Collaborative Management Interview Questions & Answers

  • Question 1. What Is Collaboration All About?

    Answer :

    Collaboration is partly about creating structures (meeting places, financial support, etc.) that enable collaboration between different parties and partly about ensuring that collaboration is carried out with the their support. The parties involved in the collaboration must all feel that they gain from participating.

  • Question 2. What Can I As A Researcher Get Out Of Collaborating With A Company Or Other Organisation?

    Answer :

    As a researcher, you can find inspiration for your research in learning more about the real challenges that companies and organisations are facing. If you are a graduate student, it can also be an excellent opportunity to meet potential future employers. In some cases, there may be opportunities for sharing the costs of equipment or research. Opportunities can also be found, together with companies or organisations, to seek external funding for joint research projects. Or regarding commissioned research, the entire cost of the research can be funded by the company or organisation.

  • Project Management Interview Questions

  • Question 3. How Does Your Support Work In Practice?

    Answer :

    We help partnerships along the way, through one-on-one advice, through matchmaking and meeting places for knowledge exchange, and through financing and process management. Contact a collaboration leader to discuss how we can help you based on your own particular needs! 

  • Question 4. What Is The Goal Of Your Collaboration Support?

    Answer :

    The goal is to create mutual benefit for the collaborating partners. Our work is thus to contribute to an interaction that leads to increased quality in the university’s research and education, while the operations of the collaborating party are strengthened on the basis of existing needs.

  • Project Management Tutorial

  • Question 5. How Can You Support Already Ongoing Collaborations?

    Answer :

    We mainly provide support designed to enable new collaborations, but feel free to contact us for advice.

  • Customer Relationship Management Interview Questions

  • Question 6. We Are Interested In A Particular Equipment/technology/apparatus At The University, Can You Help Us?

    Answer :

    Yes, we are happy to help with trying to find the equipment you are looking for.

  • Question 7. Can You Help Arrange Meetings Between Research Scientists And A Company/organisation?

    Answer :

    Yes, we can, for example, organise focus meetings for concentrated exchange of knowledge on a specific area. There are also other forms. We try to find the form that best matches the needs and interests of the parties who want to meet.

  • Customer Relationship Management Tutorial Marketing Management Interview Questions

  • Question 8. Can One Apply For Funding For Collaboration?

    Answer :

    Yes, there are a number of financiers who provide funding for collaboration between academia and businesses/organisations, including VINNOVA, SSF and several EU programs. Contact us for advice and tips on external financing. We also have the opportunity to give small grants to stimulate collaboration.

  • Question 9. Can You Help Me Write An Application For Funding For Collaborative Projects?

    Answer :

    We do not write applications but we can provide input when it comes to identifying and describing how the results will be utilized and how the project creates value in society, the so-called “impact”.

  • Sales Management Interview Questions

  • Question 10. A Research Granting Body Requires Me To Write About Impact, Utilization And How The Results Will Be Used, How Can I Describe This?

    Answer :

    Exactly what should be written here depends on the details of your application. Contact us in good time before the deadline for the application; we can assist you in the best way.

  • Marketing Management Tutorial

  • Question 11. Can You Help In Matters Relating To Collaboration Agreements?

    Answer :

    Yes, along with the university’s legal department, we can provide assistance when a collaboration agreement is to be signed and IP rights are negotiated.

  • Strategic Planning for Project Management Interview Questions

  • Question 12. Can You Come To My Research Group/department And Present What You Can Help With?

    Answer :

    We will be happy to come and talk about the support we can provide in connection with a staff meeting, working group meeting, planning days and the like. A presentation of ten minutes is usually enough, plus time for questions. We also provide more significant contributions, such as process management of workshops designed to explore the possibilities for your particular research group, department or faculty to collaborate with organisations outside academia.

  • Project Management Interview Questions