Dermatology Interview Questions & Answers

  • Question 1. If A Patient Whos Either Pregnant Or Has Cirrhosis Of The Liver Develops Tinea Capitis, Which Oral Antifungal Agent Do You Recommend?

    Answer :

    TERBINAFINE

  • Question 2. In The Case Of Recurrent Painful Aphthous Ulcers, Is There A Third-line Treatment Once Topical Steroids, Carboxymethylcellulose Paste And Tetracycline Mouthwashes Have Been Tried?

    Answer :

    Dapsone tab 100mg /day for 10days as adult dose.

  • Orthopaedics Interview Questions

  • Question 3. What Is The Best Treatment For Resistant Pustular-type Psoriasis, Usually Presenting On The Soles Of Feet Or Palms Of Hands?

    Answer :

    Newsone.

  • Question 4. What Is Seborrhoeic Dermatitis?

    Answer :

    Seborrhoeic Dermatitis is a kind of eczema that affects the body. Seborrhoeic Dermatitis especially affects the scalp, face and the trunk are. Seborrhoeic Dermatitis derives the name Seborrhoeic Dermatitis because it normally occurs on areas on your body, which are rich in sebum. Scalp is one such area. If you get severe Seborrhoeic Dermatitis, your scalp skin and hair follicles are affected. The severity can cause permanent damage to the hair follicles and permanent hair loss.

  • Question 5. Eczema And Psoriasis Seem To Be Very Similar Skin Conditions. Are The Treatments The Same?

    Answer :

    Eczema and psoriasis have a similar appearance. Both are characterized by red, dry patches on their skin. Both can have a hereditary basis, and treatment for both is generally use of topical cortisone preparations.

    Eczema patients are more likely to get itchy and dry on their facial skin, so you should begin a procedure with more hydrating products.

    Patients with psoriasis, can tolerate products better, and are less prone to developing allergic reactions. The major warning for patients with psoriasis is that the psoriasis may develop wherever the skin is traumatized. During a facial, be gentle since an aggressive skin puncture could possibly bring on the psoriasis in that area.

  • Psychiatry Interview Questions

  • Question 6. At What Age Should Someone Go To The Dermatologist To Get All Of Her Moles Checked?

    Answer :

    Even newborns should have their moles checked by the pediatrician. As we go through life, up to about the age of 30, we form new moles. It is best to perform skin self- exams every month or two, to be sure that no mole has changed or that a new and unique mole has not formed on your body.

  • Question 7. How Do You Treat Warts?

    Answer :

    laser

  • Endocrine System Interview Questions

  • Question 8. What Are The Treatments For Acne And Rosacea?

    Answer :

    antibiotics oral and topical isotretinoin in severe cases

  • Question 9. At The Core Of Our Practice Are Our Patients. How Do You Rate Your Skills Working With Patients?

    Answer :

    My reason for going into nursing was to help patients get the best possible care. I try to see each patient as a unique individual. I like asking questions when I’m working with a patient to help him or her feel more at ease and to learn a little bit more about specific situations. Patient education is a vital part of the best possible health care. During my time with patients, I strive to ensure they have a complete understanding of possible risks when it comes to skin and the sun. I also give them recommendations about how to protect their skin.

  • Cosmetology Interview Questions

  • Question 10. Patients In Our Practice Also Look To Our Staff As A Model Of Excellent Skin Care. Tell Me What Your Skin Routine Is Like?

    Answer :

    I start with cleansing my face. Then, I use an exfoliating product once a day in order to rid my skin of dead cells. Next, I treat my skin with a Vitamin C serum to diminish the appearance of age or sun spots. The next part of my routine is to thoroughly moisturize. Finally, the last step of my routine is to generously apply sunscreen all over my face, which has helped my skin stay relatively healthy.

  • Question 11. Most Medical Practices Have Days In The Schedule Where Everyone Seems To Be Running Behind. What Do You Do If A Patient Complains About Being Kept Waiting Too Long?

    Answer :

    First, when I finally am able to help the patient, I would apologize for the situation. I would explain that in order to achieve the best and most personal care, it’s sometimes necessary to spend a few extra minutes with patients. Sometimes this makes the doctors get a little behind in their schedule, but most people would be understanding in this situation.

  • Kinesiologist Interview Questions

  • Question 12. How Do You Determine When A Mole Needs Further Evaluation For Skin Cancer?

    Answer :

    There are many different warning signs that indicate a problem with a mole. First, if a patient tells me that the size has recently changed, then I want to examine it more closely. Another possible warning sign is if the color changes. Next, there is concern if the texture has changed or the height of the mole has transformed. If I notice bleeding or pus oozing from the mole, that is an issue. If a patient complains of the mole being itchy, it should be evaluated as well.

  • Orthopaedics Interview Questions

  • Question 13. How Do You Make Sure Your Relationship With Your Colleagues Is Beneficial When Working Together?

    Answer :

    With everyone in the medical practice, the most important thing is to treat people with respect. It’s also important to listen to people and to take time out of your day to say hello. I find that being polite and friendly, no matter what, makes a big difference.