80 TOP Boxing Interview Questions and Answers [UPDATED]

If you’re looking for Boxing Questions and whether you’re experienced or fresher & don’t know what kind of questions will be asked in Boxing job interview, then go through the below Real Time 80 Top Boxing Interview Questions and Answers to crack your job interview.

Boxing Interview Questions and Answers

  • Question 1. Which Indian Boxer Won The Heavyweight Titles In The 5th And 6th As Aid?

    Answer :

    Hawa Singh.

  • Question 2. In Which Category Did Padam Bahadur Mall Win A Boxing Gold For India In The 1962 Asian Games?

    Answer :

    Light weight.

  • Football Interview Questions

  • Question 3. Jow Many Weight Classes Are There Since 1984 Olympics? Which Were They?

    Answer :

    12 categories.

  • Question 4. The Earliest Rules For Boxing Were Formulated By A British Boxing Champion In 1973. Who Was He?

    Answer :

    Jack Broughton.

  • Football Tutorial

  • Question 5. What Do You Know About The First World Heavyweight Title Fight?

    Answer :

    The first world heavyweight title fight, with gloves and 3 minute rounds, was that between John Lawrence Sullivan and James John Corbert in New Orleans, Louisiana, USA on 7 September 1862. Corbert won in 21 rounds.

  • Cricket Interview Questions

  • Question 6. Who Was The Only Heavyweight World Champion To Remain Undefeated In His Entire Professional Career?

    Answer :

    Rocky Marciano – 49 wins during 1947 – 1956.

  • Question 7. Whom Did Cassius Clay (muhammed Ali) Defeat In 1964 To Become The World Heavy Weight Champion?

    Answer :

    Sonny Liston of USA.

  • Cricket Tutorial Volleyball Interview Questions

  • Question 8. In Which Olympics And In Which Category Did Cassius Clay Win A Boxing Gold Medal For Usa?

    Answer :

    1960 Rome Olympics – Light Heavyweight.

  • Question 9. Who Was Known As “louisville Lip”?

    Answer :

    Muhammad Ali.

  • Question 10. Who Was Known As ‘the Gypsy’?

    Answer :

    Jem Mace of great Britain.

  • Volleyball Tutorial

  • Question 11. Who Was Known As The ‘brown Bomber’?

    Answer :

    Joe Louis of USA.

  • Question 12. Who Was Known As The ‘kentucky Rosebud’?

    Answer :

    Walter Edgerton.

  • Football Interview Questions

  • Question 13. Who Was Known As ‘bombardier’?

    Answer :

    Billy Wells of great Britain.

  • Question 14. Who Was Known As The ‘ambling Alp’?

    Answer :

    Primo camera of Italy.

  • Question 15. Who Was Known As The ‘durable Dane’?

    Answer :

    Oscar Marthew Battling Nelson.

  • Question 16. Who Was Known As ‘little Chocolate’?

    Answer :

    George Dixon of Canada.

  • Question 17. Who Is The Only Boxer To Regain The World Heavyweight Championship Twice?

    Answer :

    Muhammad Ali. He first won the title on 25 February 1964 defeating Sonny Liston. The world boxing authorities stripped him of the title on 28 April 1967. Ali regained the crown on 30 October 1974 by defeating George foreman. He then won the WBA title from Leon spinks on 15 September 1978 having previously lost to him on 15 February 1978.

  • Question 18. Who Is The Youngest World Heavyweight Champion?

    Answer :

    Mike Tyson of USA. He was aged 20 years 145 days when he defeated Trevor Berbick on 22 November 1986 at Las Vegas to gain the WBC title.

  • Cricket Interview Questions

  • Question 19. Besides Muhammad Ali, Who Was The Other Boxer To Lose And Regain The World Heavyweight Title?

    Answer :

    Floyd Patterson of USA.

  • Question 20. Who Was The Only Boxer To Hold World Titles In Three Categories Simultaneously?

    Answer :

    Henry ‘Homicide Hank’ Armstrong (later Rev. Henry Jackson) of USA in feather weight, lightweight and welterweight from august to December 1938.

  • Question 21. What World Record Is Held By Archie Moore Of Usa In Boxing?

    Answer :

    Greatest Number of knockouts in career (1936 – 1963) – 141.

  • Question 22. In Which Year Was World Amateur Boxing Championship Instituted?

    Answer :

    1974.

  • Question 23. What Command Is Given To Separate The Persistenly Clinching Boxers In A Ring?

    Answer :

    Break.

  • Question 24. Which Famous Hollywood Actor Was A Professional Boxer Before Joining The Films?

    Answer :

    Bob Hope.

  • Volleyball Interview Questions

  • Question 25. Who Was The Heaviest World Heavyweight Champion?

    Answer :

    Primo camera of Italy. He weighed 121 kg. He won the crown in 1933.

  • Question 26. Who Was The Lightest World Heavyweight Champion?

    Answer :

    Robert James ‘Bob’ Fitzsimmons weighed 75 kg. When he won the crown in 1897.

  • Question 27. Who Was World Heavyweight Champion For The Longest Period?

    Answer :

    Joe Louis.

  • Question 28. Who Was World Heavyweight Champion For The Shortest Period?

    Answer :

    Leon Spinks.

  • Question 29. Who Is The Only Boxer To Win A World Title Five Times In The Same Weight Category?

    Answer :

    Sugar Ray Robinson of USA. He won the world middleweight titles in 1951 (twice), 1955, 1957 and 1958.

  • Question 30. Who Is The Smallest Boxer Ever To Win Any World Title?

    Answer :

    Pascual Perez won the flyweight title in 1954.

