, between the nipples) and place the other hand of top of the first.

  16. Safety Officer Interview Questions

  17. Question 12. A Lady Has Fallen From A Ladder And Landed Heavily On Her Back. On Assessment You Find No Dangers Present And She Is Unconscious. You Have Sent For Help, Cleared Her Airway And Noticed That She Is Breathing Normally. What Position Would You Place Her In?

    Answer :

    Place the lady in the recovery position to maintain a clear airway and monitor her breathing until help arrives.

  18. Health Care Management Interview Questions

  19. Question 13. Which Statements Are Correct In Relation To The Use Of An Aed?

    Answer :

    • Each minute that passes before an AED is used decreases a casualty’s chance of survival.
    • Continue CPR until AED advises to stop or “do not touch the patient”
    • Resume CPR after shock delivered or if shock not advised by AED
    • Monitor casualty for any response or normal breathing
  20. Question 14. The Use Of Personal Protective Equipment (ppe) Also Known As Standard Precautions, Are To Prevent Exposure To Infection And May Include?

    Answer :

    • Gloves, goggles or a resuscitation device
    • Foot, body or head protection
    • Remembering to wash hands before and as soon as possible after contact with casualty
  21. Question 15. What Does The Secondary Survey Include?

    Answer :

    • Conduct a careful head-to-toe assessment of casualty (if casualty is conscious explain what you are doing and ask permission)
    • Question casualty and any witnesses about history of incident
    • Checking, monitoring and recording a casualty’s vital signs such as pulse, breathing, level of consciousness, skin colour and temperature
    • If there is more than one casualty care for casualty with most serious injury or illness first
  22. Veterinary and Health Care Interview Questions

  23. Question 16. There Has Been An Accident In Your Workplace With Four People Injured. Which Person Do You Assess First?

    Answer :

    The person who is on their back and appears unconscious. And immediately call for ambulance.

  24. Question 17. The Pain Of Angina Is Usually Relieved By?

    Answer :

    Resting the patient and allowing them to administer their own medication.

  25. Environmental Health and Safety (EHS) Interview Questions

  26. Question 18. Respiratory Difficulty Experienced By Asthmatics Is Associated With?

    Answer :

    inflammation, swelling and narrowing of the airways.

  27. Occupational Health and Hygiene Interview Questions

  28. Question 19. What Symptoms Would Indicate A Person Is Having A ‘severe’ Anaphylactic Reaction?

    Answer :

    • Difficulty breathing and swelling of the tongue
    • Rash to the limbs
    • Swelling of the limbs
  29. Question 20. You Are At Home Having A Window Replaced By A Tradesperson, When He Slips Whilst Carrying Glass. You Respond To Calls For Help And Find Him With A Large Piece Of Glass Embedded In His Left Arm. There Is Blood Flowing Freely From The Wound. You Should?

    Answer :

    Elevate the arm, apply pressure around the glass, build up dressings around the wound and call an ambulance. Reassure the patient.

  30. Construction Safety Interview Questions

  31. Question 21. A Machine Operator Severs Their Hand Below The Wrist. The Bleeding From The Stump Has Been Controlled And The Hand Is Retrievable. You Should?

    Answer :

    Place the amputated hand in an airtight plastic bag and keep afloat in icy cold water. Arrange for an ambulance to take the patient and amputated hand to hospital.