Cloning Interview Questions & Answers

  • Question 1. What Is A Clone?

    Answer :

    A group of genetically identical cells.

  • Question 2. What Is The Name Given To A Living Being Originated From Single Parent Cell?

    Answer :

    A clone.

  • Sound Interview Questions

  • Question 3. What Is The Name Given To The Reproductive Method Through Which A Clone Is Formed?

    Answer :

    Cloning.

  • Question 4. What Is The Name Given To The Creation Of A New Generation Without The Fusion Of Female Egg And The Male Sperm?

    Answer :

    Cloning.

  • Question 5. Through Cloning What Type Of New Generation Is Formed?

    Answer :

    Photocopies of the original parent.

  • Science Interview Questions

  • Question 6. When Was The First Prototype Clone Created?

    Answer :

    1952.

  • Question 7. When Was The Actual Fully Developed Clone Was Created?

    Answer :

    1996.

  • Biomedical Engineering Interview Questions

  • Question 8. Who All Were Behind The Creation Of A Clone Tadpole In 1952 From The Cell Taken From Another Tadpole?

    Answer :

    Robert Briggs & Thomas king.

  • Question 9. Who Conducted The First Cloning In An Animal?

    Answer :

    Robert Briggs & Thomas king.

  • Soil Science Interview Questions

  • Question 10. When Was The Cloning Proved To Be A Biological Wonder?

    Answer :

    1996.

  • Question 11. When Was The Creation Of A Sleep Through Cloning Occurred?

    Answer :

    1996.

  • Physics Interview Questions

  • Question 12. What Was The Name Given To The Sleep Created Through Cloning?

    Answer :

    Dolly.

  • Sound Interview Questions

  • Question 13. When Was The Creation Of Dolly Published?

    Answer :

    February 1997.

  • Question 14. In Which Journal The Creation Of The First Cloned Animal Dolly Published?

    Answer :

    Nature.

  • Question 15. Who Was Behind The Creation Of Dolly?

    Answer :

    British Scientist Dr. Ian Willmott.

  • Cell Biology Interview Questions

  • Question 16. In Which Institute Dolly Was Created?

    Answer :

    Roslin institute – Edinburgh, Scotland yard paved the way for the creation of dolly.

  • Question 17. When Did Dolly Give Birth To A Child Through Natural Method?

    Answer :

    April 20, 1998.

  • Light Interview Questions

  • Question 18. What Was The Name Given To The Child Of Dolly?

    Answer :

    Bonny.

  • Science Interview Questions

  • Question 19. When Cloned Twin Calves Were Born In Japan?

    Answer :

    July 5, 1998.

  • Question 20. What Were The Names Given To The Cloned Twin Calves?

    Answer :

    Kaga and Noto.

  • Bacteria Interview Questions

  • Question 21. In Which Research Centre The Kaga And Noto Were Born?

    Answer :

    Ishikawa Prefectural Livestock Research centre in oshimizu northwest of Tokyo.

  • Question 22. A New Generation Is Created Is Created Through Cloning From What Type Of Cell Of An Animal?

    Answer :

    Somatic cell.

  • Question 23. When A Child Is Created From A Somatic Cell Through Cloning What Happens To The Genetic Peculiarities Of The Parent Cell?

    Answer :

    It is duplicated in the child.

  • Plant Interview Questions

  • Question 24. What Is The Genetic Peculiarity Of A Clone?

    Answer :

    Exact genetic replica of their single parent.

  • Biomedical Engineering Interview Questions

  • Question 25. In Normal Circumstances, The Child Gets The Chromosomes From Where?

    Answer :

    Half from the mother and other half from the father.

  • Question 26. In Clones, The Chromosomes Come From Where?

    Answer :

    From the single tissue cell nucleus.

  • Question 27. What Is The Genetically Position Of The Clone To The Animal From Which That Cell For Cloning Has Been Taken?

    Answer :

    Genetically identical.

  • Soil Science Interview Questions

  • Question 28. Can Cloning Be Successfully Conducted In Man According To The Scientists?

    Answer :

    Yes.

  • Question 29. Which Country Has Banned Experiments Of Cloning In Human Being?

    Answer :

    United States of America.

  • Question 30. Which American Scientist Proposed To Open A Human Cloning Clinic In America?

    Answer :

    Richard seed – Chicago physicist.

  • Question 31. Which Scientist Said That Human Cloning Would Be Inevitable And Its Progress Would Lead To The Eventual Evolution Of Humans To Two Or More Species?

    Answer :

    Dr. Lee Silver of Princeton University.

  • Question 32. H.g Wells Predicted The Bifurcation Of Human Species In Which Book?

    Answer :

    Time Machine.

  • Question 33. By Which Technique The Sheep, Mice, Cows And Goats Were Successfully Cloned?

    Answer :

    They were cloned by the technique of nuclear transfer, were the nucleus of a donor cell is implanted into an egg stripped of its own genetic material.

  • Physics Interview Questions

  • Question 34. Cloning Is Believed To Be The “reprogramming” Of?

    Answer :

    The donor nucleus by the egg.

  • Question 35. When Was The First Domesticated Cow Named Bessie The Cloned Animal Gave Birth?

    Answer :

    On Monday, 8th 2001.

  • Question 36. Which Is The First Domesticated Cloned Pet Cat ‘copy Cat ’gave Birth?

    Answer :

    On December 22nd, 2001.

  • Cell Biology Interview Questions

  • Question 37. Which Is The First Cat Alone Commercially Produced?

    Answer :

    On October 17th, 2007 in Texas.

  • Question 38. What Is The Name Given To The First Cloned “water Buffalo” Which Was Born On February 6, 2009?

    Answer :

    Samrupa, India (It died 5 days later due to lung infection).

  • Question 39. Which Is The First Cloned Camel In 2009?

    Answer :

    Injas which means ‘Achievement’ by Dr. Ahmad Wani of UAE.

  • Question 40. Who Are The Scientist And Outspoken Critic Against Restriction On Cloning Research?

    Answer :

    Gregory stock.

  • Light Interview Questions

  • Question 41. When Was Iranians First Cloned Goat Was Born?

    Answer :

    On April 27th, 2009.

  • Question 42. When Did The South Korea’s Customers Service Put Six Dogs Into Which Were All Clones From The Same Canadian – Born Labrador Retriever?

    Answer :

    In July 2009.

  • Bacteria Interview Questions

  • Question 43. On February 10th, 2009 A First Extinct Animal Clone Created For The First Time But Was Died Minutes After Death. Which Was The Animal?

    Answer :

    Pyrenean ibex.