  • Question 31. Which Indian Boxer Won Two Successive Asiad Gold Medals In The Heavyweight Division?

    Answer :

    Hawa Singh in 1966 and 1970.

  • Question 32. Who Was The First Indian Boxer To Reach The Olympic Quarter Finals?

    Answer :

    Ron Norris at Helsinki in 1952.

  • Question 33. Which Boxer Was Nicknamed ‘hands Of Stone’?

    Answer :

    Roberto Duran of panama, who had 72 wins and a single loss in his 13 – year career in both lightweight and welterweight, before losing to sugar Ray Leonard in 1980.

  • Question 34. What Is The Duration Of An Olympic Boxing Bout?

    Answer :

    Nine minutes.

  • Question 35. What Is The Maximum Weight Permissible In Welterweight Category?

    Answer :

    147 lbs.

  • Question 36. Which Indian Boxer Won Two Successive Golds In Heavyweight Boxing In Asian Games?

    Answer :

    Hawa Singh, 1966 and 1970.

  • Question 37. When Did India First Participate In Olympic Boxing?

    Answer :

    1948 London Olympics.

  • Question 38. Who Is Known As The ‘father Of Boxing’?

    Answer :

    Jack Broughton.

  • Question 39. Who Was The Tallest Boxing Champion?

    Answer :

    Jess Willard.

  • Question 40. In Boxing Which Is Lighter, Feather Weight Or Bantam?

    Answer :

    Bantanweight.

  • Question 41. During Which Olympics Were All Gold Medals Swept By Boxers Of A Single Country?

    Answer :

    Hawa Singh, 1966 and 1970.

  • Question 42. What Is Maximum Weight Permissible In Flyweight Category?

    Answer :

    112 lbs.

  • Question 43. What Boxing Weight Class Falls Between Bantam – Weight And Light – Weight?

    Answer :

    Feather weight.

  • Question 44. With Which Sports Is The Term ‘knock Out’ Associated With?

    Answer :

    Boxing.

  • Question 45. Who Has Been The Heaviest To Win A World Title?

    Answer :

    Primo camera (Italy).

  • Question 46. How Many Judges Are Needed To Keep Score Of An Olympic Boxing Match?

    Answer :

    Five

  • Question 47. When Was Boxing Included In The Modern Olympics?

    Answer :

    1904.

  • Question 48. What Is The Size Of The Boxing Ring?

    Answer :

    14 ft * 20 ft.

  • Question 49. Why Boxers Use Gum Shield?

    Answer :

    For the safety of teeth and lips.

  • Question 50. Which England Cricket Captain Was An Olympic Boxing And Gold Medalist?

    Answer :

    J.W.H.T. Douglas in 1908.

  • Question 51. With What Sport In Maidson Square Garden Associated?

    Answer :

    Boxing.

  • Question 52. Who Announced His Retirement From Boxing After Losing His Last Heavyweight Fight Against Oliver Micheal?

    Answer :

    Larry Holmes.

  • Question 53. What Sport Is Associated With The Queensbury Rules?

    Answer :

    Boxing.

  • Question 54. Who Is The Gold Winner In Bantamweight In Bangkok Asian Games 1998?

    Answer :

    Dingko Singh (India).

  • Question 55. How Many Medals Did India Get In Boxing Bangkok Asian Games 1998?

    Answer :

    One gold and one bronze.

  • Question 56. How Many Times Did Muhammed Ali Become The World Heavyweight Boxing Champion?

    Answer :

    Three times.

  • Question 57. With What Sport Is Joe Louis Associated?

    Answer :

    Boxing.

  • Question 58. Who Is The Present Heavyweight Champion?

    Answer :

    Rakhim Chekhov (Russia).

  • Question 59. In Which Country Did The Boxer Rebellion Take Place In 1900?

    Answer :

    China.

  • Question 60. Who Is Supposed To Be The Scientific Boxer?

    Answer :

    Pythegoras of Samos.

  • Question 61. What Is Kayo In Boxing?

    Answer :

    Knockout.

  • Question 62. When Was The First World Boxing Championship Fought With Gloves?

    Answer :

    In 1884.

  • Question 63. Who Is The First Boxer To Hold 3 World Titles Simultaneously?

    Answer :

    Henry Armstrong.

  • Question 64. Who Is Called A Pugilist?

    Answer :

    A boxer.

  • Question 65. Why Was Boxing Not Included In 1912 Summer Olympics?

    Answer :

    Because the Swedish law banned the sport at that time.

  • Question 66. In 1992 Olympics Boxing Took Place In Which Place?

    Answer :

    Barcelona (Spain).

  • Question 67. Who Was The Champion (light Flyweight) Of 2000 Olympics?

    Answer :

    Wijan Ponlid of Thailand.

  • Question 68. Who Was The Heavy Weight Champion Of 2000 Olympics?

    Answer :

    Felix Savon of Cuba.

  • Question 69. Who Were The First British To Win Olympic Gold In Super Heavy Weight?

    Answer :

    Audley Harrison in 2000 Sidney Olympics.

  • Question 70. Where Was The Venue Of Boxing In 2004 Olympics?

    Answer :

    Athens (Greece).

  • Question 71. Which Country Bagged The Maxim Number Of Medals In 2004 Olympics?

    Answer :

    Cuba (8 medals).

  • Question 72. Who Won The 2004 Olympic Heavy Weight Championship?

    Answer :

    Aleksandr Povetkin (Russia).

  • Question 73. Who Won The Super Heavyweight Champion Of 2008 Olympics?

    Answer :

    Roberto Cammarelle (Italy).