CorelDRAW Interview Questions & Answers

  • Question 1. We Can Draw/draft A Image Outside The Margin Of The Document Using?

    Answer :

    pentool using border is none.

  • Question 2. Shadow Can Be Dropped In Coreldraw By Using_________

    Answer :

    Shadow can be dropped by using Drop shadow tool in corel draw, By which u could drop the shadow of any object or images.

  • Adobe Photoshop Interview Questions

  • Question 3. In Coreldraw The Default Size For The Design Of Complementary Card Is?

    Answer :

    Letter

  • Question 4. What Is The Usage Of Interactive Fill Tool?

    Answer :

    Create a fill dynamically by using markers in the drawing window and property bar to change the angle, midpoint, and color.

  • Adobe Photoshop Tutorial

  • Question 5. What Is The Usage Of Texture Fill?

    Answer :

    Apply preset texture fills to objects to create the illusion of a variety of textures, such as water, clouds and stone.

  • Graphic Design Interview Questions

  • Question 6. What Is The Usage Of Uniform Fill?

    Answer :

    Choose a solid fill color for an object by using color palettes, color viewers, color harmonies, or color blends.

  • Question 7. What Is The Usage Of Mesh Fill Tool?

    Answer :

    Fill an object by blending multiple colors or shades arranged over a mesh grid.

  • JFreeChart Tutorial Illustrator Interview Questions

  • Question 8. What Is The Usage Of Postscript Fill?

    Answer :

    Apply an intricate PostScript texture fill to an object.

  • Question 9. What Is The Usage Of Fountain Fill?

    Answer :

    Fill an object with a gradient of colors or shades.

  • Adobe PageMaker Interview Questions

  • Question 10. What Is The Usage Of Outline Color?

    Answer :

    Choose the outline color by using color viewers and color palettes.

  • Question 11. What Is The Usage Of Outline Pen?

    Answer :

    Set outline properties such as line thickness, corner shape, and arrow type.

  • Adobe Indesign Interview Questions

  • Question 12. What Is The Usage Of Color Eyedropper Tool?

    Answer :

    Sample colors, and apply them to objects.

  • Adobe Photoshop Interview Questions

  • Question 13. What Is The Usage Of Transparency Tool?

    Answer :

    Partially reveal image areas underneath the object.

  • Question 14. What Is The Usage Of Extrude Tool?

    Answer :

    Apply 3D efect to objects to create the illusion of depth.

  • Question 15. What Is The Usage Of Envelope Tool?

    Answer :

    Change the shape of an object by applying and dragging the nodes of an envelope.

  • Video Editing Interview Questions

  • Question 16. What Is The Usage Of Drop Shadow Tool?

    Answer :

    Apply shadows behind or below objects.

  • Question 17. What Is The Usage Of Distort Tool?

    Answer :

    Transform objets by applying Push and Pull, Zipper, or Twister effects.

  • Image Processing Interview Questions

  • Question 18. What Is The Usage Of Contour Tool?

    Answer :

    Apply a series of concentric shapes that radiate into or out of an object.

  • Graphic Design Interview Questions

  • Question 19. What Is The Usage Of Blend Tool?

    Answer :

    Blend objects by creating a progression of intermediate objects and colors.

  • Question 20. What Is The Usage Of Edit Anchor Tool?

    Answer :

    Modify the connector line anchor points of objects.

  • DTP(Desktop publishing) Interview Questions

  • Question 21. What Is The Usage Of Right-angle Round Connector Tool?

    Answer :

    Draw a right angle with a rounded corner to connect two objects.

  • Question 22. What Is The Usage Of Right-angle Connector Tool?

    Answer :

    Draw a right angle to connect two objects.

  • Question 23. What Is The Usage Of Straight-line Connector Tool?

    Answer :

    Draw a straight line to connect two objects.

  • Adobe Flash CS6 Interview Questions

  • Question 24. What Is The Usage Of 3-point Callout Tool?

    Answer :

    Draw a callout with a two-segment leadingline.

  • Illustrator Interview Questions

  • Question 25. What Is The Usage Of Segment Dimension Tool?

    Answer :

    Display the distance between end nodes on single or multiple segments.

  • Question 26. What Is The Usage Of Angular Dimension Tool?

    Answer :

    Draw angular dimension lines.

  • Question 27. What Is The Usage Of Horizontal Or Vertical Dimension Tool?

    Answer :

    Draw horizontal or vertical dimension lines.

  • Adobe PageMaker Interview Questions

  • Question 28. What Is The Usage Of Parallel Dimension Tool?

    Answer :

    Draw slanted dimension lines.

  • Question 29. What Is The Usage Of Table Tool?

    Answer :

    Draw, select, and edit tables.

  • Question 30. What Is The Usage Of Text Tool?

    Answer :

    Add and edit paragraph and artistic text.

  • Question 31. What Is The Usage Of Callout Shapes Tool?

    Answer :

    Draw labels and speech bubbles.

  • Question 32. What Is The Usage Of Banner Shapes Tool?

    Answer :

    Draw ribbon objects and explosion shapes.

  • Question 33. What Is The Usage Of Flowchart Shapes Tool?

    Answer :

    Draw flowchart symbols.

  • Adobe Indesign Interview Questions

  • Question 34. What Is The Usage Of Arrow Shapes Tool?

    Answer :

    Draw arrows of various shapes and directions.

  • Question 35. What Is The Usage Of Basic Shapes Tool?

    Answer :

    Draw triangles, circles, cylinders, hearts and other shapes.

  • Question 36. What Is The Usage Of Spiral Tool?

    Answer :

    Draw symmetrical and logarithmic spirals.

  • Video Editing Interview Questions

  • Question 37. What Is The Usage Of Graph Paper Tool?

    Answer :

    Draw a grid.

  • Question 38. What Is The Usage Of Complex Star Tool?

    Answer :

    Draw stars that have intersecting sides.

  • Question 39. What Is The Usage Of Star Tool?

    Answer :

    Draw uniform, outlined stars.

  • Question 40. What Is The Usage Of Polygon Tool?

    Answer :

    Draw polygons by draggig in the drawing window.

  • Image Processing Interview Questions

  • Question 41. What Is The Usage Of 3-point Elipse Tool?

    Answer :

    Draws elipses at an angle.

  • Question 42. What Is The Usage Of Elipse Tool?

    Answer :

    Draw circles and elipses by dragging in the drawing window.

  • DTP(Desktop publishing) Interview Questions

  • Question 43. What Is The Usage Of 3-point Rectangle Tool?

    Answer :

    Draw rectangles at an angle.

  • Question 44. What Is The Usage Of Rectangle Tool?

    Answer :

    Draw squares and rectangles by dragging in the drawing window.

  • Question 45. What Is The Usage Of Smart Drawing Tool?

    Answer :

    Convert freehand strokes to basic shapes or smoothed curves.

  • Question 46. What Is The Usage Of Smart Fill Tool?

    Answer :

    Create objects from overlapping areas, and apply a fill to those objects.

  • Question 47. What Is The Usage Of 3-point Curve Tool?

    Answer :

    Draw a curve by dragging from the starting point to the endpoint and then positioning the center point.

  • Question 48. What Is The Usage Of Polyline Tool?

    Answer :

    Draw connected curves and straight lines in one continuous action.

  • Question 49. What Is The Usage Of B-spline Tool?

    Answer :

    Draw curved lines by setting control points that shape the curve without breaking it into segments.

  • Question 50. What Is The Usage Of Pen Tool?

    Answer :

    Draw curves in segments, and preview each segment as you draw.