Data Center Technician Interview Questions Answers

  • Question 1. What Are All The Components In A Pc Or Server?

    Answer :

    PC: chassi, system board, psu, cpu, ram, hdd, fans, cables, graphics card, dvd, monitor, keyboard/mouse

    Server: same with deduction of a extra graphics card (is one on the system board), and addition of hdd controller, possibly backplane, no cd/dvd, extra nic, double cpu, ram, psu, fans, remote monitoring/console.

  • Question 2. What Protocol Is Used By Ping?

    Answer :

    ICMP (this is a sneaky question – an obvious fault is to go for TCP or UDP)

  • Project Management Interview Questions

  • Question 3. How Many Ide Devices Can You Have In A Pc?

    Answer :

    two per channel (usually 4)

  • Question 4. How Many Can You Have On Each Channel? What Are They Called?

    Answer :

    2 / master and slave

  • Project Management Tutorial

  • Question 5. What Is The Resolution In Windows 2000 Safe Mode?

    Answer :

    800×600 or 640×480?- see this link on mydigitallife or this post on tom’s hardware.

  • Network Security Interview Questions

  • Question 6. What Is The Name Of The Ethernet Plug?

    Answer :

    RJ45

  • Question 7. How Do You Recognize A Broken Hard Drive Without Software Or Removing It From The Machine?

    Answer :

    1. Noise (tick tack sound of the arm getting stuck/hitting something)
    2. Any leds on the disk, system board, controller
    3. Any vibration or anything from the disk?
  • Network Security Tutorial Cisco Interview Questions

  • Question 8. How Do You Find The First Disk In A Linux Os?

    Answer :

    Look under /dev/ for a disk like /dev/sda(SATA) /dev/hda (PATA). Then /dev/sda1 is the first partition.

  • Question 9. Name Two Devices Needed To Make A Network?

    Answer :

    switch and router (well, network card (NIC) and router should do it, or a switch and network card.. depends how big you want to make it, really i guess you can have a network with a crossover cable and two nics).

  • PRINCE Interview Questions

  • Question 10. What Is Bios?

    Answer :

    Basic input/output system. Responsible for initializing hardware, POST/startup diagnostics, boot the OS and varies hardware settings.

  • Information Security Cyber Law Tutorial

  • Question 11. What Is The Bit Rate Of A Serial Interface Of A Network Device?

    Answer :

    the default apparently in hyperterminal – 9600 (this might be tricky, in my experience this varies between the devices – max is probably 115200bps). Maybe what they are asking for is what is the default speed of a Cisco switch’s aux or console port? If so, the answer is 9600.

  • Cisco Network Engineer Interview Questions

  • Question 12. What Is The Port Used For Http?

    Answer :

    80

  • Project Management Interview Questions

  • Question 13. What Is The Difference Between Pcie And Pci?

    Answer :

    PCI-e is newer than PCI and PCI-x. The slots look different and they are not compatible.

  • Question 14. How Many Primary Partitions Can You Have In Dos?

    Answer :

    Four primary and maximum one active per disk. See this link for some explanations. Unsure at this stage what the exact question was.

  • Question 15. What Does Http Stand For?

    Answer :

     Hypertext Transfer Protocol.

  • Civil Service Interview Questions

  • Question 16. What Is Rom?

    Answer :

    Read Only Memory – Used for storing data that you do not want somebody to write to.

  • Question 17. Length Of Cat5 Transmission?

    Answer :

    100m.

  • Information Security Analyst Interview Questions