Email Handling Interview Questions & Answers

  1. Question 1. One Of The Best Ways To Organize Your Inbox Is With?

    Answer :

    Folders is One of the best ways to organize your inbox.

  2. Question 2. What Is A Whitelist?

    Answer :

    A list of pre-authorized email addresses that will be delivered regardless of spam filters.

  3. Customer Relationship Management Interview Questions

  4. Question 3. Emails You Keep In Case You Need The Information Later Are Called?

    Answer :

    Reference emails.

  5. Question 4. Joke And Chain Letter Emails Are?

    Answer :

    Typically unproductive and not recommended

  6. Customer Relationship Management Tutorial

  7. Question 5. If You Receive A Large Number Of Newsletters That You No Longer Wish To Read, What Is The Best Course Of Action?

    Answer :

    Unsubscribe to ensure they don’t clutter your inbox anymore.

  8. Customer Care Interview Questions

  9. Question 6. To Increase Productivity, It Is Recommended That You Should Do What With Your Inbox?

    Answer :

    Prioritize emails as “very important, somewhat important, and not important,” and address them accordingly.

  10. Question 7. What Does Archiving An Email Do?

    Answer :

    It removes the email from your inbox and saves it in another file.

  11. Email Marketing Tutorial
    Voice Over Internet Protocol (VOIP) Interview Questions

  12. Question 8. What Does It Mean When An Email “bounces”?

    Answer :

    The message failed to reach the recipient.

  13. Question 9. What Does Fyi Stand For?

    Answer :

    For your information.

  14. Customer Service Professional Interview Questions

  15. Question 10. Which Of These Attachment File Types Should You Avoid Downloading?

    Answer :

    .scr.

  16. Question 11. What Does “bcc:” Stand For?

    Answer :

    Blind Carbon Copy.

  17. Email Marketing Interview Questions

  18. Question 12. What Does “nntr” Stand For?

    Answer :

    No need to respond.

  19. Customer Relationship Management Interview Questions

  20. Question 13. What Does Eom Stand For?

    Answer :

    End of message

  21. Question 14. What Is The Purpose Of Icon Emotions In Email Communication?

    Answer :

    They are meant for fun and entertainment value.

  22. Question 15. When Would It Be Best To Use The “bcc:” Feature?

    Answer :

    When sending one message to a large group of clients.

  23. Email Etiquette Interview Questions

  24. Question 16. When Would Be A Good Opportunity To Use The “cc:” Feature?

    Answer :

    You find a press release that is relevant to everyone in the office.

  25. Question 17. An In An Email Typically Denotes What?

    Answer :

    Action Required.

  26. Question 18. If Your Email Does Not Require A Confirmation Or Reply, What Is The Recommended Course Of Action?

    Answer :

    State “no need to reply” in the email.

  27. Customer Care Interview Questions

  28. Question 19. What Is An Email Blast?

    Answer :

    An email sent to a large number of recipients.

  29. Question 20. If Colleagues Are Ccing You On Too Many “fyi” Emails, What Is The Recommended Response?

    Answer :

    Inform them that you only need to be updated a few times, or when a decision is made.

  30. Question 21. Which Of These Are Not Appropriate Types Of Messages To Send By Email?

    Answer :

    Emotional explanations of misunderstood actions.

  31. Question 22. If An Email Contains Information About An Event Or Appointment, It Is Recommended That You Should?

    Answer :

    Immediately put the information in your calendar.

  32. Question 23. If You Are Emailing A Colleague Back And Forth, What Is The Recommended Course Of Action After About Three Or Four Exchanges?

    Answer :

    Call the individual and resolve the situation over the phone.

  33. Question 24. What Does Rtf Stand For?

    Answer :

    Rich Text Format.

  34. Voice Over Internet Protocol (VOIP) Interview Questions

  35. Question 25. Instead Of Receiving Update Emails For Every Blog You Read, You Should Use?

    Answer :

    An RSS reader.

  36. Question 26. What Is A Moderated List?

    Answer :

    An email list where every message must be approved by a moderator before it is sent.

  37. Question 27. In The Subject Line, What Does Typically Denote?

    Answer :

    Monthly status report.

  38. Customer Service Professional Interview Questions

  39. Question 28. When Sending Very Long Urls In An Email, Which Of These Should You Ideally Do?

    Answer :

    Insert the link into a word or phrase that will let the reader know where the link goes.

  40. Question 29. If An Important Email Does Not Include A Response Deadline, It Is Recommended To Reply To It?

    Answer :

    Within 24 to 48 hours.

  41. Question 30. What Is Domain Throttling?

    Answer :

    A technique to limit the number of email messages sent to a domain within a certain time-frame.

  42. Question 31. What Does Using A Secure Socket Layer Encryption Protocol Accomplish?

    Answer :

    Ensures that no one can intercept and read your email while it is being downloaded to the server.

  43. Question 32. Before Sending A Very Important Email, You Should?

    Answer :

    Save it, do something else for a few minutes, then come back and proofread.

  44. Question 33. If You Receive Several Emails From A Contact In A Row, How Should You Respond?

    Answer :

    Address the contents of all the emails in one reply message.

  45. Email Marketing Interview Questions

  46. Question 34. If You Send An Email With A Read Receipt, A Request Will Be Sent To _________.

    Answer :

    Email addresses in both the To: and Cc: fields.

  47. Question 35. How Can The Abbreviation “eom” Help Efficiency?

    Answer :

    The recipient will know they don’t have to respond to the email.

  48. Question 36. When Soliciting Or Hiring People From Large Job Sites, Which Of These Should You Do To Avoid Loss In Productivity Due To Spam?

    Answer :

    Post a second, public business email address and not your primary address.

  49. Email Etiquette Interview Questions

  50. Question 37. In An Email Subject Line, What Does “re:” Mean?

    Answer :

    Regarding

  51. Question 38. When Using A New Email Platform, What Should You Do First To Improve Your Efficiency Later?

    Answer :

    Set aside the time to really get to know the program.

  52. Question 39. Including A Hyphen ( “-” ) Before A Word In The Email Search Bar Will Do What?

    Answer :

    Exclude the word immediately following it from the search.

  53. Question 40. What Are The “3 Ds” Of Email Management?

    Answer :

    Do it, Dump it, Delegate it.

  54. Question 41. You Can Avoid Excess Email By?

    Answer :

    Having a detailed signature line.

  55. Question 42. To Avoid Acquiring A Computer Virus Through Email, It Is Recommended That You?

    Answer :

    Turn off auto-launch graphics and only load graphics from trusted sources.

  56. Question 43. A Decision To Delete All Emails Older Than A Certain Date, Due To An Overwhelming Volume Of Messages Is Commonly Called?

    Answer :

    Email bankruptcy.